Ihre Ausweis bitte!!!

Vraag me toch af of mensen zich wel goed beseffen wat dat precies inhoudt, die identificatieplicht die in NL vanaf 1 januari geldt. Altijd een mobiel bij je dragen is al eng zat, dacht ik, om maar een voorbeeldje te noemen. Straks ook nog denken aan het meeslepen van dat brevet van je bestaan. Terwijl je zelf nog zo dacht dat je toch echt een identiteit had verworven na zoveel jaar planeet aarde. En dan die schandalige boete (waar een Awa nog wat van zou kunnen leren, zeg maar); 2250 euro staat ook echt in verhouding tot de overtreding, nietwaar?

Democratie MY ASS, ik bedoel, alsof we die identificatieplicht ook massaal hebben goedgekeurd. Eg wel niet. En was niet een ruime meerderheid *tegen* het toetreden van Turkije tot de EU? Dat er dan nog ueberhaupt over moet worden gediscussieerd zeg, pfff.

This Post Has 4 Comments

  1. Johnny Cache

    Hi Jules,

    Het verschil tussen boetes en straffen zit hem in de respectievelijke strafboeken waar ze in beschreven staan, gelukkig!

    Je moet bij een overtreding niet meteen naar het Wetboek van Strafrecht grijpen, beetje ballistisch meteen niet.

    Kom hier terecht via je podcast! Apart man, leuk dat je het doet. Het internet kan nog alle kanten op, keep up the good work!

    Johnny&Delia

  2. jult

    Voor mij is het toch allemaal betalen voor iets wat niet mag, 1 pot nat; De Staat versus Dhr. Thijssen, zeg maar, kortom, the way it should be. 😉

    Nee, maar zonder dollen, dank voor de reactie. Zoals je ziet is de tekst iets aangepast.
    Johnny Cash fans, begrijp ik?

  3. Don Juan

    Een soort Julius Oltmans maar dan anders ….. ofzo 😉

  4. Mea Culpa

    Julius Oltmans…..hij is grappig.

    Maar Oltmans hoe zit het met de kaarten?
    Of wordt het toch een croissantje in France voor Mea?

Leave a Reply