OV-chip shit deel zoveel.

– Waarom lees je ‘Inchecken’ OF ‘Uitchecken’ op de schermpjes van sommige paaltjes of poortjes, en op andere niets? Als er staat ‘Inchecken’, kan ik op zo’n paaltje dan ook Uitchecken (of andersom)? Ik heb het zojuist gedaan, uitgechecked bij een poort waar Inchecken staat. Echt gerust voelen we ons niet met dergelijke slecht ontworpen ‘automatisering’, stel oelewappers!
– Hoe lastig kan het nu zijn om als je ergens een bus uit bent gestapt zonder uit te checken, en vervolgens Inchecked voor een trein, automatisch te concluderen dat je dus vergeten bent om Uit te checken BINNEN IN die bus? Het wordt er ook niet handiger op als je bij bussen en trams IN het rijtuig in èn uit moet checken, maar dat in treinen (en metro) juist elders moet doen, hè? En het wordt er al helemaal onhandig op als je, zoals op het Amstelstation in Amsterdam, uit/in-check paaltjes voor zowel bus/metro/tram als NS naast elkaar hebt staan, en er dus op gaat rekenen dat die overal staan! Djiez, wat een debielen die dat hebben ontworpen.
– Waarom heeft de oude centrale hal van Amsterdam Centraal Station geen OV-chip poortjes of paaltjes? (inmiddels wel een aantal verstopte paaltjes om de hoek gespot..) Kunnen ze zich niet voorstellen dat er op deze manier honderden mensen VERGETEN uit te checken, gewoon omdat ze onwetend uit een trein komen, de trap nemen, en zonder poortjes of paaltjes tegen te komen het stationsplein op kunnen wandelen? Lekker makkelijk verdienen voor die schoften die die OV-chip-shit hebben bedacht!
– Waarom mag ik met ruim voldoende tegoed op mijn kaart (€5,40) niet meer met de NS reizen als de reis niets extra kost met het abo wat ik heb, en moet er ineens een minimum van 10 euro op staan om VRIJ te kunnen reizen in het weekend en op vrijdagavond? Als ik vrij mag reizen met dat abo, waarom dan ueberhaupt nog eisen dat er in- of uitgechecked wordt, met een kaartje wat bovendien ook al om de haverklap IN de treinen door die reizigersonderzoekers wordt gechecked? Laten ze die mensen dan meteen OOK het in en uitchecken voor iedereen regelen, sla je twee vliegen in 1 klap. Maar nee, dat idee is te slim, zeker? En levert te weinig geld op, zeker?

Leave a Reply