Muziekstokje

Oei, ik heb mijn eerste doorgeef-stokje ontvangen, van ex-collega Bianca. Een modern estafette-idee op internet, eigenlijk gewoon een gezelschaps-spel waardoor men elkaar wat beter leert kennen (of zo). Anyway, de opdracht: 5 te beantwoorden vragen.

(1) Wat is de totale grootte aan muziekbestanden op je computer?

Voor mij ligt dat “je computer” wat apart. Er bevinden zich bij mij thuis 7 actief in gebruik zijnde machines met 1 of meer harddisk(s) aan boord, en als 8e kan mijn iriver H140 ook worden meegeteld, want da’s gewoon een 40 GB harddisk met een CPU, dus een je computer ;-) De hoeveelheid opgeslagen data op harddisks in huize jult bedraagt al meer dan een terabyte, backups included. Ja, dat gaat hard tegenwoordig. Er is een directory “audio”, daarin zitten weer een hoop andere folders, en voor het antwoord op de vraag beperk ik me tot de map “compressed” (waar vooral Ogg Vorbis en MP3 files in staan), daarin zitten weer een boel mapjes, zoals “approved”, “uitzoeken”, “kaduuk”, “zooi”, “new”, “talk” en “sort”. In TotalCommander met de spatiebalk op de map “approved” zegt nu dat die 52 GB bevat; In “approved” staat mijn favoriete selectie over al die jaren verzamelde mp3/ogg files, op eerste letter van uitvoerende(n) gesorteerd in 27 mapjes. Does that answer this question? ;-)

(2) Wat is je laatst gekochte cd?

Lost In Translation, de soundtrack uit de film. Een werkelijk prachtige muziekkeuze, door Sofia Coppola geloof ik. In tegenstelling tot wat men denkt koop ik best nog wel eens een CD, alleen niet meer in de winkel omdat ze daar nooit hebben wat ik zoek, of ze er niet snel genoeg aan kunnen komen, of geen verstand hebben van hun vak, verkeerd inkopen en niet weten hoe ze hun CD’s moeten opdelen in vakjes. That’s right, ik heb het helemaal gehad met die detailhandel, eerlijk gezegd.

(3) Wat is letterlijk het laatst geluisterde nummer voor je dit bericht las?

Imagine Walking On The Wild Side featuring Bush, erg knap gemaakt door ene rx.

(4) Geef 3 nummers door die je heel vaak luistert of die veel voor je betekenen.

Een enorme lijst met nummers die veel voor me betekenen zie je hier. Kan er zo gauw niet 3 uitpikken, ik moest wel heel erg denken aan The Name Of The Game van ABBA. Ik was al heel jong muziekverslaafd, maar dit was voor mij puur sex, alles aan die plaat; melodie, stemmen, eindmix èn die 2 vrouwen. Toen ik dit voor het eerst hoorde wist ik niet hoeveel mensen ik wilde vertellen hoe zeker ik wist dat ook deze single op 1 zou komen. Sowieso, met alles van ABBA (sinds mijn zusje de elpee Arrival cadeau had gekregen) had ik dat, al dan niet stiekem. De single, die ik kocht op de dag dat ‘ie voor ‘t eerst te koop was, was import, en had alleen nog een wit hoesje met een gat in het midden. Zo ging dat; De vraag was ongekend groot, men moest die muziek hebben en anders niets. Het was bij die plaat dat ik voor het eerst zeker wist: Met mensen die zoiets kunnen wil ik later iets te maken hebben, dat wil ik ook kunnen. Technisch gezien waren ze hun tijd zo ver vooruit, hun gebruik van reverb en meersporen-opnames was epic! Het is dat het er zo koud is, en dat de meisjes hier nog mooier zijn, anders woonde ik waarschijnlijk nu in Zweden.

(5) Aan welke drie personen geef jij het stokje door en waarom?

Mea Culpa, zomaar, curiosity ;-)
Pien, omdat het ook voor haar een eerste stokje is, volgens mij.
Eline, kijken of er nog wat soul-aroma over is bij the b-girl, die net als ik allergisch is voor kattenharen

This Post Has One Comment

  1. Mea Culpa

    He Juul, The jukebox is geplaatst. Toch best wel grappig om te lezen van wat voor soort muziek mensen houden. Ik zal ook eens wat van jouw muziek binnen slepen. Misschien krijg ik ook weer nieuwe prikkels. Heb je al wat van mijn muziek gedownload? Juul help me out, wat doe je voor werk? Jouw website is 1 doolhof vol verassingen. 😉

Leave a Reply