Windows Vista flopt

Wees voorzichtig met het ‘overgaan op Vista’. Het is inmiddels bekend dat de kantoren van de United States Department of Defense, the US Deptartments of Transportation, Agriculture, Commerce en Homeland Security ervoor hebben gekozen hun miljoenen computer-systemen NIET te ‘upgraden’ naar Windows Vista. Men heeft besloten hopend te wachten op mogelijke desktop-derivaten die van Windows Server 2008 af zullen gaan stammen, die, je raadt het al, er weer uit zien als Windows 2000! (No big surprise there, right?)
Ook CNET heeft Vista (nu al) op hun nummer 10 van technische wanproducten van 2007 gepositioneerd. En kijkt u eens, XP SP3 is sneller dan Vista!
Ik heb er gewoon helemaal geen zin in om Vista te moeten gebruiken. Walg van de gedachte dat het nu standaard bij diverse kant-en-klaar PC’s en laptops/notebooks verkocht wordt. Als je kunt, vind een Windows XP x64 Editie. Naar mijn idee de beste basis die er nu is in plaats van Vista, maar die helaas lijkt te verdrinken onder een meerderheid aan Vista stomkoppen. Een nachtmerrie, al die kennissen, vrienden en familie die met Vista problemen komen te zitten die ik niet wil oplossen, maar waar ze me wel voor gaan vragen. Mijn boodschap aan MicroSoft: K.I.S.S. !

Mouw van mijn ochtendjas per ongeluk in de thee gedoopt

Zo, weer hoog tijd om een zooi info de wereld in te gooien.

Wat tips m.b.t. Mozilla Firefox: Config Mania, waar je in feite de about:config handig mee aanpast. Andere Add-ons die ik kan aanbevelen; AdBlockPlus, Stylish, Sage, WindizUpdate en FireFTP (als je geen TotalCommander gebruikt). Voor de meeste geldt dat je hun websites moet toestaan een popup te openen, maar als ik dat al moet gaan uitleggen denk ik niet dat je dit nog leest. Ook is het aan te bevelen om niet gebruikte extensies te wissen, en, zonder firefox te hebben runnen, uit je profile folder de prefs.js file te openen met een text-editor (notepad of zo) en op te schonen, en je extensions.cache, extensions.rdf en extensions.ini te wissen (worden weer opnieuw aangemaakt).

Dan;
Niet dat ik graag wil dat mensen de wet te overtreden, maar omdat het betere versies van Windows XP (32 bit) zijn dan die welke MicroSoft aanbiedt, althans voor de groep waar ik toe behoor. Daarom:
Windows XP Pro Performance Edition, february 2008, English
Handige driver-disk. Of, wat ook kan:
Windows XP Pro including drivers and other languages..
Een andere optie, zoals hier reeds beschreven, is een Tiny Windows release van grote vriend eXPerience. Of, als je 64 bit nodig hebt, check here.

De Enge Koekjesreiger

De nieuwste Suske & Wiske? Nee, je gelooft het nooit;
eng, koek, en reiger zijn vreemd genoeg de Top 3 zoekwoorden die mensen naar jult.net leiden. Degenen die op zoek zijn naar “eng” gebruiken de plaatjes-zoeker van Google (vraag mij niet waarom), en komen dan hier dankzij dit plaatje wat ik ooit toevallig “eng.jpg” heb gedoopt. Nou, eg wel vreselijk eng, nietwaar? Of is er een bedrijf dat E.N.G. heet, soms?
Koek, tja, waarom dat mensen hier brengt weet ik niet precies. Misschien mijn klachten over het muffin-design? Of mijn pleidooi voor punselies? Die Punselies koek is trouwens verdomme nergens meer te koop hier in de buurt. Klootzakken van Albert Heijn hebben ze uit hun aanbod gehaald. Is that a BIG fucking mistake or what?! Gelukkig zijn er nog wel die citroen-kokos koekjes van Billy’s Farm; Kan ik echt iedereen aanraden. Te koop bij natuurwinkels en avondsuperds, meestal.
Ook daar te koop zijn Vivani chocoladerepen, die iets niet bevatten, wat andere repen wel bevatten. En da’s heel erg fijn, omdat ik er niet snifferig nep-verkouden van wordt. Er schijnt in mijn familie koe-melk allergie voor te komen, maar volgens mij is het iets anders, en gaat het om een bepaald soort lactose-intolerantie (waar trouwens veel meer mensen last van hebben zonder dat ze het weten). In dit enorme verhaal over ‘goed voedsel’ staat ook wat over (koek en) vivani chocolade, dus daar is inderdaad iets OK aan. Mijn neus is blij met Vivani chocola, in ieder geval. En van neuzen komen wij als vanzelf op reigers uit (zo rijgen wij deze berichtgeving tot een besnaveld einde):
Mensen op zoek naar de reiger. Is dat beest nu werkelijk zo interessant om op het net naar te gaan zoeken? Er zijn er genoeg te zien in de natuur, volgens mij. Ga eens wat vaker naar buiten, zou ik willen zeggen! En indien onmogelijk, dan heb ik een paar lekkere reigers voor je in de aanbieding; hier, hier, daaro en hiero.

