Eikels

Inderdaad zeg.
Het ‘Normen en Waarden Kabinet’ Balkenende 2 wil weten wat voor eikel jij eigenlijk bent. Voor de beantwoording van die vraag heeft men watvooreikelbenjij.nl gelanceerd. Aan de campagne hebben ze – vraag mij niet hoe – ruim 1 miljoen euro besteed. Serieus. Na de geflopte ‘Normen en Waarden site’ 16miljoenmensen.nl (kosten 294.000 euro) mocht het natuurlijk niet nòg eens mis gaan. Maar goed, de vraag van de regering is nu dus niet òf je een eikel bent, maar wat voor soort eikel je bent en waarom je zo’n eikel bent.
Wie zijn zij om ons op zo’n toon toe te spreken? Was die regering ooit niet gekozen door het volk? Wat hebben zij nu gedaan om zich zo’n arrogante houding aan te kunnen meten? Tijd om de ministers eens wat vragen te stellen: Kijk bij Wat voor eikels zijn jullie?

Jack for president

Voor iedereen die helemaal bij is met Season 5 van de serie “24” (dankzij bittorrent) is er dit erg komische logboek van Jack Bauer. Van de geheime maker heb ik eindelijk los weten te peuteren dat dit hilarische myspace profiel ‘gewoon’ door een crew-medewerker van 24 wordt onderhouden. Die wetenschap maakt het nog grappiger dan het al was: Je ziet het helemaal voor je hoe samenwerken met Kiefer en de hele meute soms ‘lastig’ kan zijn.. ;-)

Heb overigens zelf ook een profiel op myspace, net als op hyves. Beiden zijn steeds minder serieus te nemen, maar als je ze wilt vinden heb je ze zo gevonden. Ik loop er niet zo mee te koop omdat ik eigen sites belangrijker vind. Profielen op die community-sites zijn eigenlijk een soort ‘opstapjes’ voor het echte werk, waar dit (jult.net) onder moet vallen. Best maf, maar bij mij gaat het andersom; Ik had eerst een homepage, allemaal eigen pagina’s en logboekjes, en mengde me later alsnog in de vriendjes-lijstjes op cu2 enzo, omdat de contacten en banden met mensen meteen veel directer zijn. Hier op jult.net durven veel mensen helemaal niks te zeggen, omdat het voelt alsof ze zich in mijn woonkamer bevinden (of iets van die orde). Bij zo’n myspace heb je dat niet, daar is iedereen ineens weer een beetje ‘gelijk’, draagt iedereen hetzelfde uniform, heeft iedereen dezelfde rechten en dezelfde baas, daar kun je nog per ongeluk iemands vriendje worden. Zo ben ik nu dus friends with Jack Bauer en Jenna Jameson. :-)

Preventief fouilleren

Hoe groot is de stap tussen preventief fouilleren en “preventief even in uw woning rondkijken” of “preventief verdacht ogende mensen oppakken”?

Op Koninginnedag gaat de gemeente ‘s avonds in de binnenstad een grote preventieve fouilleeractie houden. Dit zei Job Cohen donderdagavond in het Gesprek met de Burgemeester. De fouilleeractie zal na half tien ‘s avonds plaatshebben rond de grote pleinen in de binnenstad. De burgemeester verklaarde dat uit de laatste jaren blijkt dat er ‘s avonds “nog veel wapens zijn” en dat hij daarom de fouilleeractie houdt. De VVD pleitte deze week voor preventief fouilleren in delen van West. Stadsdeel De Baarsjes is hiertegen. Het stadsdeel is wel al langere tijd bezig om horecagelegenheden door te lichten. Na een politie-inval afgelopen zaterdag zijn twee nachtcafés, in de Witte de Withstraat en op de Admiraal de Ruyterweg, gesloten. De uitbaters moeten binnen een week aantonen hoe zij hun zaakjes beter gaan regelen.

Waarom zouden we dan niet preventief AL onze vrijheden inleveren, omdat er “nog veel slechte mensen zijn”? Hee Job, mayor-boy, je moet de film “Lord Of War” beslist eens bekijken (..over “nog veel wapens” gesproken)!

