Gezeik met e-mail

Wat een kolerezooi vandaag. Excuses aan allen voor het ontvangen van in sommige gevallen maanden (zo niet jaren) oude e-mail uit de queue van mijn (nieuwe) mailserver. Ik deed eventjes postsuper -r ALL op mijn mailserver, want een stomme virusscanner-developer was zo achterlijk om voor zijn config-entries ineens boolean notatie te vereisen, en dat niet uitgebreid wereldkundig te maken. Wat een knuppels heb je toch! “Logtime” moest ineens “Logtime yes” worden. Piece of cake om beiden toe te staan, maar nee, malloot de developer vond maar dat we er allemaal “yes” en “no” achter moesten zetten in onze config files. Niets zo erg als domme software-developers. En de gebruikers maar aan hun lot overlaten natuurlijk. En je mag zogenaamd niet klagen, want het is gratis, het is free software, het is GNU, het is GPL, het is open source. Iets dat kritiek ongegrond maakt. Dus moeten we allemaal blij zijn, ook als het bagger is die mensen ertoe aanzet het te gebruiken, maar die dan weigert goed te werken. Het disclaimer walhalla dat linux heet. ;-) Die oetlul had gewoon zijn kop moeten gebruiken, zich even kunnen verplaatsen in de gebruiker weetjewel? Anyway, daardoor was dus een virusscanner ge-update, maar de config file niet (die was immers weggeschreven als .conf.rpmnew) en toen kwam bijna alle mail in een queue terecht omdat de scanner niet was gestart na een automatische reload van de hele boel. Dom gezeik!

Alsof dat nog niet genoeg was hebben die stomme Denen van Servage het gepresteerd om bijna een week lang al mijn MX records te ‘vergeten’ aan te passen, waardoor diverse domeinnamen geen mail wilden aannemen.
“Oh ja, dat moest ook nog. Is dan wel ons werk, maar klant moet ons eraan herinneren. Aan wat het ook alweer is, waar wij voor betaald zijn.”
Wat een knurften daar zeg. Ongelooflijk. En maar zeuren dat MX record mail1.servage.net. nu mail7.servage.net. moet zijn, alsof het mijn idee is geweest om al m’n mail bij servage naar een nieuwe server over te zetten (omdat de oude zogenaamd ineens niet meer naar behoren functioneerde), en alsof het ineens MIJN werk is geworden om dat dan allemaal om te katten!? Onbegrijpelijk volk heb je toch. Een totaal gemis aan logisch denken, geen vermogen zich te verplaatsen in een ander. Dat had je vroeger toch minder, volgens mij; Stomme asocialen. Het presteren om notabene tijdens Valentijnsdag diverse e-mail-adressen onbezorgbaar te krijgen. Hoe durven ze?

En dan zijn er nog mensen die klagen over dat IK de schuld steeds bij anderen leg, dat ik het balletje in het speelveld van de (notabene volledig) verantwoordelijken dump. Luiheid, wanbeleid en nalatigheid zijn nog geen redenen om maar meteen te gaan schermen met slappe smoesjes, en al helemaal geen reden om te zeuren over de terecht klagenden.

Herkenbaar is ook dit berichtje. Zo ver ben ik dan nog nooit gegaan, maar het is verschrikkelijk hoe domme nalatige knurften bij grote ontastbare robot-achtige non-responsive corpoliticals je tot wanhoop kunnen drijven. Amateurs. Dat zijn het. Allemaal! Als je je werk niet goed kunt doen, doe dan niet alsof je het wel kan.

Leave a Reply