"Klimaat in gevaar"

Ja, dat las ik ergens. Hoe een klimaat in gevaar kan zijn is mij een raadsel, een klimaat is, en meer niet. Net zoiets als een hek om een bos heen bouwen, en dan zeggen dat de natuur vandaag gesloten is. Sorry visitors; Nature is closed today.
De wereld speculeert er weer lustig op los. Het is bovendien nogal wat om te stellen dat het door ons (als mens) verkozen ideale klimaat overeenkomt met de natuurlijke status van planeet aarde. Te warm? Dan maken we het hier wel wat kouder. De mens als ruler of the universe, de mens als über-wezen. Terwijl wij hier nog maar net komen kijken, zeker vergeleken met de duur dat er dino’s op rond hebben kunnen huppelen. En die sauriers zijn niet uitgestorven omdat ze besloten uit de ene (natuurlijke) stof een andere (natuurlijke) stof te brouwen (zoals wij). Wie denken we dus te zijn dat we de wil van de kosmos kunnen domineren? De inslag van een asteroïde hou je ook niet tegen met een 50 triljoen euro kostend Kyoto Protocol wat al 26 jaar lang is gebaseerd op holle frasen van speculerende koffietafel-wetenschappers. Dunkt mij. En ik ben gelukkig niet de enige die dat weet.

De mens weet afgerond nog helemaal niks, maar vol van zichzelf kabbelt zij grootheidswaanzinnig voort onder de aardbevingen en de tsunamis, en in ons geval nog onder het NAP ook. Zou ons bij geboorte (bij wijze van spreken) gevraagd zijn of we een leven zouden wensen beneden de zeespiegel, met gevaar op overstromingen e.d., dan zou ieder intelligent mens NEE! hebben geantwoord. Dus daar zitten we dan, lijdend onder de ongelooflijk stomme vestigingsdrift en territoriumdrang van onze voorouders. We kunnen geen land meer vergaren, dus weet je wat? We gaan van water land maken! Zeker handig met het oog op een smeltende ijsvoorraad, om dan een randstad in het laagste gebied te ontwikkelen, in plaats van bijv. in Twente, Drente of Limburg. Alsof die haring en olie op zee die verkorte afstand, met alle rampzalige gevolgen die daarbij komen kijken, waard zouden zijn. Nu is men ‘trots’ op de waterkering en de deltawerken. Ik zou eerder met schaamte willen zeggen: Wake up: Vechten tegen de zeespiegel is niet cool.

En dat is nog niet alles, want we laten op 33883 vierkante kilometers waterig land 16400000 mensen leven. Dat is 483 per km2. En dan vindt men het raar dat er vuil en ‘milieu’-problemen ontstaan. En weigert men dat aantal kleiner te willen maken. We denken niet alleen de planeet kouder te kunnen maken, nee, we kunnen ook toveren: Laat de hele wereld hier maar komen wonen en leven, en laat er lokaal dan geen ‘milieuvervuiling’ ontstaan. We vinden wel even een soort “Vapoorize” uit. Ik kan iedereen de film Envy aanraden, in dat verband.

afreactie

“Simply stated, there is no doubt that Saddam Hussein now has weapons of mass destruction.” (Dick Cheney)

Goh.. en.. maar.. eeh.. nu geven ze dus alweer toe dat ze alles hebben gebaseerd op leugens? (ook die oorlog en die 1550 doden daar..) En wacht even, wij gehoorzamen aan die leugenaars, omdat onze meelopers 1 of ander verdrag hebben getekend of zo? En die meelopers eisen dat wij ons veiliger voelen, omdat ze ons te allen tijde geld afhandig willen kunnen maken als ze daar zin in hebben, als straf voor het verstrooid en imperfect mens zijn, en het daardoor niet overal en altijd bij ons dragen van een Ausweis. En hoe doen we dat eigenlijk in het zwembad, of skatend in het park? Opvallend is trouwens dat steeds meer mensen hun ID kwijt zijn *omdat* ze het steeds bij zich moeten dragen, terwijl ze het voorheen altijd keurig op 1 plek bewaarden. Er zullen dus meer nieuwe ID’s moeten worden verstrekt, flink wat extra inkomsten voor de staat, en een boel bureaucraten happy; Hebben we weer wat te doen op het gemeentehuis. Kunnen de AIVD cams ons ook weer even close-up vastleggen bij de loketten.
Wat veel mensen trouwens niet beseffen, dat is het plan om bij de volgende vervanging van id-bewijzen er een RF-ID ‘chip’ in te hebben zitten, zodat men kan zien wie waar loopt, en men kan verifieren of je gezicht wel hoort bij de code in je RF-ID-chip enzo. Handig voor, u raadt het al, de veiligheid op vliegvelden. Niet iedereen draagt namelijk steevast zijn/haar mobiel bij zich, en dat is voor de AIVD natuurlijk al vrij lang een doorn in het Big Brotherlijke oog. Dus het is niet omwille van uw veiligheid NU, welnee, het is om ons te laten wennen aan de onveiligheid straks. Hard nodig als de olie op dreigt te raken en de boel daardoor wat gespannen gaat worden..

