"het kunnen overleggen van een bewijs van goed gedrag"

Hebben we er weer zo-een. What the hell is een bewijs van goed gedrag? Het tegenovergestelde van een strafblad zeker? Is dat nodig dan? Dan ben je als maatschappij toch al redelijk ver heen, als goed gedrag een brevet vereist. Wat is dat goede gedrag ineens voor bijzonderheid? Het zijn de moderne vacatures waar je alvast een glimp op kunt vangen van hoe alles in de toekomst er hier uit zal zien. Mensen zijn alleen nog te vertrouwen als ze een papiertje bij zich dragen waar op staat dat ze te vertrouwen zijn. En degenen die bepalen of je dat papiertje wel mag hebben zijn dezelfden die jij wantrouwde to begin with!

Herkent u dat ook op uw werk (of waar dan ook)? De ergenis dat u wordt doodgegooid over zogenaamde verantwoordelijkheden, om op die manier middels deze geestelijke chantage door te drijven wat men van u gedaan hoopt te krijgen? Trapt u er niet in? Geen nood; Er is altijd wel een zwakkere die door de knietjes gaat, die vervolgens als uw voorbeeld misbruikt wordt. Liefst zo jong, naïef en slaafs mogelijk. De “je mag blij zijn dat je bij ons MAG werken” maatschappij.
Ja nee, je moet wel een ‘teamplayer’ zijn, vrij vertaald betekent dat dat je het altijd eens moet zijn met je (wanna-be) ‘leidinggevende’. Ondertussen wel de bek vol hebben van communicatie, die eigenlijk altijd eenzijdig blijkt, van onder naar boven. Omgekeerd hoor je enkel plichten, maar rechten? Forget it. De mens als product, als handelsvee, met een veilig voorspelbaar budget voor verwijdering en afdanking: De kantonrechtersformule. We luisteren goed naar ons personeel, maar doen er pas wat mee als het in het voordeel van de beursnotering is, of om lekker te kunnen scoren in de media. Duh.
Zo zullen er nog reeksen van psycholigische bedrijfsvoeringen volgen, enkel om de bange werknemer zo goedkoop mogelijk te laten vliegen. En het nog vreemd vinden dat men niet gemotiveerd is (nog meer kreten die regelmatig misbruikt worden). Neem nu het favoriete woord van de moderne leidinggevende: De Taakomschrijving. U kent hem wel. Wordt u nog betaald naar wat u zou moeten doen volgens uw taakomschrijving, of is die inmiddels zo ruim dat u in principe alles kunt verwachten? Praat er eens over met iemand van de OR of een vakbond (ook al zo’n vangnetgroep aan het worden die zich steeds meer met de rug tegen de muur laat plaatsen).

En of die stomme spammers eens op willen tieven met hun Small caps equity garbage, nobody is interested in your micro caps, nobody renting an apartment needs a low mortgage rate, nobody who is well hung needs to enlarge girth and length, nobody with decent health needs liquid lust magic to please her. Eat your stocks and die.

meddlesome

So there they are, 3 years after the blessings of the so-called democracy push, and now even CNN tells us the truth. Notice how little the warmongers have to say now. Meanwhile The Netherlands don’t know what they’re going to do in Afghanistan, other than taking part in yet another huge powergame of derailed testosteron mixed with a world energy shortage panic.
Made me think about the opening scene for the movie Serenity, where a teacher starts with this:

“Earth-that-was could no longer sustain our numbers, we were so many. We found a new solar system: dozens of planets and hundreds of moons. Each one terra-formed, a process taking decades, to support human life. To be new Earths. The Central Planets formed the Alliance. Ruled by an interplanetary parliament, the Alliance was a beacon of civilization. The savage outer planets were not so enlightened and refused Alliance control. The war was devastating. But the Alliance’s victory over the Independents ensured a safer universe. And now, everyone can enjoy the comfort, and enlightenment of true civilization.”
Her students then ask:
“Why were the Independents even fighting us? Why wouldn’t they look to be more civilized?
So, with so many social and medical advancements we can bring to the Independents, why would they fight so hard against us?”

Young student River jumps in:
“We meddle. People don’t like to be meddled with. We tell them what to do, what to think. Don’t run, don’t walk. We’re in their homes and in their heads and we haven’t the right. We’re meddlesome.”

Sound familiar?

