Mug

Bizar! Vannacht was er een mug in mijn slaapkamer. Echt een hele agressieve, die me overdreven graag wilde steken. Is dat normaal voor eind maart? Anyway, de mug is nu dood. Verbrijzeld tot vlek op de witte muur. Muggen zijn het bewijs dat er geen god bestaat. Het is zo stom dat die beesten niet kunnen communiceren; Ik wil ze namelijk best wat bloed geven, ik heb er liters van over, gewoon een dealtje maken met de muggengemeenschap; Als zij plechtig beloven me nooit meer uit mijn slaap te houden, me niet lastig te vallen, niet in mijn mond te vliegen, dan krijgen ze van mij ieder jaar een deciliter bloed cadeau. Maar nee, die dumbo van een schepper moest van die beesten robots zonder communication-skills maken.

En dan heb je mensen, blessed with allerhande mogelijkheden om prima met elkaar te kunnen communiceren, maken ze er geen gebruik (of een potje) van. Wat een wanstaltig project eigenlijk, die mensheid en die planeet. En wat een oetlul dus, die scheppper. ;-)

Hoppa

Kostenstijging N/Z-lijn door ruzie

De conflicten tussen de aannemer en de gemeente lijken de grootste oorzaak te zijn voor de kostenstijging van de Noord/Zuidlijn. Al lange tijd is er onenigheid over de techniek en het ontwerp van het metrostation onder CS. Ook rondom de aanleg van het station Vijzelgracht is er een verschil van inzicht. Hier hebben de aannemer en de onderaannemer ruzie. Het gevolg is een vertraging van elf weken en een aanzienlijke stijging van de kosten. Vervoerseconoom Van Gent van de VU verwacht dat de kosten van de metro nog fors zullen oplopen. Dit kan zelfs een stijging van 100 procent betekenen. (bron: AT5)

Weten we ook weer waar onze miljarden blijven. Dezelfde miljarden die men hoegenaamd niet zou hebben om een basisinkomensregeling uit te kunnen financieren. In plaats daarvan heeft men wèl weer extra geld om meer te gaan controleren;

DEN HAAG | Uitkeringsinstantie UWV gaat strenger controleren of mensen in de WW echt hun best doen om weer aan de slag te komen. Dat heeft minister De Geus van Sociale Zaken de Kamer laten weten. Op dit moment kijkt het UWV vooral naar het aantal keren dat een WW’er solliciteert.Op de kwaliteit van de sollicitaties wordt nauwelijks gelet, blijkt uit een rapport van de inspectie Werk en Inkomen. Medewerkers van het UWV gaan voortaan de sollicitatiebrieven ook inhoudelijk bekijken.De Geus heeft met het UWV afspraken gemaakt om de nieuwe manier van werken in te voeren. (bron: NOS text)

Misschien moeten ze dat paasakkoord ook eens gaan nakijken. Het heeft er sterk de schijn van dat het vooral bestaat uit opgeklopte zaken die vanzelf ook wel zouden gebeuren. Een soort met losse handen fietsen, maar dan voor geld; De fiets is ons land, en de bestuurder van de fiets meent zich de regering van ons land te mogen noemen.

Over dat controleren gesproken; Ik kan je vertellen dat ik nooit een hekel had aan de mensen met de blauwe petten, zelfs wel waardering had voor hetgeen ze deden, maar dat mijn respect voor Oom Agent sinds de identificatieplicht bijna is verdwenen. Zonder enige reden wordt mij gevraagd om mijn ID, dus zonder enige reden mag die agent van mij nu ook de kolere krijgen, zou ik zo zeggen. Als ik buiten wil zijn zonder papieren, dan doe ik dat, zoals ik dat voorheen ook altijd kon. Toch loop ik nu angstig op straat rond, zonder dat ik iets heb misdaan. Bang voor de lastige agentjes, bang voor de vervelende discussies die ik met hen moet voeren als ze me om mijn ID vragen (wat ze schijnbaar overal en altijd mogen). Bang voor de overgevoelige triggerhappy bekeurder met een rothumeur (omdat oom agent zelf natuurlijk ook dondersgoed weet hoe debiel die nieuwe wet is). Bang voor hun geldklopperij. De politie is het moderne incassobureau van die mafiosi in Den Haag. Gratis geld voor de staatskas, te halen bij de vergeetachtige vrije onschuldige burger.

Rotzooi

Tja. Het zou niet voor het eerst zijn, dat onze jult in de maling genomen werd door iemand die hij dacht te kennen. Best opvallend, hoe mensen soms jarenlang moeite doen om een rol te spelen, en dan plotseling leren dat ze het niet vol kunnen houden, omdat degene die in de rol moet geloven (een jult bijv.) ontdekt dat 1 detail in de rol een gevaarlijke leugen blijkt te zijn, die alles omver kan werpen. Blijkt die jult toch minder van gisteren dan de liegende acterende vrouw/man dacht.
Ik zou eigenlijk iedereen willen waarschuwen dat mensen hun halve levens vaker bij elkaar verzinnen dan we denken. Dat het zal zijn alsof je in een speelfilm terecht bent gekomen, dat het niet alleen in films gebeurt, maar ook met jou, in het echt. Liegen om bestwil, prima, daar kan iedereen wel in komen, en acteurs en actrices kunnen soms aardig verdienen met dat acteren, maar om willens en wetens middels leugens met andermans gevoelens te spelen, in het echte leven, dat stinkt soms behoorlijk. Zeker als je degene bent waartegen gelogen wordt, en als het gepaard gaat met liefde, of vriendschap. Gelukkig blijven er altijd nog wat mensen over die wèl te vertrouwen zijn, maar ik moet concluderen dat dit aantal kleiner is dan ik altijd dacht. En ik was al zo wantrouwend. Of juist veel te naïef misschien…

