Tandenborstel

Teneinde mijn twee overgebleven verstandskiezen te behouden heb ik ook maar besloten zo’n electrische tandenborstel te kopen. 7600 oscillating (da’s sneller dan menig harddisk) en 20.000 pulsating movements per minuut. 3D action dus. Afdeling lui en makkelijk. Maar goed, het werkt als een trein, je voelt het meteen, en het is minder duur dan de tandarts ;-)

Ik weet niet hoe ik het elke keer weer klaarspeel, maar onbedoeld veeg ik schijnbaar de halve wereld bijmekaar zodra ik me begeef in het geschreven persoonlijk gerichte woord. Geef mij een pen, of een keyboard, doe daar een scheutje problemen, huichelarij en onrechtvaardigheden afkomstig van anderen bij, en ik zorg er wel even voor dat de waarheid pijn doet. En niet eens bewust ofzo. Ik, ik, ik, er staat wel vaak IK hier tegenwoordig hè? Toch moet ik meer aan mezelf denken.
Had ik al geschreven hoezeer ik me kapot erger aan de toenemende arrogantie van de mens op straat (en haar asociale gedrag in het algemeen)? Als ik door Amsterdam fiets heb ik bijna om de 5 minuten wel een geldige reden om te schreeuwen:
HALLO! U BENT NIET ALLEEN OP DEZE PLANEET, JA?!!
enigszins verdrietig realiseer ik me dan dat ik kennelijk dusdanig meer begaafd (slim) ben dan de grote meerderheid, dat ik al die ergernis maar moet slikken en iets moet denken als: Ach, het is ook maar een stel domme wezens, kunnen zij ook niks aan doen dat ze dit of dat niet inzien, dat ze zo dom zijn. Maar om nou te zeggen dat het leuk is om dan bij die niet-dommen te horen (en daar zijn er steeds minder van), nou nee hè, niet echt nee.

Verder is god een asshole, want al die beroemde dwarsliggers, waarom moeten die ineens allemaal de pijp uit? Millecam, Herman Brood, Fortuyn, Bart de Graaff, Janmaat. Schiet lekker op zo zeg!

Een Man Met Visie Heeft Vijanden

.. zo luidt een Chinese wijsheid.

Ja want wat hij doet kan echt niet! Ik vind het echt tig keer niks, het is de saaiste netcast ooit! Dat misbruikt dan een titel als Best Wel Een Beetje Lullig Voor Je om mensen naar zijn show te lokken, en laat ze er op schandelijke wijze in trappen middels catchy shownotes. Het verlaagt de standaard, plaatst ons als mensheid jaren terug in de ontwikkeling van entertainment! Die klootzak is ook gewoon vreselijk irritant, ik bedoel, Frankrijk heeft nog NEE gestemd ook, precies zoals hij al maanden geleden voorspelde. Ik kan hem echt niet uitstaan, wie denkt deze spinvis der netcasting wel niet te zijn? Straks gaat ‘ie nog naast zijn schoenen lopen. (Als ‘ie die al draagt, want het stinkt hier.)
Nooit meer downloaden dus, die troep!

Maar Julius; If you can’t do the time, don’t do the crime!
Welnu; Ik ben bereid the time te doen, dus laat die grote boze wereld maar komen met die mindgames, I’ll play their games right back at them. Dat we de wind der critici vangen is een teken dat we door aan het breken zijn, dat het lullige fenomeen bekendheid krijgt in alle lagen van de bevolking. Ik heb dan ook besloten de weg van mega-windvanger te gaan bewandelen, daar was ik voorheen ook altijd goed in, dus als jullie nog verzoeken hebben waarlangs ik de standaard voor de rest ‘laag’ kan houden (of ‘lager’ kan maken), dan voer ik die opdrachten gaarne uit. Gevoelige standpunten of taboedoorbrekende meningen die je liever weglaat uit je eigen podcast? Ik leg graag het tapijt voor bewandeling door de rest.
Op het programma staat een show bestaande uit puur technische storingen, met meerdere soorten brom, meerdere soorten ruis, extra dof geluid, pijnlijke stiltes, te grote niveauverschillen en teveel processing. Da’s voor mezelf tenminste nog een echte challenge! Nog een idee; Een te lange te grote mp3 die om de zoveel minuten een andere sample-rate heeft? Moet kunnen, moet absoluut kunnen!

Wel een beetje (lulligvoorje) 15

En toen bleek hij ‘gewoon’ een vuile macho op memorial day.

de mp3 ( ~119 kbit/s vbr, lekker lang )

In deze lome talkshow:
– internetloze buurman als DJ
– lekker lawaai maken met mijn geluiddempend vloertje
– wat bloempotten in mijn straat
– anarchistische examenpraatjes
– wat een praatjes
– wat een verhaaltjes!
– hoge springplank uit het De Mirandabad na 25 jaar verwijderd vanwege invoering Europese richtlijn! (JA stemmen? Mwoa.. neu..)
– het spannende oogcontact
mijn oude school, het Thijcollege in Oldenzaal
– fragmentje Binaire Revolutie met Stinkhond!
– 11 juni gedachten

some tech info:
2 mics merk audio-technica, binaural opgesteld richting mijn hoofd, beetje ruis (oude microfoon voorversterker), beetje peak limiting, beetje multiband processing, beetje encoded using lame 3.97 with -V7 -B192 –vbr-new -q0 –lowpass 18 –athaa-sensitivity 1

