Olie en Gas

Waarom zijn politici en beleidsmakers toch meestal zo ongelooflijk dom? Serieus, hoe stom kun je zijn, om de aardgas-prijs direct af te laten hangen van de olie-prijs? WTF? Alsof beiden in precies dezelfde hoeveelheid aanwezig zouden zijn. Is nooit zo, natuurlijk. Dus krijg je de belachelijke situatie dat mensen ineens heel erg zuinig zijn met het gebruiken van een in overvloed aanwezige energiebron (aardgas), alleen omdat een geheel andere energiebron (olie) peperduur aan het worden is. Handig! NOT! Als je dat nu straks ook omgekeerd evenredig doet met nieuwe energiebronnen dwing je het volk wellicht tot het gebruiken ervan. Als olie duurder wordt moet je zonne- en windenergie goedkoper maken. Maar 10 tegen 1 dat ze daar niet op komen. Want het levert geen extra miljarden voor hun reeds overvolle portemonnee op natuurlijk. Kunnen ze minder vaak met het vliegtuig op vakantie.

Leave a Reply