Een Leven Vol Entertainment

Het is te druk bepakt met veel te goed entertainment, tegenwoordig. Serieus, dit begint een probleem te worden. Toen ik vroeger met moeite die paar nederlandse, duitse en belgische netten af moest stropen op zoek naar dingen die leuk waren om te zien was ik al heel blij dat er ineens zoiets verscheen als Superchannel, met videoclips, en later Sky-channel en MTV. Toen kwam RTL-Veronique en de lokalo er ook nog bij op TV. En de BBC. En de eigen videorecorder. En Filmnet. Ik had zo’n illegaal decoder-printje, dus ik kon alles zien van filmnet zonder dat het me iets koste. (Later ook nog een poos legaal abonnee geweest toen ik de kosten kon delen met toenmalige huisgenoot.) Oh, en ik kon wat jaartjes gratis naar de bios op kosten van de NFTVA, die studentenkaart heb ik nog vervalst ook toen ‘ie verlopen was, geloof ik (hoe het precies ging ben ik vergeten), zodat dat nog langer duurde. Catch me if you can. Dus ik heb wat films gezien indertijd, mensen, I kid you not. Je zou daarom denken dat ik het nu wel gewend ben, al die keuze, een enorm aanbod. Dat ik het kan plannen naast de rest. Maar nee. Het ‘probleem’ is dat de makers steeds beter zijn geworden in gevoelige plekken raken bij mij als kijker, en dat mijn eigen immer rebellerende generatie nu ook vaak maker is van het product, waardoor het keihard aankomt en zeer identificabel is. Een extra ‘probleem’ is dat ik geen enkele moeite (meer) heb met verstaan (en ook echt goed begrijpen) van amerikaans slang. Weet niet hoe dat komt, ik heb al van kind af aan een fascinatie voor de engelse taal. Don’t need no subtitles, dus. Ik ben een wereldburger ;-) Maar dat even terzijde.
Nu kom ik om in de series, afleveringen, lateshows, infotainment en speelfilms die ik graag wil zien. De tijd waarop ik wil kijken heb ik zelf in handen, ik kijk eigenlijk steeds minder “live en direct” TV. I’m way past Tivo. Mijn harddisks lopen vol met uitgesteld genot. En genot is het, ik bedoel, neem nou “24” season 5. In het “24” universum wil ik gewoon verdwijnen, zo puur is dat entertainment. Overigens ook in dat van Firefly/Serenity en een heleboel andere prachtig uitgevoerde moderne vertellingen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over muziek, geluid, tekst, en andere gebieden vol entertainment value. Pfff..
How can anyone not be a hedonist these days?

Desalniettemin heb ik een heleboel te melden, dus er komt zowaar een aflevering 23 met bijzonder gelul aan. Misschien al morgen. Hold your horses.

This Post Has 3 Comments

  1. Gerwin

    Laat maar komen J, ben er wel weer aan toe ๐Ÿ˜‰

  2. Michiel

    Toch wel fijn dat er elke dag weer een morgen is. ๐Ÿ˜‰

  3. Martijn

    Sinds BBC Prime hier betaald moet worden kijk ik helemaal geen tv meer…de tv die ik kijken kan komt gratis bij de “freebox” en is hakkelend en zijn de b-kanalen van Frankrijk. Wanneer ik in Nederland zou wonen zou ik denk ik zoยดn dvd recorder aanschaffen en alles idd niet meer “live” kijken…

Leave a Reply