"Klimaat in gevaar"

Ja, dat las ik ergens. Hoe een klimaat in gevaar kan zijn is mij een raadsel, een klimaat is, en meer niet. Net zoiets als een hek om een bos heen bouwen, en dan zeggen dat de natuur vandaag gesloten is. Sorry visitors; Nature is closed today.
De wereld speculeert er weer lustig op los. Het is bovendien nogal wat om te stellen dat het door ons (als mens) verkozen ideale klimaat overeenkomt met de natuurlijke status van planeet aarde. Te warm? Dan maken we het hier wel wat kouder. De mens als ruler of the universe, de mens als über-wezen. Terwijl wij hier nog maar net komen kijken, zeker vergeleken met de duur dat er dino’s op rond hebben kunnen huppelen. En die sauriers zijn niet uitgestorven omdat ze besloten uit de ene (natuurlijke) stof een andere (natuurlijke) stof te brouwen (zoals wij). Wie denken we dus te zijn dat we de wil van de kosmos kunnen domineren? De inslag van een asteroïde hou je ook niet tegen met een 50 triljoen euro kostend Kyoto Protocol wat al 26 jaar lang is gebaseerd op holle frasen van speculerende koffietafel-wetenschappers. Dunkt mij. En ik ben gelukkig niet de enige die dat weet.

De mens weet afgerond nog helemaal niks, maar vol van zichzelf kabbelt zij grootheidswaanzinnig voort onder de aardbevingen en de tsunamis, en in ons geval nog onder het NAP ook. Zou ons bij geboorte (bij wijze van spreken) gevraagd zijn of we een leven zouden wensen beneden de zeespiegel, met gevaar op overstromingen e.d., dan zou ieder intelligent mens NEE! hebben geantwoord. Dus daar zitten we dan, lijdend onder de ongelooflijk stomme vestigingsdrift en territoriumdrang van onze voorouders. We kunnen geen land meer vergaren, dus weet je wat? We gaan van water land maken! Zeker handig met het oog op een smeltende ijsvoorraad, om dan een randstad in het laagste gebied te ontwikkelen, in plaats van bijv. in Twente, Drente of Limburg. Alsof die haring en olie op zee die verkorte afstand, met alle rampzalige gevolgen die daarbij komen kijken, waard zouden zijn. Nu is men ‘trots’ op de waterkering en de deltawerken. Ik zou eerder met schaamte willen zeggen: Wake up: Vechten tegen de zeespiegel is niet cool.

En dat is nog niet alles, want we laten op 33883 vierkante kilometers waterig land 16400000 mensen leven. Dat is 483 per km2. En dan vindt men het raar dat er vuil en ‘milieu’-problemen ontstaan. En weigert men dat aantal kleiner te willen maken. We denken niet alleen de planeet kouder te kunnen maken, nee, we kunnen ook toveren: Laat de hele wereld hier maar komen wonen en leven, en laat er lokaal dan geen ‘milieuvervuiling’ ontstaan. We vinden wel even een soort “Vapoorize” uit. Ik kan iedereen de film Envy aanraden, in dat verband.

This Post Has 2 Comments

  1. henk

    It’s all business,that is it.
    By enscho

  2. Vincent

    Goed stuk! Envy is inderdaad erg komisch

Leave a Reply