Geen Zin

Toen een leraar Nederlands mij een keer vroeg waarom ik mijn huiswerk niet gedaan had, antwoorde ik eerlijk dat dat was omdat ik er geen zin in had. Hij werd daar woedend over. De hele klas moest weten dat “er geen zin in hebben” geen geldige reden was om mijn huiswerk niet te doen. Het heeft niet gewerkt, meneer Horsthuis, want ik ben vergeten wat volgens hem toen de redenen waren waarom “er geen zin in hebben” geen reden was mijn huiswerk niet te doen. Ik doe nogsteeds mijn huiswerk soms niet als ik er geen zin in heb.
Op zich een wonder dat ik me door die examenjaren heen heb weten te worstelen. En het spijt me dat ik al die examenslachtoffers en slaven van het onderwijs niet voorzie van wat gratis afleiding afkomstig van deze begrijpende gek die dat ook allemaal heeft doorstaan. Sorry dat je hier al zo lang geen nieuw materiaal aantreft, maar ik had er gewoon geen zin in.

Vandaag (vrijdag) ga ik wel weer even tekeer in die microfoons. ;-) Heb je morgen een reden om niet te hoeven studeren en laag te scoren voor zinloos examen zus en zo. Kun je lekker in de tuin gaan zitten met een stapel boeken en multomappen en een hoofdtelefoontje op, en dan lieg je tegen je moeder dat je naar een les van je leraar zit te luisteren, terwijl het natuurlijk om mijn gezonde geraaskal gaat. Moet lukken. Jij komt er wel.

Leave a Reply