En toen dacht ik; Kom, laat ik die TV weer eens aanzetten, maar meteen stoorde ik me mateloos; Er is ene Rachid Ben Ali, die had een klein stukje uit de Koran ge-copieerd, en daar met blauwe pen(!) hier en daar wat wijzigingen bij geschreven, omdat hij -terecht- meent dat die onzin niet meer van deze tijd is, en een update behoeft. Goeie gozer, die Rachid, denk ik dan. Maar nee hoor, daar komt ons opgefokt zeur-islamietje weer, hij heet Mohamed Azahaf (ja met 1 m) en och och, meneer vindt het zeer beledigend, het doet namelijk pijn als een kunstenaar *goedbedoeld* met balpen in ‘zijn’ ‘heilige’ flutgeschriftje kladdert. Och wat heeft ‘ie het toch zwaar in ons land, en oh wat heeft hij daar zelf weinig mee te maken! Get a fucking clue, Mohamed! Geheel terecht merkte Rachid dan ook op dat Mohamed last heeft van een respect-stoornis. Thank the force for that guy. Fighting for freedom. Rachid is inmiddels *natuurlijk* door serieuze reli-freaks (a.k.a. de tasjesdievenbrigade) met de dood bedreigd. Mijn idee is om als Nederlanders nu eens een vuist te maken tegen dergelijke vrijheidsberoving, bijvoorbeeld door allemaal 1 alinea naar keuze uit de koran te copy-pasten, en die alinea naar smaak te verbeteren, en dat te publiceren, online of via print, via de radio of TV. Er staat notabene niet eens copyright op die zandpierlala-verhaaltjes, we mogen het dus beschouwen als een soort creative commons licensed product. Een open-source bijbel.

Oh ja, en dan hebben we H5N1: Pas op met rauwe eieren enzo…

Meanwhile in Juliusland;
Ben nu officieel platinum Pivot-donor. Geld teveel Julius? Nee, maar ik ben de beroerdste niet, zeker niet als ik op zoveel sites zoveel plezier beleef aan zulk een betrouwbaar content management product, en Bob & Co deserve it. Pivot is one of the very few things us Dutchmen can be proud of these days ;-)

Ondertussen is squirrelmail 1.4.4 released as stable en mede daardoor heb ik weer overal werkende secure webmail. Cool.
Last but not least ben ik ook bezig mijn digitale en fotografische kunst-collectie te ordenen.

Gmail

Wisten jullie dat gmail een anonymous mailer is? Dit in tegenstelling tot alle andere (ooit gratis) webmail-services op aarde. Het IP-adres van afkomst is niet in de headers van de door gmail verzonden mail terug te vinden. Privacy rulez at Gmail! Er staat wel een DomainKey-Signature in, waar gmail het X-originating IP uit kan toveren, maar de gebruiker zelf kan daar bar weinig mee.

Nog geen gmail account? Hier zijn de laatsten uit de beta-invites…
En hier zijn nog wat interessante gmail add-ons te vinden.

Rehash The Codec

De conventie der hackers van eind juli zat boordevol interessante informatie, die je nergens anders hoort of ziet. Als je er niet bij was (of niet bij kon zijn) dan moet je echt eens wat van de rehash hier gaan bekijken. Alsof je een beerput opentrekt over hoe de dingen ècht zijn in de wereld.
De video-files zijn echter in het lastige mp4 formaat, dat voor velen installatie van dat verdomde iTunes monster inhoudt, maar niet getreurd:.
Jult to the rescue!
Voor de Windows 2000/XP gebruikers kan ik de volgende adviezen geven in verband met het gekloot met al die filmformaten op PC vandaag de dag.

Er zijn veel zogenaamde codec-packs verkrijgbaar, meestal zijn die shit omdat ze rommel installeren die je niet nodig hebt (of zelfs spyware), maar ik weet uit veel ervaring te melden dat daar één uitzondering op bestaat; Download en installeer dit K-Lite Codec pack, de FULL versie. En ja, uninstall wanneer dat gevraagd wordt de bestaande codecs. Bij de aangevinkte codecs tijdens installatie kun je desgewenst encoders uitvinken, die heb je alleen nodig als je zelf ook films gaat verkleinen op PC of gaat verspreiden via internet.
Installeer daarna KMPlayer, dat is de beste movie-player die ik ken. Zo heb je bij KMPlayer geweldig handige keyboard-shortcuts en via het rechtermuisknop-menu handige snelheid in bediening, kun je randen om het filmbeeld heen volledig uitschakelen etc.
Heb je KMPlayer installed, voeg dan onder de Preferences bij Filetypes even MP4 toe, en zorg dat die aangevinkt staat. WMA, OGG, mp3 en mp2 kun je beter door WinAMP laten afhandelen. Voor afspelen van audio adviseer ik ook nogsteeds WinAMP. Let op dat je in WinAMP Options juist MP4 bij filetypes uit moet vinken, omdat die anders mp4 telkens weer ‘terugpakt’ bij het starten van WinAMP. De video-interface van Winamp vind ik niet lekker, zo ben ik ooit op KMPlayer gekomen.
Tot slot adviseer ik ook de Quicktime Alternative te installeren, om die zware Apple-meuk uit je systeem te kunnen houden, want die heb je NIET nodig.
en ook het real-media alternatief is prima. Met wat vogelen heb je die lelijke lichtblauwe real-one reclame nooit meer nodig. Vooral aangenaam is dat de installatie van genoemde codecs en software soepel en snel verloopt, zonder gezeur aan je kop over e-mail en betalen…