Windows Vista flopt

Wees voorzichtig met het ‘overgaan op Vista’. Het is inmiddels bekend dat de kantoren van de United States Department of Defense, the US Deptartments of Transportation, Agriculture, Commerce en Homeland Security ervoor hebben gekozen hun miljoenen computer-systemen NIET te ‘upgraden’ naar Windows Vista. Men heeft besloten hopend te wachten op mogelijke desktop-derivaten die van Windows Server 2008 af zullen gaan stammen, die, je raadt het al, er weer uit zien als Windows 2000! (No big surprise there, right?)
Ook CNET heeft Vista (nu al) op hun nummer 10 van technische wanproducten van 2007 gepositioneerd. En kijkt u eens, XP SP3 is sneller dan Vista!
Ik heb er gewoon helemaal geen zin in om Vista te moeten gebruiken. Walg van de gedachte dat het nu standaard bij diverse kant-en-klaar PC’s en laptops/notebooks verkocht wordt. Als je kunt, vind een Windows XP x64 Editie. Naar mijn idee de beste basis die er nu is in plaats van Vista, maar die helaas lijkt te verdrinken onder een meerderheid aan Vista stomkoppen. Een nachtmerrie, al die kennissen, vrienden en familie die met Vista problemen komen te zitten die ik niet wil oplossen, maar waar ze me wel voor gaan vragen. Mijn boodschap aan MicroSoft: K.I.S.S. !

Mouw van mijn ochtendjas per ongeluk in de thee gedoopt

Zo, weer hoog tijd om een zooi info de wereld in te gooien.

Wat tips m.b.t. Mozilla Firefox: Config Mania, waar je in feite de about:config handig mee aanpast. Andere Add-ons die ik kan aanbevelen; AdBlockPlus, Stylish, Sage, WindizUpdate en FireFTP (als je geen TotalCommander gebruikt). Voor de meeste geldt dat je hun websites moet toestaan een popup te openen, maar als ik dat al moet gaan uitleggen denk ik niet dat je dit nog leest. Ook is het aan te bevelen om niet gebruikte extensies te wissen, en, zonder firefox te hebben runnen, uit je profile folder de prefs.js file te openen met een text-editor (notepad of zo) en op te schonen, en je extensions.cache, extensions.rdf en extensions.ini te wissen (worden weer opnieuw aangemaakt).

Dan;
Niet dat ik graag wil dat mensen de wet te overtreden, maar omdat het betere versies van Windows XP (32 bit) zijn dan die welke MicroSoft aanbiedt, althans voor de groep waar ik toe behoor. Daarom:
Windows XP Pro Performance Edition, february 2008, English
Handige driver-disk. Of, wat ook kan:
Windows XP Pro including drivers and other languages..
Een andere optie, zoals hier reeds beschreven, is een Tiny Windows release van grote vriend eXPerience. Of, als je 64 bit nodig hebt, check here.

De Enge Koekjesreiger

De nieuwste Suske & Wiske? Nee, je gelooft het nooit;
eng, koek, en reiger zijn vreemd genoeg de Top 3 zoekwoorden die mensen naar jult.net leiden. Degenen die op zoek zijn naar “eng” gebruiken de plaatjes-zoeker van Google (vraag mij niet waarom), en komen dan hier dankzij dit plaatje wat ik ooit toevallig “eng.jpg” heb gedoopt. Nou, eg wel vreselijk eng, nietwaar? Of is er een bedrijf dat E.N.G. heet, soms?
Koek, tja, waarom dat mensen hier brengt weet ik niet precies. Misschien mijn klachten over het muffin-design? Of mijn pleidooi voor punselies? Die Punselies koek is trouwens verdomme nergens meer te koop hier in de buurt. Klootzakken van Albert Heijn hebben ze uit hun aanbod gehaald. Is that a BIG fucking mistake or what?! Gelukkig zijn er nog wel die citroen-kokos koekjes van Billy’s Farm; Kan ik echt iedereen aanraden. Te koop bij natuurwinkels en avondsuperds, meestal.
Ook daar te koop zijn Vivani chocoladerepen, die iets niet bevatten, wat andere repen wel bevatten. En da’s heel erg fijn, omdat ik er niet snifferig nep-verkouden van wordt. Er schijnt in mijn familie koe-melk allergie voor te komen, maar volgens mij is het iets anders, en gaat het om een bepaald soort lactose-intolerantie (waar trouwens veel meer mensen last van hebben zonder dat ze het weten). In dit enorme verhaal over ‘goed voedsel’ staat ook wat over (koek en) vivani chocolade, dus daar is inderdaad iets OK aan. Mijn neus is blij met Vivani chocola, in ieder geval. En van neuzen komen wij als vanzelf op reigers uit (zo rijgen wij deze berichtgeving tot een besnaveld einde):
Mensen op zoek naar de reiger. Is dat beest nu werkelijk zo interessant om op het net naar te gaan zoeken? Er zijn er genoeg te zien in de natuur, volgens mij. Ga eens wat vaker naar buiten, zou ik willen zeggen! En indien onmogelijk, dan heb ik een paar lekkere reigers voor je in de aanbieding; hier, hier, daaro en hiero.

Neptune City by the Sea