Hoppa

Kostenstijging N/Z-lijn door ruzie

De conflicten tussen de aannemer en de gemeente lijken de grootste oorzaak te zijn voor de kostenstijging van de Noord/Zuidlijn. Al lange tijd is er onenigheid over de techniek en het ontwerp van het metrostation onder CS. Ook rondom de aanleg van het station Vijzelgracht is er een verschil van inzicht. Hier hebben de aannemer en de onderaannemer ruzie. Het gevolg is een vertraging van elf weken en een aanzienlijke stijging van de kosten. Vervoerseconoom Van Gent van de VU verwacht dat de kosten van de metro nog fors zullen oplopen. Dit kan zelfs een stijging van 100 procent betekenen. (bron: AT5)

Weten we ook weer waar onze miljarden blijven. Dezelfde miljarden die men hoegenaamd niet zou hebben om een basisinkomensregeling uit te kunnen financieren. In plaats daarvan heeft men wèl weer extra geld om meer te gaan controleren;

DEN HAAG | Uitkeringsinstantie UWV gaat strenger controleren of mensen in de WW echt hun best doen om weer aan de slag te komen. Dat heeft minister De Geus van Sociale Zaken de Kamer laten weten. Op dit moment kijkt het UWV vooral naar het aantal keren dat een WW’er solliciteert.Op de kwaliteit van de sollicitaties wordt nauwelijks gelet, blijkt uit een rapport van de inspectie Werk en Inkomen. Medewerkers van het UWV gaan voortaan de sollicitatiebrieven ook inhoudelijk bekijken.De Geus heeft met het UWV afspraken gemaakt om de nieuwe manier van werken in te voeren. (bron: NOS text)

Misschien moeten ze dat paasakkoord ook eens gaan nakijken. Het heeft er sterk de schijn van dat het vooral bestaat uit opgeklopte zaken die vanzelf ook wel zouden gebeuren. Een soort met losse handen fietsen, maar dan voor geld; De fiets is ons land, en de bestuurder van de fiets meent zich de regering van ons land te mogen noemen.

Over dat controleren gesproken; Ik kan je vertellen dat ik nooit een hekel had aan de mensen met de blauwe petten, zelfs wel waardering had voor hetgeen ze deden, maar dat mijn respect voor Oom Agent sinds de identificatieplicht bijna is verdwenen. Zonder enige reden wordt mij gevraagd om mijn ID, dus zonder enige reden mag die agent van mij nu ook de kolere krijgen, zou ik zo zeggen. Als ik buiten wil zijn zonder papieren, dan doe ik dat, zoals ik dat voorheen ook altijd kon. Toch loop ik nu angstig op straat rond, zonder dat ik iets heb misdaan. Bang voor de lastige agentjes, bang voor de vervelende discussies die ik met hen moet voeren als ze me om mijn ID vragen (wat ze schijnbaar overal en altijd mogen). Bang voor de overgevoelige triggerhappy bekeurder met een rothumeur (omdat oom agent zelf natuurlijk ook dondersgoed weet hoe debiel die nieuwe wet is). Bang voor hun geldklopperij. De politie is het moderne incassobureau van die mafiosi in Den Haag. Gratis geld voor de staatskas, te halen bij de vergeetachtige vrije onschuldige burger.

Leave a Reply