"het kunnen overleggen van een bewijs van goed gedrag"

Hebben we er weer zo-een. What the hell is een bewijs van goed gedrag? Het tegenovergestelde van een strafblad zeker? Is dat nodig dan? Dan ben je als maatschappij toch al redelijk ver heen, als goed gedrag een brevet vereist. Wat is dat goede gedrag ineens voor bijzonderheid? Het zijn de moderne vacatures waar je alvast een glimp op kunt vangen van hoe alles in de toekomst er hier uit zal zien. Mensen zijn alleen nog te vertrouwen als ze een papiertje bij zich dragen waar op staat dat ze te vertrouwen zijn. En degenen die bepalen of je dat papiertje wel mag hebben zijn dezelfden die jij wantrouwde to begin with!

Herkent u dat ook op uw werk (of waar dan ook)? De ergenis dat u wordt doodgegooid over zogenaamde verantwoordelijkheden, om op die manier middels deze geestelijke chantage door te drijven wat men van u gedaan hoopt te krijgen? Trapt u er niet in? Geen nood; Er is altijd wel een zwakkere die door de knietjes gaat, die vervolgens als uw voorbeeld misbruikt wordt. Liefst zo jong, na├»ef en slaafs mogelijk. De “je mag blij zijn dat je bij ons MAG werken” maatschappij.
Ja nee, je moet wel een ‘teamplayer’ zijn, vrij vertaald betekent dat dat je het altijd eens moet zijn met je (wanna-be) ‘leidinggevende’. Ondertussen wel de bek vol hebben van communicatie, die eigenlijk altijd eenzijdig blijkt, van onder naar boven. Omgekeerd hoor je enkel plichten, maar rechten? Forget it. De mens als product, als handelsvee, met een veilig voorspelbaar budget voor verwijdering en afdanking: De kantonrechtersformule. We luisteren goed naar ons personeel, maar doen er pas wat mee als het in het voordeel van de beursnotering is, of om lekker te kunnen scoren in de media. Duh.
Zo zullen er nog reeksen van psycholigische bedrijfsvoeringen volgen, enkel om de bange werknemer zo goedkoop mogelijk te laten vliegen. En het nog vreemd vinden dat men niet gemotiveerd is (nog meer kreten die regelmatig misbruikt worden). Neem nu het favoriete woord van de moderne leidinggevende: De Taakomschrijving. U kent hem wel. Wordt u nog betaald naar wat u zou moeten doen volgens uw taakomschrijving, of is die inmiddels zo ruim dat u in principe alles kunt verwachten? Praat er eens over met iemand van de OR of een vakbond (ook al zo’n vangnetgroep aan het worden die zich steeds meer met de rug tegen de muur laat plaatsen).

En of die stomme spammers eens op willen tieven met hun Small caps equity garbage, nobody is interested in your micro caps, nobody renting an apartment needs a low mortgage rate, nobody who is well hung needs to enlarge girth and length, nobody with decent health needs liquid lust magic to please her. Eat your stocks and die.

Leave a Reply