Een Leven Vol Entertainment

Het is te druk bepakt met veel te goed entertainment, tegenwoordig. Serieus, dit begint een probleem te worden. Toen ik vroeger met moeite die paar nederlandse, duitse en belgische netten af moest stropen op zoek naar dingen die leuk waren om te zien was ik al heel blij dat er ineens zoiets verscheen als Superchannel, met videoclips, en later Sky-channel en MTV. Toen kwam RTL-Veronique en de lokalo er ook nog bij op TV. En de BBC. En de eigen videorecorder. En Filmnet. Ik had zo’n illegaal decoder-printje, dus ik kon alles zien van filmnet zonder dat het me iets koste. (Later ook nog een poos legaal abonnee geweest toen ik de kosten kon delen met toenmalige huisgenoot.) Oh, en ik kon wat jaartjes gratis naar de bios op kosten van de NFTVA, die studentenkaart heb ik nog vervalst ook toen ‘ie verlopen was, geloof ik (hoe het precies ging ben ik vergeten), zodat dat nog langer duurde. Catch me if you can. Dus ik heb wat films gezien indertijd, mensen, I kid you not. Je zou daarom denken dat ik het nu wel gewend ben, al die keuze, een enorm aanbod. Dat ik het kan plannen naast de rest. Maar nee. Het ‘probleem’ is dat de makers steeds beter zijn geworden in gevoelige plekken raken bij mij als kijker, en dat mijn eigen immer rebellerende generatie nu ook vaak maker is van het product, waardoor het keihard aankomt en zeer identificabel is. Een extra ‘probleem’ is dat ik geen enkele moeite (meer) heb met verstaan (en ook echt goed begrijpen) van amerikaans slang. Weet niet hoe dat komt, ik heb al van kind af aan een fascinatie voor de engelse taal. Don’t need no subtitles, dus. Ik ben een wereldburger ;-) Maar dat even terzijde.
Nu kom ik om in de series, afleveringen, lateshows, infotainment en speelfilms die ik graag wil zien. De tijd waarop ik wil kijken heb ik zelf in handen, ik kijk eigenlijk steeds minder “live en direct” TV. I’m way past Tivo. Mijn harddisks lopen vol met uitgesteld genot. En genot is het, ik bedoel, neem nou “24” season 5. In het “24” universum wil ik gewoon verdwijnen, zo puur is dat entertainment. Overigens ook in dat van Firefly/Serenity en een heleboel andere prachtig uitgevoerde moderne vertellingen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over muziek, geluid, tekst, en andere gebieden vol entertainment value. Pfff..
How can anyone not be a hedonist these days?

Desalniettemin heb ik een heleboel te melden, dus er komt zowaar een aflevering 23 met bijzonder gelul aan. Misschien al morgen. Hold your horses.

De Nachtmerries van Stichting Brein

Mocht je ‘m gemist hebben op de Chaos Communication Convention in Berlijn, David uit Zweden legt hier zijn ultieme peer-to-peer research eens even fijn uit in Peer-to-peer under the hood – An in-depth look at p2p algorithmics. Veel van de rest is ook de moeite waard, overigens.

En nu ik toch technisch bezig ben:

µtorrent versie 1.4 is uitgekomen, voor de Windows gebruikers. Lang leve Trackerless support (Mainline DHT).
– Het oude bekende jthz-software archief is verplaatst naar een snelle downloadlocatie.

De Klantgerichte Instelling.

