Glasvezel naar de meterkast

Laten we het dan vooral even hebben over Maurice de Hond, die in 1996 al zei:
“Weg met de infrastructurele technologie van gisteren (Betuwelijn); Investeer die miljarden in ‘bits-verkeer’ in plaats van in ‘atomenverkeer’. Vóór het jaar 2000 voor iedereen in Nederland glasvezel in plaats van die trage koperen telefoonkabels. Dan vliegen onze bits met de snelheid van het licht door cyberspace, en krijgt het Nederlandse bedrijfsleven er een enorme potentiële afzetmarkt bij. Kost twintig miljard gulden, maar die moet je zien als een lening die later wordt terugbetaald.”

Hadden ze toen wat beter naar hem geluisterd, dan zaten we nu niet met tientallen miljarden aan weggegooide digitale infrastructuur, die zeer binnenkort niet veel waarde meer zal hebben. Oh ja; Zelfs over die Betuwelijn heeft ‘ie gelijk gekregen.

Leave a Reply