Eigen deeg

Geachte mevrouw de Vries,

Hartelijk dank voor uw brief van 23 oktober jongstleden. Na zorgvuldig intern overleg moet ik tot mijn spijt mededelen dat uw afwijzing niet als zodanig in behandeling kan worden genomen.

Het afgelopen jaar heb ik het genoegen gehad om buitengewoon veel afwijzingsbrieven te mogen ontvangen. Met dergelijke aantallen veelbelovende kandidaten zult u begrijpen dat ik niet iedere afwijzing kan accepteren. Ondanks mijn uitmuntende kwalificaties met betrekking tot de verwerking van afwijzingen moet ik helaas concluderen dat uw afwijzing niet voldoet aan de door mij gestelde eisen. Daarom zal ik 1 november aanstaande bij u in dienst treden. Ik zie u die dag graag om 10 uur op mijn nieuwe werkplek, en zal u dan meteen een lijst overhandigen met eventueel aanwezige mankementen betreffende de werkplek, plus een door u te tekenen contract (waar een minimum looneis onderdeel van uit zal maken).

Tot slot wens ik u veel succes bij het vinden van een sollicitant voor wie uw afwijzing passend is.

Met vriendelijke groet,

Julius B. Thijssen

Het inspirerende origineel las ik hier ;-)

Geachte [veld 1]

Geachte [veld 1],

Naar aanleiding van uw sollicitatie naar de functie van [veld 3] delen wij u mede dat wij de procedure niet met u voort zullen zetten.

Wij danken u hartelijk voor de genomen moeite en wensen u succes met eventuele verdere sollicitaties.

Met vriendelijke groeten,

[veld 4]
Hoofd Personeelszaken

Beste afdelingen personeelszaken,

Kunt u voortaan beter letten op de inhoud van [veld 1], zodat uw inhoudsloze standaard afwijzingsbrieven enigszins kloppen? “Geachte Thijssen” laat namelijk een nogal slordige indruk achter.
En nu we het er toch over hebben: Als u echt zo staat (of zit) te springen om personeel, laat dan gebakken lucht als “klantgerichte instelling, communicatief vaardig, positief ingesteld, houd van mensen, ambitieus, teamplayer, flexibel” weg uit uw vacatures. Iedereen kan dat neppen. Het is niks en zegt niks. Loyaal en betrouwbaar is ook iedereen wel als er genoeg voor betaald wordt. En alsjeblieft zeg, drop die idiote leeftijdsdiscriminatie. Dus geen “Wij zoeken een jeugdige” of “Startersbaan” of “Junior xx gezocht” of “een jonge collega voor ons team”.

Wij maken regels voor U en uitzonderingen voor onszelf.

En daarom gaan al die mensen weer op het geloofswaanzinnige CDA stemmen? Wat een stel makke lammetjes en slappe volgelingen.
Op naar het volgende onderwerp, dat ons weg laat kijken van de ware politiek. Brood en spelen, afleiding, tijdverspilling. De media verdienen zo nog wat, je kan ergens over borrelpolitieken, maar je let niet op de zaken die er werkelijk toe doen en stemt vervolgens maar weer met een natte vinger. “Doet u mij maar een pond van die mening” is een jammerlijke Hollandse norm en ‘waarde‘ geworden..

Poep aan je duim door het afvegen

Waarom ik ‘zo negatief’ was op deze site, werd mij (alwéér) in een e-mail gevraagd. Nog afgezien van het feit dat lekker negatief zijn heel erg leuk en grappig is ben ik het niet eens met dat oordeel. Want alles waar ik niet over schrijf, daar ben ik heel erg blij en gelukkig mee ;-) Dat is waarom ik er niet over schrijf, omdat ik die dingen niet hoef te veranderen. Uit protest, tegen de negatieve dingen, klaag ik erover, in de hoop dat ze beter worden natuurlijk. Niet dat ik de illusie heb dat het ook werkt, ik ben niet voor niets een positief nihilist. Maar vooruit dan;

