Buurman Territoriumdrang

Vandaag geen stroom, mensen. Continuon. Djiez. Ze hebben vast een gat in de lucht gesprongen toen ze die naam verzonnen. Continu en Nuon. Nou, eg wel.

Mijn buren staan in de top 10 der irritanten. Geboren pains in the ass.Het is alsof alles wat ze doen ertoe dient om andere buren te irriteren, of weg te pesten. Sommige ‘mensen’ hebben daar kennelijk lol in. 1 van de buren in questie heeft maandag een nieuw uurwerk aan een dikke houten balk geschroefd en in het stopcontact gestoken, maar omdat hij het is, is het geen gewone klok, neen, het gaat om een onvoorstelbaar kloteding dat ieder half uur keihard (veel te hard) een opdringerig muziekje rondtettert, plus een aantal pingels dat met het uur (of halfuur) te maken heeft. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft meneer deze klok 11 minuten achter lopen. Nu vraag ik u: Kan het irritanter? Wat bezielt dit soort mensen? Ik heb me in mijn leven nog nooit eerder zo gestoord als aan buurman Geldingsdrang Unlimited. De straat waar ik woon blinkt namelijk anderszins uit in stilte, uniek gezien de ligging (centrum Amsterdam). Waarom ga je dat verpesten met een lawaai-uurwerk? Welke idioten maken zulke kloteklokken? Er zou een verbod op moeten komen. Ik ben gewoon blij dat de electriciteit zodadelijk een dag uit gaat in dit deel van de straat, dan hoor ik die teringklok tenminste even niet meer.

De mensen in mijn huizenblok hebben hier beneden allemaal hun eigen ruime box. Jeweetwel, een soort mini-garage, voor fietsen, brommers, dat soort dingen. Guess what? 1 van de buren koopt of bouwt een nieuwe fiets. Geen gewone, nee, natuurlijk niet! Hij koopt de SUV der fietsen. Twee keer zo dik en breed als nodig is, ziet er eigenlijk meer uit als een motor dan een fiets. Wist niet eens dat ze die dingen maakten. (Net als met die klok overigens.) Meneer heeft zijn box reeds volgepakt met andere troep. (Oude grote fietsen ofzo, weetikveel.) Ik kan in mijn box 3 fietsen kwijt, een grote kast, een heleboel dozen, muurplanken, gereedschap en oud papier dat weg moet, en dan nog kan ik overal bij. Maar uiteraard past de mega-fiets van 1 van mijn buren zogenaamd niet meer in zijn box. En dus parkeert hij zijn aso-bike in de smalle hal waar alle buren doorheen moeten. Met hun fietsen aan hun hand, overal tegenaan stotend, struikelend, worstelend, zich verwondend aan zijn stuur en trappers. En omdat meneer de aso dat mag, mogen kennelijk steeds meer andere buren ook voor 3 personen consumeren en hun boxen volstouwen, zodat ik onderhand de enige ben die zijn box gebruikt waar die voor bedoeld is: Om je fiets in te parkeren. Snel door onze halletjes bewegen is er dankzij Proleet Inc. dus niet meer bij. Fucking assholes unlimited.

This Post Has 7 Comments

 1. jult

  Ze hebben het uitgesteld! Lag een kaartje in de bus. Het zal eens niet. De grond was te koud en besneeuwd waarschijnlijk. Ik zag ze bezig in de straat een stuk verder, maar ze zijn ermee gekapt toen het ging sneeuwen. Dat graven in de straat wil je niet doen met dit weer, inderdaad.

  By the way, even een reminder:
  http://www.radioforum.nl/viewtopic.php?t=4871
  😉

 2. Michiel de R

  Lekker is dat voor de mensen die vrij hebben genomen om de monteur te ontvangen. Maar ach, aan vorst en sneeuw kun je niks doen.

 3. Mea Culpa

  Ah jij bent al net zo gek op mijn baas als dat ik dat ben.
  En wat die fiets van je fijne buurman betreft, kan je niet ongezien steeds het dopje van het ventiel los draaien?

 4. Edgar

  Gewoon eerst tegen hem zeggen dat die fiets niet in het gangpad mag staan, omdat het een vluchtweg is. Als dat niet helpt ga je naar de huurbaas en naar de brandweer kan ook altijd nog.

 5. jult

  Iets tegen mensen zeggen die zelf zogenaamd niet zouden weten dat die fietsen daar niet moeten staan is volslagen zinloos. Dat is alsof je tegen een aso zegt wat ‘ie al weet, namelijk dat ‘ie aso is.

  Het is gewoon luiheid van die buren. Te beroerd om hun box-deur te openen, de fiets erin te plaatsen en de deur af te sluiten.
  Dat idee van Mea vind ik nog het beste: Ik ga hun ventieltjes zo nu en dan wat losser draaien dan de bedoeling is. Subtiele sabotage, zeg maar. Mogen ze de oplossing daartegen zelf bedenken.. 😉

 6. Michiel de R

  Kun je de fietsen niet gewoon naar buiten tillen? Als je betrapt wordt gewoon zeggen dat het op last van de brandweer is. En dat keer op keer, tot ze niet meer in de gang worden geplaatst (of allemaal gejat zijn)

Leave a Reply