Neptune City by the Sea


Roy Orbison as a chick, fronting a band of elves” ;-)

I was terribly late discovering the great Nicole Atkins & The Sea music, but as I’ve just learned their CD wasn’t available until this week anyway. This music more than makes up for what I think is not OK about America and some Americans. You can have Bush for a leader, maybe even cause such beautiful soulful art as a result from all the shame and guilt it impregnates ;-) Either way, the music on Neptune City is cool. The first thoughts that came to my mind (when I heard the melodies, songs and vocals on this album) were motion picture soundtracks of movies by David Lynch and Angelo Badalamenti. This clearly comes from a Twin Peaks-loving generation of musicians. And so I wasn’t surprised to see this on Nicole’s MySpace page:

Influences: Patsy Cline, Lou Reed … the Shangri La’s … Angelo Badalamenti and David Lynch, John Waters, Tim Burton … Roy Orbison …

All this music might just as well have been pulled straight out of a trippy dark but brilliant movie featuring Dennis Hopper, Chris Isaak and Kyle McLachlan in some small village. And I mean that as a huge compliment, because the albums related to Julee Cruise, Angelo Badalamenti and David Lynch are among my favorites of all time. Nicole was actually born in Neptune City, New Jersey, which explains a lot about their music. She talks about it on YouTube.
Speaking of which, did you know YouTube is going high bandwidth soon? They probably found out about some of us hacking their 350 kbit/s limit (see video above) … ;-)

The Legend Returns

Leuk om te zien, erg herkenbaar.. (Fijn dat Keezer een videocamera had!)

Vast goed bedoeld door Reinoud, maar eeh.. “illegale radiostations die inbreken op de radiofrequenties” ? Er werd helemaal niet ‘ingebroken op’, er werd gewoon uitgezonden op lege ongebruikte frequenties. En wat was er zo illegaal aan? Het was (en is nog steeds) een belachelijke wetgeving die dat voor ons bepaalde. Er is echter nooit iemand van ons gevraagd over onze mening in dezen. Alsof die FM radio-band bij voorbaat iemand toebehoorde. Ik zag het altijd als de lucht die we inademden, en de techniek om die lucht voor een open en vrij (stereo) radiostation te gebruiken was gewoon overal verkrijgbaar, op die ene configuratie van electronica stonden helemaal geen rechten. Zo lang je niet stoorde deed je niemand kwaad. Alleen buma-stemra zeurde nogal eens, maar dat was geheel onterecht, want het netto effect van vrije radio was *natuurlijk* juist een geweldige (gratis) reclame voor de gedraaide muziek! Over het geheel genomen draaide de (lokale/regionale) economie natuurlijk hoogtijdagen dankzij die door ‘radiopiraten’ gegenereerde bonus omzet. Maar guttegut, dat het nergens werd gebureaucratiseerd vond de belastingdienst natuurlijk weer niet OK.
Het is eigenlijk net als met bittorrent en peer-to-peer websites nu. Dat wat er op tegen is bestaat eigenlijk puur uit woorden, opgesteld zonder dat de bevolking daar ook maar enige zeggenschap in heeft mogen hebben. Puur fascisme. (Behalve in Zweden, gelukkig..) Hopeloos, want net als met die radiopiraten toen, gaat alles naar een situatie toe waarbij de meest logische, bruikbare, gewenste optie evolueert tot iets wat niet (langer) genegeerd kan worden door de mensen die deze wetgeving verzonnen hebben, of in stand willen houden.

