Thee voor watjes

Waarom zijn er alleen maar van die mini-formaten thermoskannen/flessen/potten te koop? Ik drink echt rustig 2 liter thee op, uit zo’n kan, zelfs in mijn uppie al. Omdat ze die thermosflessen zo raar klein houden kost me dat 5 keer heen en weer lopen naar de keuken om nieuw water bij te schenken. En lastige kokend water-ergonomie, moeilijk mik-gedoe met theezakjes of theebuiltjes. Als je theepot gewoon een grote 2 liter thermos is, hoef je maar 1 keer thee te meten, en maar 1 keer goed water te koken, op gas (want dat wordt goedkoper, trouwens).
Ik had zo’n fijne grote Chinese thee-thermos, waar 2 liter in kon. In China hebben ze duidelijk begrepen hoe het moet. Helaas is mijn mooie thermos laatst gevallen (omdat ik in het donker naar een film zat te kijken waar ik mijn ogen niet vanaf kon houden, terwijl ik tòch nieuwe thee moest bijschenken) en is ‘ie dus van binnen gebroken. Xenos, waar ik mijn superchino-thermos vandaan had, heeft ze niet meer! Nederland is kennelijk een thee voor mietjes land geworden, want ik kan geen vervanging vinden. Heb al gezocht bij V&D, Blokker, Hema, Bijenkorf en wat buurt-shops, maar ze hebben alleen maar theekannen voor mietjes, die slappe dingen met een duwknop bovenop. Het gaat snel stuk, allemaal plastic rommel. Mocht u weten waar ik een stevige 2 liter (niet minder) thermoskan kan kan kan krijgen, laat me dat dan weten! Misschien moet ik eens zoeken in Chinatown, daar in de buurt van Nieuwmarkt..

Update: Mijn zusje wees me op deze tent. Probleem is dus opgelost. NL blijkt geen land van thee-watjes te zijn, ik moest gewoon harder zoeken. ;-) Wat ik zoek noemen ze “isoleerkan”, dus. Weer wat geleerd.

Leave a Reply