28 Weeks Later – soundtrack

Verrekt indrukwekkende, deprimerende, en ergens zelfs wel zorgwekkende film. Far beyond horror. Het concept is ijzersterk, van dat virus in die film. Een mooie whoops! van een clubje anarcho-wetenschappers (of zo). 28 Weeks Later blijft je bij, vooral vanwege de beklemmende bloedmooie muziek die erin zit. En dus dacht ik:
Die soundtrack wil ik kopen!
Blijkt John Murphy’s muziek voor de film alleen te koop via iTunes. Dat is alsof ze zeggen:
“U mag dit pak drop alleen kopen als u er ayurvedisch tafelzout van het merk Himalaya bij koopt.”
Bekijk het maar, ik ga me niet verlagen tot iTunes-installatie alleen maar omdat ik een soundtrack CD wil kunnen kopen. En ik had er nog wel goed voor willen betalen. AllofMP3 heeft ‘m nog niet, dus fuck it: Bittorrent to the rescue! Want bij isohunt is de muziek in ieder geval in MP3 kwaliteit te vinden als je op “murphy weeks later” (aldus) zoekt – zo seinde men mij in via het IMDb forum. Anders ook nog wel bij demonoid te halen, trouwens.

Hier bovenin tijdelijk een paar voorbeeldjes van die wonderschone mineur wanhoopsmuziek uit die beklemmende doomsday film. Hoed af voor Murphy, want die gast kan componeren. Wat mij betreft krijgt hij dit jaar de Oscar voor de Category: Best Score! Sowieso verdienen de geluidsmensen een prijs voor wat ze bij deze film gedaan hebben.

Ironic, isn’t it, that the civilization of Dante, Caravaggio, Keats and Einstein will end with some fried, feebleminded kid breaking into a Level 4 maximum-security biological weapons facility, mumbling “Yo – what the fuck…?” (Mark Leyner)

Allemaal aan de microchip implantaat!

“VeriMed” is het begin van het einde. Dit is de invalshoek:

Je tandarts geeft je geen korting omdat je die chip niet in je arm hebt zitten. Je komt de ambulance niet meer in zonder chip-implant. Je huisarts weigert een afspraak met je te maken omdat je geen microchip in je arm hebt laten pluggen.

Het volk doodgooien met goed nieuws over hoe de chip-implant levens redt etc.. Want een microchip implantatie is makkelijk en fijn, tralala hiephoi geweldig don’t worry be happy!

Dan is de weg vrij voor betalingsverkeer en GPS-tracking via de microchip implant. Waarom niet de creditcard èn het paspoort IN je eigen arm laten pluggen? Geen doorgang naar het vliegtuig zonder chip. Geen cash-geld zonder chip-implant. Iedereen altijd overal op te sporen. Volledige controle over jouw bewegingsvrijheid. Extra handig als straks dat biologische wapen in de vorm van een virus uitbreekt. Of om terroristen tegen te houden. Tralala hiephoi geweldig fijn!

center

Eindelijk dan toch

Kreeg gisteren een mailtje van een jongedame uit mijn vriendenlijst op (het afgrijselijk populaire) Hyves, over rookvrije alcoholvrije feestjes in Amsterdam die binnenkort van start gaan. Niet te geloven. Dat ik dat nog mag meemaken! ;-) Terwijl Griekenland en Italië afbranden zit ik hier decadent over Jordaan-feestjes te wouwelen. Because apparently it’s hip to be healthy and cool to be conscious. Ze schreef:

“Echt een aanrader als je al die rook drugs alcohol en vage mensen zat bent, en eens down to earth wilt zijn samen met ECHTE mensen (;-) ). Lekker dansen en gewoon jezelf zijn. De meest uitdagende drankjes proberen; ChocolateClub.nl

Dat dansen weet ik nog niet zo zeker, maar ik kom zeker een keer kijken of mijn lokalo RL vriendenkring enigszins uitgebreid kan worden. Je kunt er ook goed chocola eten, blijkt;

“De meest overheerlijke gerechten worden er gecreëerd (zoveel mogelijk biologisch en veganistisch!) door Jeramaya van de sterren&friends en 100%IRIS. Mensen, rawfood is niet eng, rawfood is een andere wereld wat betreft eten klaarmaken, het is ZALIG! Dus WEG met de cola en kom maar op met de E3live!”

Geen idee waar ze het over heeft, maar het klinkt spannend. :-)