Ogg stream

Ergens in mei vorig jaar kreeg ik (voor de zoveelste keer) verzoeken van luisteraars (van oude radioshows waar ik the main man van was), of ik m’n show niet kon continueren, hetzij bij salto of landelijke radio, hetzij via internet, liefst beiden. Ik was sowieso al jaren van plan een stream vanaf huis te lanceren, want ik bezit honderden tapes met geluid, zeer de moeite waard om met de wereld te delen. Een soort “Best Of” stream leek mij wel wat. Welnu, die stream draait al een poosje experimenteel, zeg maar onder de toonbank. En omdat het nu kersttijd is pakt het piratenbloed even flink uit, dus check vooral even of d e z e en d e z e een beetje functioneren.

De stream draait op de oddcast Ogg Vorbis aoTuVb3 encoder, die biedt de geweldige optie om op Quality level -2 te encoden, wat een hele lage bitrate oplevert. Verder gebruik ik nu foobar2000 voor de audio-feed, en wordt het signaal geserved met icecast

Dat ik me heb ‘aangemeld’ bij het podcast-gebeuren wil niet zeggen dat ik net begonnen ben met het maken van (internet-)radio. Podcasten is een handig platform waarlangs je wat luisteraars kunt werven, min of meer, en dat was voor mij een signaal om me daar maar eens in te gaan mengen. Internet radio bestaat al heel lang, en ik heb al meegewerkt aan een paar bekende shoutcast streams, waarvan er zelfs 2 internationaal zijn doorgebroken, en anderen zijn doodgebloed. Ook draaide er een tijd een live365-stream waar ik achter zat, maar dat systeem was te complex en daar ben ik mee gekapt uit irritatie. Zal binnenkort ook eens iets vertellen in de show over mijn FM radio verleden, want dat is voor sommigen best interessant.

Leave a Reply