Zou tijd worden!

Rookverbod bij topzaak La Rive

Restaurant La Rive, de met één Michelinster bekroonde eetgelegenheid van het Amstel Hotel in Amsterdam, voert een rookverbod in. Dit na klachten over sigaretten- en sigarenrook van vooral veel Amerikaanse bezoekers.

Dat meldt De Telegraaf. Het rookverbod gaat in vanaf 1 mei. Het geldt niet alleen voor toprestaurant La Rive maar ook voor de Bar Brasserie van het befaamde Amsterdamse hotel. Wie toch een sigaar of sigaret wil opsteken, moet verkassen naar de lounge van het hotel. “Wij merkten dat er behoefte is aan culinair genieten zonder rookoverlast”, aldus directeur Hendrik Bosch van het Amstel Hotel in De Telegraaf over de maatregel. Daarnaast kreeg Bosch veel klachten van vooral Amerikaanse bezoekers. Die zijn gewend aan rookvrije restaurants.

Hoor je het eens van een ander. Mijn aanbod staat trouwens nog. Nu is je kans, als horeca-ondernemer, om dit gat in de Amsterdamse markt te vullen. En rookvrij moet wel rookvrij zijn, dus geen open raampje naar die ene roker die in een rook-gedeelte zit te paffen, want dan schrik je je kapot als niet roker.

Leave a Reply