NS Ironie

Zat laatst op een avond in de laatste trein naar huis, en werd verrast door een erg melige omroepert:
“Jaja mensen, we zijn weer aan het einde van deze prachtige rit. Station Amsterdam Centraal, Amsterdam Centraal station, het eindpunt van deze trein. Vergeet uw bagage niet. Amsterdam Centraal.”
Dat waren letterlijk zijn woorden ;-) Ik heb het meteen onthouden, in mijn hoofd herhaald, en thuis genoteerd. Had bijna een compliment naar de NS gestuurd. Zo wil je dat ze het vaker doen. Kom, doe eens gek, zeg eens iets leuks!

Want van de consumptie-automaten op hun stations wordt je niet vrolijk. Vaak werken die dingen niet. Gooi je er netjes 1 euro 60 in, komt er niets uit. Ook geen geld. Volgens mijn berekeningen moet dat toch zeker 50 mensen per etmaal overkomen (72% van alle percentages wordt ter plekke verzonnen). Tel uit hun winst. Er is een oude geel-rode sticker op die automaten geplakt. Dat ‘ie wordt bewaakt middels camera’s, en dat vandalisme niet mag. Er staat ook een telefoonnummer op. Voor als ‘ie stuk is, voor als je een klacht hebt. Het nummer bestaat echter niet meer. En je kunt hengsten tegen de automaat zoveel je wilt, er komt niemand kijken of helpen. Na wat research blijkt het bedrijf “Servex” er achter te zitten. En ze weten dat ze winst maken, kijk maar eens naar de klachten-dropdown boxjes die erover gaan. Maar er wat aan doen? Ho maar. Geld terugstorten? Ho maar. Bewijs jij maar eens dat jij het was die toen en toen daar en daar beroofd is door die rot-automaat. Dan gaat iedereen dat doen, gratis geld vragen bij servex. Misschien werkt dit, dacht ik: Een paar keer loeihard deuken in die automaat trappen, en dan middel-vingers naar de camera’s uitsteken. Dat vermelden bij het klagen, met de exacte tijd erbij. Dan kun je niet alleen opperen dat er geeneens fatsoenlijke bewaking was, want dat er geen hond kwam kijken. Je had ook de automaat open kunnen breken, en leeg kunnen roven. En dat je overweegt dat de volgende keer te doen, want dat die automaten een crimineel van je maken, omdat ze je zo vaak bestelen.

Leave a Reply