Rotzooi

Tja. Het zou niet voor het eerst zijn, dat onze jult in de maling genomen werd door iemand die hij dacht te kennen. Best opvallend, hoe mensen soms jarenlang moeite doen om een rol te spelen, en dan plotseling leren dat ze het niet vol kunnen houden, omdat degene die in de rol moet geloven (een jult bijv.) ontdekt dat 1 detail in de rol een gevaarlijke leugen blijkt te zijn, die alles omver kan werpen. Blijkt die jult toch minder van gisteren dan de liegende acterende vrouw/man dacht.
Ik zou eigenlijk iedereen willen waarschuwen dat mensen hun halve levens vaker bij elkaar verzinnen dan we denken. Dat het zal zijn alsof je in een speelfilm terecht bent gekomen, dat het niet alleen in films gebeurt, maar ook met jou, in het echt. Liegen om bestwil, prima, daar kan iedereen wel in komen, en acteurs en actrices kunnen soms aardig verdienen met dat acteren, maar om willens en wetens middels leugens met andermans gevoelens te spelen, in het echte leven, dat stinkt soms behoorlijk. Zeker als je degene bent waartegen gelogen wordt, en als het gepaard gaat met liefde, of vriendschap. Gelukkig blijven er altijd nog wat mensen over die wèl te vertrouwen zijn, maar ik moet concluderen dat dit aantal kleiner is dan ik altijd dacht. En ik was al zo wantrouwend. Of juist veel te naïef misschien…

Leave a Reply