Dingen waar ik uitgesproken positief over ben de laatste dagen (ik kan het best, hoor, maar het staat zo ‘ik heb niets beters te schrijven’):
Mijn nieuwe operating-system boot-disk van Western Digital. De WD360ADFD, naar men zegt op dit moment World’s fastest SATA drive. Kennelijk zo nieuw dat ‘ie nog niet eens op hun eigen site staat. Toch was ‘ie niet duur. Maar wat een geweldig snelle disk inderdaad! I say WOW! Omdat ik ook voor mijn zus een PC in elkaar aan het zetten ben heb ik er meteen 2 van gekocht, via dat geweldige pricewatch systeem. Daar zou Tweakers.net ooit nog een prijs voor moeten krijgen, zo’n mooie uitvinding. En zo effectief! De enige plek waar de klant echt koning is, onder meer dankzij die Shopsurvey optie daar. Wel heb ik ontdekt dat kopen in Duitsland vaak goedkoper is, zelfs MET de verzendkosten naar das Ausland erbij. Heb je wel het probleem dat als er iets mis is, je natuurlijk wat meer afstand hebt enzo, maar voor sommige artikelen kun je de gok wagen.
Waar ik ook erg over te spreken ben is Venco, en wel hun Salmiak-rondo’s. Verslavend. Moet ik eigenlijk niet kopen, gaat te snel op. In dat verband ben ik ook happy met mijn nieuwe tandarts. Laatst contrôle gehad, en mondhygiëniste Yvonne was zo blij met de kwaliteit van mijn gebitsverzorging dat ik dat gewoon even moet vermelden. :-) Ik pruts tegenwoordig dagelijks met stim-u-dent stokjes terwijl ik naar iets aan het kijken ben, op tv of op PC, en dat werkt prima. Over TV gesproken, de grote stap is final, ik heb UPC opgezegd. Per 1 januari 2007 heb ik geen kabel-tv van UPC meer. Dat moet gevierd worden, eigenlijk. Daarom koop ik binnenkort een video-capture card geval, zodat ik oude VHS opnames digitaal kan maken (moet ik niet te lang mee wachten, die magneet-banden vergaan).
Ik ben ook heel blij met de Vomar. Die supermarkt heeft ècht lekker brood, van hun eigen bakker, veel lekkerder dan dat van andere supers. Ook hun kazen en spaanse mandarijntjes zijn top! En hun self-service kassa’s vind ik cool; Zelf barcodes scannen, bliep zoef bliep zoef. The future is now. Geen caissières meer die zich verbazen over mijn vreemde boodschapjes ;-)
O ja, en voor ik het vergeet: MySpace. Want daar zit ik gewoon messages uit te wisselen met ons aller jeugd-heldin Madonna! De echte, inmiddels 48-jarige. Vooral de muziek-bizz is er heel diep gesetteld, de rich and famous hebben het geaccepteerd als een grote portal naar de ‘fans’ en ‘de grote boze buitenwereld’ toe, wat soms leuke dingen oplevert. Er zijn ook veel nep-profielen, maar de echte persoon zit er vrijwel altijd tussen..
En ik heb nog wel meer leuks te melden, maar nu geen tijd voor, en geen zin in.

"Communicatief vaardig" my ass!

Hebben we weer zo’n gebakken lucht-eis die ineens nodig is in de wereld der werving en selectie, de bloeiende wereld van de moderne vacatures, opgesteld door de rijkelijk betaalde afdeling Human Resource Management. Ja, want je zou maar een sollicitant krijgen die niet kan praten, of die een ernstig spraakgebrek heeft. Die zal ook echt serieus denken kans te maken op banen waar veel aan de telefoon gehangen moet worden. Ja, en je zult maar een sollicitant krijgen die niet kan e-mailen, die geen brieven kan typen, die niet kan lezen en schrijven. Communicatief vaardig is iedereen die ik tegenkom in het dagelijks leven, volgens mij. Ga toch heen zeg, met zulke vergezochte onzinnige functie-eisen. Waarschijnlijk gewoon de zoveelste verkapte manier om mensen te kunnen afwijzen op geheel niet terzake doende aspecten. Zoals het hoofddoekje. Of de zwarte kleding en het rare kapsel. Of de gothic make-up. Of witte sokken. Dat soort dingen. Die maken mensen natuurlijk ineens ‘communicatief niet vaardig’.

En wat nou als je NIET communicatief vaardig bent? Bestaat er nog werk voor die mensen? Wat nou als je NIET klantgericht bent, als je GEEN sociale vaardigheden hebt, als je GEEN team-player bent, als je GEEN commerciele instelling hebt, geen positieve instelling hebt (en niet bereid bent te doen alsòf je die hebt)? Wat nou als je een hekel hebt aan mensen in ‘t algemeen, of wat nou als je GEEN ambities hebt, wat nou als je NIET gemotiveerd bent? Die mensen bestaan dus ook, lijkt me, anders zouden ze dergelijke vereisten toch niet noemen? Wat doe je met die mensen?
Die werkgevers met hun kapsones ook. Ze mogen blij zijn dat we onze tijd dag in dag uit besteden aan doen alsof we achter HUN producten staan zeg. Graag of niet. ;-)

Darwin Matters

Ruim een uur lang interessante speeches over de vragen die ons allemaal blijven lastigvallen betreffende ons nietige bestaan op deze chaotische planeet in dit immense heelal.
The Cato Institute has video (or an alternative audio-only version) of skeptic Michael Shermer debating Intelligent Design advocate Jonathon Wells at their forum “Why Darwin Matters: The Case Against Intelligent Design”. Jaja, boeiend ;-)