Als ze die bijna overal vragen in vacatures, hoe kan het dan dat je die eigenlijk in realiteit zelden tegenkomt? De klant is nergens nog koning, volgens mij. De adverteerder is koning, en anders moet het non-profit of overheid zijn. (En daar is men fijn spookambtenaar, nog duurder voor de klant, maar dat terzijde.)
“Klantgerichte houding” is natuurlijk ook bullshit, als eis. Als je die ziet staan in een vacature weet je meteen dat de afdeling HRM of Sales er achter zit, daar snapt men niet dat elk normaal gezond mens van nature klantgericht is, want dat heeft men daar afgeleerd (of nooit gekend). Afgestompt door het grote schuldgevoel van de onterecht ontvangen hoge bonus voor het weinige eigenlijke werk dat verricht is. In het zoveelste bedrijf waar de adverteerder boven het personeelsbelang uit mag stijgen, waar het beursgenoteerde aandeel belangrijker is dan de ervaren werknemer. Waar het personeel ook geen cent meer betaald wordt als het harder en meer werkt en de winst dus groter wordt. Winst moet naar de stropdassen die geen klap uitvoeren, die vaak niet eens weten waar het om gaat op een/de werkvloer, die het budget opmaken aan zinloze foute investeringen, of snoepreisjes natuurlijk. De winst mag als bonus worden uitgekeerd aan afdelingen sales, management, juridische zaken, of gewoon aan de directie. Dus waar is voor het andere personeel de motivatie om harder te gaan werken? Waar is de mogelijke beloning voor een extra klantgerichte instelling? Als het personeel er toch niets van merkt, dan zal het personeel dus het minimum aan inspanning leveren, vaak ziek zijn, niet van zijn/haar baan houden, en dus niet aardig zijn voor de klant. Zo lang de klant niet gaat klagen bij een meerdere, who cares? En zelfs als dat gebeurt; Het is een overbevolkte outsource-wereld, dus voor iedereen tien anderen. Hoe jonger, hoe goedkoper, hoe minder het personeel weet, hoe beter. Meteen een reden om de slimme ervaren werknemer met een mond (niet eens een grote) te ontslaan.

Ah, maar IK zou “niet zakelijk genoeg” zijn. Right. Wat denkt the Alliance? Dat ze een Browncoat kunnen omkatten in een achterlijke normloze holle koude kapitalist? ;-)

TNT Post Service

Service. Right.
Het is NIET mogelijk om een afspraak te maken over het tijdstip van bezorging; het is ook NIET mogelijk om pakjes ‘s avonds of in het weekend te laten bezorgen. Verrek, dan zijn mensen dus niet thuis als u langs komt hè, nee. Gut, wat raar nou. Niet iedereen heeft buren die met pakketpost te vertrouwen zijn. Niet iedereen heeft de loterij gewonnen, tijd zat en een betaalde dienstmeid die altijd aanwezig is tijdens TNT TPG-bezorg-uren om de deurbel te horen en de post aan te nemen. Tussen hoe laat en hoe laat bezorgen ze dan wèl, eigenlijk? Kun je nagaan hoeveel zinloze ritjes die TNT/PTT-wagens maken, hoeveel benzine ze daarmee verknoeien. Kondig de rit dan gewoon aan, lijkt me. Dan zijn we op de juiste dag op de juiste tijd thuis. Stuur anders meteen een kaartje, dat het pakje klaar ligt om door u afgehaald te worden van het postkantoor.
Gezeik altijd met die pakjesbezorging. Vrij vragen en afspraken verzetten, alleen maar om thuis te kunnen zijn voor die geweldige ‘service’ van The Post Group. Huisarrest alleen voor TNT. De wekker zetten om de bel te horen. Vroeg op voor de bel. Op je vrijgenomen dag niet uitslapen want TPG kan komen. Wachten op de bel. Ramen open, ook al is het ijskoud, zodat je de auto van TNT beneden voor de deur hoort brommen, omdat de bel het misschien niet doet, en je niet weer een dag extra wilt wachten omdat het pakje pas de volgende dag na 10 uur op het postkantoor kan worden afgehaald. Vergeet u niet uw legitimatiebewijs mee te nemen? Anders kunt u nog een keer op en neer.
Vooral ook geen hoofdtelefoon opdoen, want dan hoor je de bel niet. Niet naar die film gaan kijken, want dan hoor je de bel niet. Niet gaan stofzuigen, want dan hoor je die fucking bel niet. Niet net onder de douche staan of op de WC zitten als ze aanbellen, anders is de tweede bezorgpoging mislukt. Dan loopt je kostbare pakje nòg meer kans op beschadiging door die gehaaste retour-postkantoor actie van de achteloze “oh was dat pakje breekbaar? stond er niet op, meneer” TPG-persoon. Tweede bezorgpoging mislukt. Da’s raar, ik was gewoon thuis. Waar het pakje vandaan komt vullen we ook maar niet meer in op het “Wij troffen u niet thuis aan.” kaartje; Who cares, right? U kunt contact opnemen met de TPG klanten-service. Dat impliceert dat ik klant zou zijn, terwijl ik geeneens een keuze heb. Ik ben met handen en voeten gebonden aan de PTT voor hun service in dezen. Nou ja, service. More like slachtofferhulp, TPG Post Slachtofferhulp.