Het koninginnedag-gevoel mist bij mij nu. Zo vieren ‘we’ het op 29 april, de koudste dag van deze week. Als het toch al niets meer met de datum te maken hoeft te hebben, waarom vier je het dan niet op 6 mei? Er is nog geen jaar geweest, voor zover ik me kan herinneren, dat het op 6 mei minder mooi weer was dan op 29 april. Maar nee, we moeten vooral blijven ‘kwakkelen’ met kou en regen op koninginnedag. Ja want alles moet wel lastig en kil zijn, zodat mensen scherp blijven en hun hoofden koel houden?
Nee zeg, we zouden ons eens echt feestelijk en vrij voelen bij de viering van de monarchie, het moet niet mogen! Geen wonder dat nog maar een klein deel van ons iets heeft met het koningshuis. Er worden de burgers beschamend weinig vragen gesteld over de voorkeursdatum van deze feestdag.

Fakir-ride

Voor mensen die in Amsterdam centrum wonen is 1 mei op de fiets tegenwoordig gelijk aan een fakir-ride. Waarom het nodig is weet ik ook niet, maar elk jaar ligt er meer glas op straat. Valt echt op, bedoel ik, dat het steeds meer wordt. Gaat samen met het gemiddelde asociale neanderthaler-gedrag van de jeugd. De dingen waar ik me het meest aan erger op koninginnedag; Dronken mensen, die vieze wiet-lucht overal en die verwende amsterdamse jeugd die teveel pilletjes heeft geslikt, of nog slikt, allemaal praatjes, allemaal agressief, allemaal vervelend en asociaal. En dan zie ik mezelf nog als young at heart, kun je nagaan.

Vele handen maken licht werk..

Fulltime werk is so 1950. Je kunt toch met geen mogelijkheid volhouden dat we met te weinig mensen zijn om al het aanwezige werk te doen? Hoe moeilijk kan het nu zijn om het werk gewoon te verdelen en voldoende te vergoeden? Men wil helemaal niet nog meer verdienen, men wil minder werken en meer vrije tijd, volgens mij. Als je het verdeelt en goed betaalt zijn er minder ziekmeldingen, is er minder stress, minder moeheid, meer werkvreugde. Meer levensgeluk bij personeel levert betere prestaties en dus hogere opbrengsten op.

Oh my god it just makes too much sense!

Dat zal dan ook wel de reden zijn waarom werkgevers het niet vragen; Het wordt door overheden extra lastig gemaakt om parttime mensen aan te nemen, want er zit meer geld in zieke mensen, lastige mensen, klagende mensen, stress en vermoeidheid. In het dingen moeilijker houden dan ze hoeven te zijn, in het extra werk genereren, overproductie in de hand werken, in een drukker openbaar vervoer en meer filebehoud. En natuurlijk in de werkloosheidsindustrie. Ik snap er in ieder geval niks van.

Zou tijd worden!

Rookverbod bij topzaak La Rive

Restaurant La Rive, de met één Michelinster bekroonde eetgelegenheid van het Amstel Hotel in Amsterdam, voert een rookverbod in. Dit na klachten over sigaretten- en sigarenrook van vooral veel Amerikaanse bezoekers.

Dat meldt De Telegraaf. Het rookverbod gaat in vanaf 1 mei. Het geldt niet alleen voor toprestaurant La Rive maar ook voor de Bar Brasserie van het befaamde Amsterdamse hotel. Wie toch een sigaar of sigaret wil opsteken, moet verkassen naar de lounge van het hotel. “Wij merkten dat er behoefte is aan culinair genieten zonder rookoverlast”, aldus directeur Hendrik Bosch van het Amstel Hotel in De Telegraaf over de maatregel. Daarnaast kreeg Bosch veel klachten van vooral Amerikaanse bezoekers. Die zijn gewend aan rookvrije restaurants.

Hoor je het eens van een ander. Mijn aanbod staat trouwens nog. Nu is je kans, als horeca-ondernemer, om dit gat in de Amsterdamse markt te vullen. En rookvrij moet wel rookvrij zijn, dus geen open raampje naar die ene roker die in een rook-gedeelte zit te paffen, want dan schrik je je kapot als niet roker.