Glasvezel naar de meterkast

Laten we het dan vooral even hebben over Maurice de Hond, die in 1996 al zei:
“Weg met de infrastructurele technologie van gisteren (Betuwelijn); Investeer die miljarden in ‘bits-verkeer’ in plaats van in ‘atomenverkeer’. Vóór het jaar 2000 voor iedereen in Nederland glasvezel in plaats van die trage koperen telefoonkabels. Dan vliegen onze bits met de snelheid van het licht door cyberspace, en krijgt het Nederlandse bedrijfsleven er een enorme potentiële afzetmarkt bij. Kost twintig miljard gulden, maar die moet je zien als een lening die later wordt terugbetaald.”

Hadden ze toen wat beter naar hem geluisterd, dan zaten we nu niet met tientallen miljarden aan weggegooide digitale infrastructuur, die zeer binnenkort niet veel waarde meer zal hebben. Oh ja; Zelfs over die Betuwelijn heeft ‘ie gelijk gekregen.

Hackenkamp

Jerome Heckenkamp is considered to be yet another evil hacker, so now: ‘Jerome is back in the Santa Clara County Jail after a court hearing yesterday. Judge Ware, instead of answering Jerome’s questions, asked him to put the questions in writing, in the form of a motion. Even though $50,000 has been posted for Jerome’s bail and no claim has been made of his violating the bail, and despite the fact that he has always appeared at all hearings, Jerome is again in jail. His “crime” is asking questions in the courtroom. No other reason can be given.’
Check out Jerome‘s lecture about SSH. This guy should be some kind of danger to society? Get real. Oh how people get scared of those who have ‘the knowledge’. They’re using the technologies everyday, but they don’t want to know what’s behind it.

slechte beveiliging, stomme administrator

Weer zoiets waar ik nooit over ondervraagd ben (democratie, grondwet, waar dan?):
Mensen die opzettelijk een computer of computersysteem binnendringen, krijgen voortaan een jaar gevangenisstraf. Stelen ze ook nog informatie, dan kunnen ze maximaal vier jaar de cel in. Dat staat in wetsvoorstellen die minister Donner (Justitie) woensdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Ik heb me al eerder uitgelaten over dit onderwerp. Het is een beetje het in de cel voor op [Send] klikken effect; een strafmaat die compleet scheefgegroeid is, omdat de makers van de wet er te weinig van begrijpen.

Poletiek

De laatste dagen stoor ik me mateloos aan het hopeloze gekrakeel van politici onderling. Lekker belangrijk doen om niks, aandachttrekkerij en luchtbakkerij, en onderwijl vooral NIETS doen waar de burger iets aan zal hebben. Denken ze daar nu werkelijk dat de gewone man op straat deze zielige probleempjes interessant vindt? Merken wij er iets van? Hebben we er nog iets over te zeggen dan? Bij mijn weten gaan alle grote beslissingen langs ons heen, en is er van een grondwet of van democratie al heel lang geen enkele sprake meer. De ‘bedrijfsvoering’ in Den Haag is verworden tot een vorm van grootheidswaan van grijze muizen die voor ons van alles verzinnen waar we zelden iets aan zullen hebben, en al helemaal niet voor gekozen hebben. Als ze hier iets mee bereiken, dan is het dat meer mensen vinden dat Geert inc. groot gelijk heeft;
Radicaal omgooien die hele zooi, de helft van die knoeiers ontslaan. Iedereen lijkt daar nu doodsbang te zijn voor de plannen van Wilders, en terecht:
Puur zelfbescherming, want inderdaad, de helft voert werkelijk niets uit, en wordt daar door de burger rijkelijk voor betaald, en het zou natuurlijk erg vervelend zijn als dat op moet houden omdat daar plotseling iemand opstaat die zijn mond erover open durft te trekken. Zelfs al zouden sommige punten uit de onafhankelijkheidsverklaring van Wilders onhaalbaar zijn, het is hoog tijd voor wat tegenwicht bij dat vastgeroeste zootje lapzwanzen, maak het onhaalbare maar haalbaar, doe maar een poging, doe je best maar eens een keer.

En dan die vreemde mensen die het woord “populist” als iets vies of gevaarlijks neer willen zetten. Wat een onzin! Waarvoor hadden we die regering? Om het volk, de populatie, te regeren, dunkt mij. Dus zijn alle politici te allen tijde populisten. Sterker nog, het zou hoog tijd worden dat we merkten dat ze hun populist zijn een warm hart toedragen.

Als je dan zo graag landen en grenzen in stand houdt, durf er dan ook de waarheid over te zien:
Nederland is veruit het dichtst bevolkte land van de Europese Unie. Het groeitempo van onze bevolking ligt bovendien ver boven dat van de andere Europese landen. De situatie in ons land zal daardoor steeds opvallender gaan afwijken van die in de rest van Europa. En dan durven ze nog te gaan zeiken dat een import-stop iets met racisme of xenofobie te maken heeft. Pff.