peperpathé

Hoorde het net ergens; Pathé Nederland heeft in 2004 meer omzet gedraaid dan vorige jaren, terwijl er beduidend minder goede films zijn uitgekomen dan in 2003. Hoe wil Stichting Brein (of de MPAA) dit gaan verklaren, met die zo vreselijke toename van die ‘schandalige piraterij’ op internet, èn de nog duurder geworden bioscoop-kaartjes?
Mogen die bittorrent en edonkey portals in 2005 weer online, ja? En ophouden met dat zielig doen graag, want ik heb “cribs” gezien, en nog wat van die rich and famous lifestyle tv-series, dus mij maak je echt niet meer wijs dat het slecht gaat met de filmwereld.

Ik vond er trouwens niet veel aan de laatste keer in zo’n pathé bioscoop. Allemaal lawaai van niet ècht in de film (of de prijs van het kaartje) ge-interesseerde mensen, en veel spanning veroorzaakt door (ja sorry, maar het waren toch echt allochtone) kids die de achterste rijen hadden bezet. Te dure consumpties, en tegenvallende beeldkwaliteit (gewoon out of focus!). Een film goed kijken is niet iets wat je moet delen met anderen. Hoe beter de speelfilm, hoe meer je erin wegdroomt, hoe meer je de omgeving zult vergeten. Het scherm in een bioscoop mag dan wel groot zijn, en het geluid overwhelmingly present, en men mag het dan wel gezellig vinden, het is niet waarvoor film bedoeld is, volgens mij. Tenzij je hoort bij de grote gemene deler, in alles wat je denkt en doet, maar het is natuurlijk de vraag of iemand zich daar nog wel onder thuis voelt. En het verschilt natuurlijk ook per film; Zo denk ik dat comedy zich goed leent voor kijken met anderen erbij, maar dat is vermoedelijk het enige genre waar dat voor op gaat.

Another year, another dollar

Bestaat er irritanter weer dan dit? Fucking koud, nat èn harde windstoten. Mooie afsluiter voor een vrij moeilijk jaar. 2004 was voor mij een bijzonder, en vooral intens alsook teleurstellend* jaar. Opvallende gebeurtenis was natuurlijk mijn breuk met BNRNR, de ‘ontslagprocedure’ van deze ‘werkgever’, die op zijn zachtst gezegd niet helemaal verliep zoals die had kunnen verlopen. Officieel moet ik mijn smoel houden over de hele zaak, dat zou ik doen op een aantal door mij (en ‘mijn’ advocaat) opgestelde voorwaarden, waar men zich aan zou houden, maar waar men met de pet naar heeft gegooid. Zo heb ik (onder andere) in totaal bijna 8 gigabytes aan data niet van ze mogen ontvangen, die toch echt mijn bezit waren. Lekker belangrijk! hoor ik u zeggen, maar; JA, dat was het, waardevolle data. Men was daar zo bang voor het ‘monster‘ dat men zelf verzonnen had, dat het ‘monster‘ zijn spullen niet eens meer zelf mocht komen afhalen. In plaats daarvan kreeg het gruwelijk gevaarlijke ‘monster‘ een bergje rommel op een harddiskje waar het ‘monster‘ helemaal niet om had gevraagd (waaronder deze cam-shot). Dus, fair is fair, dan houdt het ‘monster‘ zich ook niet 100% aan de afspraken. ;-)
Om te beginnen wens ik ze dan ook een onprettige kerst. Hè moet dat nou, negatief doen rond een feest voor de vrede? Ja, dat moet. Want dat verdienen ze. En om mijn onprettige kerstwens kracht bij te zetten heb ik een paar zéér rake bijdrages verzameld van mijn goede vriend Sean Kennedy uit Canada, voor al diegenen bij BNRNR die zich aangesproken mogen voelen, eat your heart out;
Work Hard
Corporate Whore
Money
Bad Support
Falling Chair
Working rights
Rerun Radio
Corporate sentencing
What I need
Midlife crisis
Youth

* op een paar dingen (en mensen) na dan…

SuprNova.org

Over supernova’s gesproken. Dit is spannend. En wist u dat die aardbeving met tsunami van laatst een energie vertegenwoordigden gelijk aan die van 9500 atoombommen? De beving heeft er zelfs voor gezorgd dat de aarde dichter bij de zon terecht is gekomen, onze planeet maakt zijn ronde nu sneller, zodat een etmaal 2,68 microseconde korter is geworden. En dat terwijl onze dagen al zo veel uren te kort waren :-)
Er staat ons trouwens nog een gezellige tsunami te wachten, dankzij een afbrekend stukje La Palma. Ik voorspel dat wij die gewoon nog gaan meemaken.

suprnova quits
Bittorrent sites are like the Hydra’s heads; you kill one, 10 new ones appear. The MPAA/RIAA are losing this battle, no matter what they do. The files will go underground again, and will be of higher quality.

Update: Uit zeer betrouwbare bron heb ik vernomen dat eXeem over een paar dagen public gaat :-) Mocht je nog niet weten wat het is, luister naar het interview met Sloncek, de man achter suprnova. En ik verzeker u, eXeem zal de grootste nachtmerrie worden die de hypocriete oplichters van de MPAA ooit gehad hebben. In a way hebben ze die over zichzelf afgeroepen, dat is nog wel het leukste van het hele verhaal. Er gaan al geruchten over een IP-adres codec plugin (encryptor/decryptor) en secure shelled transfer-opties.