Thee voor watjes

Waarom zijn er alleen maar van die mini-formaten thermoskannen/flessen/potten te koop? Ik drink echt rustig 2 liter thee op, uit zo’n kan, zelfs in mijn uppie al. Omdat ze die thermosflessen zo raar klein houden kost me dat 5 keer heen en weer lopen naar de keuken om nieuw water bij te schenken. En lastige kokend water-ergonomie, moeilijk mik-gedoe met theezakjes of theebuiltjes. Als je theepot gewoon een grote 2 liter thermos is, hoef je maar 1 keer thee te meten, en maar 1 keer goed water te koken, op gas (want dat wordt goedkoper, trouwens).
Ik had zo’n fijne grote Chinese thee-thermos, waar 2 liter in kon. In China hebben ze duidelijk begrepen hoe het moet. Helaas is mijn mooie thermos laatst gevallen (omdat ik in het donker naar een film zat te kijken waar ik mijn ogen niet vanaf kon houden, terwijl ik tòch nieuwe thee moest bijschenken) en is ‘ie dus van binnen gebroken. Xenos, waar ik mijn superchino-thermos vandaan had, heeft ze niet meer! Nederland is kennelijk een thee voor mietjes land geworden, want ik kan geen vervanging vinden. Heb al gezocht bij V&D, Blokker, Hema, Bijenkorf en wat buurt-shops, maar ze hebben alleen maar theekannen voor mietjes, die slappe dingen met een duwknop bovenop. Het gaat snel stuk, allemaal plastic rommel. Mocht u weten waar ik een stevige 2 liter (niet minder) thermoskan kan kan kan krijgen, laat me dat dan weten! Misschien moet ik eens zoeken in Chinatown, daar in de buurt van Nieuwmarkt..

Update: Mijn zusje wees me op deze tent. Probleem is dus opgelost. NL blijkt geen land van thee-watjes te zijn, ik moest gewoon harder zoeken. ;-) Wat ik zoek noemen ze “isoleerkan”, dus. Weer wat geleerd.

Prison Break

De tv-serie die per aflevering 5 keer begint.

Verder best een aardige crime-soap, eigenlijk. Beetje een modern soort cartoon, maar gelukkig allesbehalve pretentieus of hooghartig geschreven, dat kijkt wel lekker weg. En laatst zag ik een SanDisk USB flash drive in beeld, waarbij ze toch heel slim het stukje ‘San’ hadden bedekt met zwarte stift. Had ik verzonnen kunnen hebben! Heb zelfs laatst ook eindelijk mijn eerste eigen Flash USB stick gekocht. Werkelijk een sublieme uitvinding, dat Handy Steno gebeuren van Apacer. Die rubberen dingen van Corsair mogen er ook zijn, maar zijn iets trager.
Het blijft een wonder: Geen bewegende delen meer, geen batterij, en toch maar liefst 4 GigaBytes die ik blijvend op mijn USB stick kwijt kan. En ik kan ‘m al booten met een geheel zelf samengesteld Slax linux Operating System, en dat gaat trouwens best vlot. You gotta fucking love those memory sticks.

Over prison breaks gesproken; Ooit lang geleden ontsnapte mijn oom Robbie ook uit de gevangenis. Het huis waar Robbie in die tijd woonde is vlakbij waar deze foto genomen is:

Suisse

Zusje met Paja, winter 1979(?), Zwitserland
Agfamatic pocket cam shot!

Gezeik met e-mail

Wat een kolerezooi vandaag. Excuses aan allen voor het ontvangen van in sommige gevallen maanden (zo niet jaren) oude e-mail uit de queue van mijn (nieuwe) mailserver. Ik deed eventjes postsuper -r ALL op mijn mailserver, want een stomme virusscanner-developer was zo achterlijk om voor zijn config-entries ineens boolean notatie te vereisen, en dat niet uitgebreid wereldkundig te maken. Wat een knuppels heb je toch! “Logtime” moest ineens “Logtime yes” worden. Piece of cake om beiden toe te staan, maar nee, malloot de developer vond maar dat we er allemaal “yes” en “no” achter moesten zetten in onze config files. Niets zo erg als domme software-developers. En de gebruikers maar aan hun lot overlaten natuurlijk. En je mag zogenaamd niet klagen, want het is gratis, het is free software, het is GNU, het is GPL, het is open source. Iets dat kritiek ongegrond maakt. Dus moeten we allemaal blij zijn, ook als het bagger is die mensen ertoe aanzet het te gebruiken, maar die dan weigert goed te werken. Het disclaimer walhalla dat linux heet. ;-) Die oetlul had gewoon zijn kop moeten gebruiken, zich even kunnen verplaatsen in de gebruiker weetjewel? Anyway, daardoor was dus een virusscanner ge-update, maar de config file niet (die was immers weggeschreven als .conf.rpmnew) en toen kwam bijna alle mail in een queue terecht omdat de scanner niet was gestart na een automatische reload van de hele boel. Dom gezeik!

Alsof dat nog niet genoeg was hebben die stomme Denen van Servage het gepresteerd om bijna een week lang al mijn MX records te ‘vergeten’ aan te passen, waardoor diverse domeinnamen geen mail wilden aannemen.
“Oh ja, dat moest ook nog. Is dan wel ons werk, maar klant moet ons eraan herinneren. Aan wat het ook alweer is, waar wij voor betaald zijn.”
Wat een knurften daar zeg. Ongelooflijk. En maar zeuren dat MX record mail1.servage.net. nu mail7.servage.net. moet zijn, alsof het mijn idee is geweest om al m’n mail bij servage naar een nieuwe server over te zetten (omdat de oude zogenaamd ineens niet meer naar behoren functioneerde), en alsof het ineens MIJN werk is geworden om dat dan allemaal om te katten!? Onbegrijpelijk volk heb je toch. Een totaal gemis aan logisch denken, geen vermogen zich te verplaatsen in een ander. Dat had je vroeger toch minder, volgens mij; Stomme asocialen. Het presteren om notabene tijdens Valentijnsdag diverse e-mail-adressen onbezorgbaar te krijgen. Hoe durven ze?

En dan zijn er nog mensen die klagen over dat IK de schuld steeds bij anderen leg, dat ik het balletje in het speelveld van de (notabene volledig) verantwoordelijken dump. Luiheid, wanbeleid en nalatigheid zijn nog geen redenen om maar meteen te gaan schermen met slappe smoesjes, en al helemaal geen reden om te zeuren over de terecht klagenden.

Herkenbaar is ook dit berichtje. Zo ver ben ik dan nog nooit gegaan, maar het is verschrikkelijk hoe domme nalatige knurften bij grote ontastbare robot-achtige non-responsive corpoliticals je tot wanhoop kunnen drijven. Amateurs. Dat zijn het. Allemaal! Als je je werk niet goed kunt doen, doe dan niet alsof je het wel kan.