Geen Zin

Toen een leraar Nederlands mij een keer vroeg waarom ik mijn huiswerk niet gedaan had, antwoorde ik eerlijk dat dat was omdat ik er geen zin in had. Hij werd daar woedend over. De hele klas moest weten dat “er geen zin in hebben” geen geldige reden was om mijn huiswerk niet te doen. Het heeft niet gewerkt, meneer Horsthuis, want ik ben vergeten wat volgens hem toen de redenen waren waarom “er geen zin in hebben” geen reden was mijn huiswerk niet te doen. Ik doe nogsteeds mijn huiswerk soms niet als ik er geen zin in heb.
Op zich een wonder dat ik me door die examenjaren heen heb weten te worstelen. En het spijt me dat ik al die examenslachtoffers en slaven van het onderwijs niet voorzie van wat gratis afleiding afkomstig van deze begrijpende gek die dat ook allemaal heeft doorstaan. Sorry dat je hier al zo lang geen nieuw materiaal aantreft, maar ik had er gewoon geen zin in.

Vandaag (vrijdag) ga ik wel weer even tekeer in die microfoons. ;-) Heb je morgen een reden om niet te hoeven studeren en laag te scoren voor zinloos examen zus en zo. Kun je lekker in de tuin gaan zitten met een stapel boeken en multomappen en een hoofdtelefoontje op, en dan lieg je tegen je moeder dat je naar een les van je leraar zit te luisteren, terwijl het natuurlijk om mijn gezonde geraaskal gaat. Moet lukken. Jij komt er wel.

24 torrent (updated)

de torrents van de season 4 avi’s, unpacked;
episode 23
episode 24 (final)

Ja, btefnet is uit de lucht. Maar niet getreurd, want, zoals ik altijd zeg;
bittorrent sites are like the Hydra’s heads; You kill one, ten new ones appear! ;-)
I don’t see MPAA member TV production companies hosting their own BT sites that offer quality torrents to episodes with commercials. So once again, they are offering pure stick, no carrot. The MPAA/RIAA are losing this battle, no matter what they do. The files will go underground, will be of higher quality, and the results are opposite of what they want to achieve, but so be it. Let these suckers dig their own graves.

In ieder geval is 24 hier of hier nu te downloaden.

Ze hebben er dus echt niets van begrepen daar bij de MPAA hè? Ik ben eerder geneigd een DVD van een serie te kopen als ik hem al gezien heb. Op TV kijk ik niet naar 24, omdat
1) De TV zenders hier jaren achter-lopen (t.o.v. dat wat op internet ‘leeft’ en speelt), àls ze de show al ooit zullen uitzenden (dat weten we nooit).
2) Ik me stoor aan ondertiteling (meestal slecht vertaald, te grote letters etc.)
3) Ik moe word van het wegzappen tijdens commercial breaks, en van dat emotioneel heen en weer geslingerd worden tussen in het verhaal zitten en promo zus en zo voor programma dit en dat waar ik nooit naar zal kijken.
Dus wat willen ze, dat we 2 jaar wachten tot we De DVD kopen (als die al ooit in een winkel te vinden is) en ze dan pas op ons gemak bekijken? Gut gut, was ook zo’n verlies, die 1 miljoen downloaders wereldwijd tegenover de 50 miljoen kijkers in de US.

Oh ja:

CTUetudes9vpn4

Samplerates in podcasts

OK, so Adam has switched to using 32 kiloHertz for his Daily Source Code. Hope this pushes more podcasters to do so ;-) because in my opinion 32 kHz is an ideal choice; It gives us a range better than that of FM-stereo (the EBU standard anyway).
First, just know about this. Basically it says that if you want to record a frequency range including 20 Hz to 16000 Hz tones, you’ll need a samplerate of 32000 Hz. It is actually quite simple if you think about how a waveform looks, it has a top, and a bottom side, and you’ll need two points of reference to interpret them, so double the highest frequency you want to hear.

Just a little advice to those who want to use 32 kHz for their podcasts; It is best to also record at the samplerate you want to deliver, so you won’t have to resample. And if you really need to, be sure to use a good resampling algorithm, with anti-aliasing. The one in the LAME mp3 encoder is actually really high quality, so it’s safe to sample down from 44.1 kHz, for example, using that encoder.

By the way; Always wanted to know how MP3 really works? Look here

Nieuws

Reiger Westerpark

jult: mijn wekkerradio staat weer een tijd op Fresh FM
kng: keihard op JOUW radio haha
jult: al dat gemekker over Europa makes me sick
jult: sowieso, I’ve had it with NIEUWS
jult: fuck nieuws
jult: ik wil leven
jult: het nieuws zijn, zeg maar

kng: nieuws is ook vrijwel altijd negatief, vervelend, belastend of anders saai
jult: ja, ik word er echt een beetje moe van
kng: een ‘Goed Nieuws Show’ zou nog wel eens iets zijn, best te realiseren…
jult: maar zelfs dan
jult: dat moet weer in een uurtje of halfuurtje gemikt worden
jult: consessie zus consessie zo

kng: ‘als u aandelen kpn hebt: goed nieuws, ze staan hoger!’ ofzo
jult: stramienpolitie hier, conformeerpolitie daar
kng: bad news radio
jult: moet allemaal weer voldoen aan regels
kng: shit happens every day
jult: ik ben eigenlijk gewoon anarchist, heb ik besloten