Met radiopiraterij was de handhaving van die slecht doordachte wetten tenminste nog enigszins gepast te noemen, wat de straffen erop betrof. Dat is nu, met iets ‘illegaals’ doen op internet, compleet doorgeslagen naar belachelijke proporties. Zo wordt een kerel die een filmpje heeft ge-upload in Amerika een maximum gevangenisstraf van 10 jaar en $500000 boete opgelegd. Een klote-film die ik trouwens nog niet eens zou bekijken als ik ‘m gratis kon krijgen, dus wtf? Da’s bijna gelijkwaardig aan de straf die je in NL krijgt voor het vermoorden van een Pim Fortuyn.

guy1: What are you in for?
guy2: I raped a teenager. And you?
guy1: I killed a man. And what about you new fish?
guy3: I uploaded a shitty movie to the internet.
guy2: Hahaha! Lets beat this nerd up!

By the way, het oude Radio Decibel Amsterdam is zo te horen terug. Op 94.9 MHz in Amsterdam en omgeving (streamlink hier). Het klinkt zowaar inderdaad heel erg zoals het vroeger was. De muziek viel mij al op, toen ik weer eens over de eentonige, in herhaling vallende, voorspelbare rommel op de FM-band fietste met mijn wekkerradio (een oude sony dreammachine).

Lieve Tandarts

Ik ben weg bij mijn lieve tandarts. Ja, de receptioniste daar heeft als voornaam “Lieve”. Nog echt een lieverd ook, trouwens. Nee, ze zit niet op hyves. Een klasse apart, jonge mensen die geen hyve-profiel hebben. Ze zag mij heel erg staan, herinner ik me, totdat ze mijn leeftijd zag. Dat is het nadeel van tandartsen, ze weten er allemaal hoe jong je bent. Ik zag dat ze dacht: Goh, nou ja, waarom ook niet? En dus was ze alsnog heel erg lief voor me, iets te lief om te vergeten. ;-) Let me assure you: Haar handtekening is even mooi als de rest; Lieve heeft me een keurig lief briefje gestuurd met foto’s en gegevens van mijn gebit, nadat ik ze een complimenteuze email had gestuurd over mijn ervaringen bij hen. En over de intake bij een andere, nieuwe tandarts bij mij in de straat. Vandaar deze vreemde spullen op mijn scanner ;-) Ben druk bezig:

Gezond, dus saai ?

Bekeek gisteren deze aflevering van Zembla, over “coma-zuipen”.
Mijn ouders hadden het wat dat betreft maar makkelijk, want ik was als teenager tegen alcohol, drugs en rook. Samen met een selecte groep vriend(inn)en. (Waaronder overigens ook neef Hens, die toevallig geluidsmixage gedaan heeft voor genoemde aflevering van zembla.) Ik vond het maar stom en onbegrijpelijk gedoe, om de controle over jezelf bewust onzeker te gaan maken, om die bewust te verzwakken. Er waren al genoeg onzekerheden, en dronken zijn, gedrogeerd zijn, maakte die in mijn ogen alleen maar erger. Ik wilde altijd op mijn hoede zijn voor die gesjeesde planeet vol rare mensen. Bij nader inzien geen onterechte conclusie van een onbevangen stel hersenen. Drinken als teenager, of als zwangere vrouw, het blijkt allemaal rampzalig slecht te zijn voor de ontwikkeling van hersenen. Dus, u begrijpt, ik ben inderdaad blij en trots dat ik vroeger liever (ten onrechte) saai gevonden wilde worden dan dat ik meedeed met de waanzin van de grote groep. Zoals met alles was ik mijn tijd ook ver vóór, want jaren later ontstond de straight-edge beweging die dezelfde standpunten had als ik toen.
Ik drink trouwens nog steeds heel weinig. Gemiddeld vier keer per jaar een flesje Hoegaarden witbier, en misschien een paar glaasjes witte wijn. Dat zijn de enigen die ik nog een beetje kan pruimen. Maar misschien stop ik daar ook helemaal mee, want ik merk de negatieve effecten ervan op mijn gestel gewoon nog dagen, soms weken, daarna.
Nederlandse jongeren schijnen aan de top te staan van Europa, met hun alcohol-consumptie. Snap er niets van, eerlijk gezegd. Hoe kort verwachten ze te zullen leven? Hoeveel ‘ellende’ menen ze te moeten wegdrinken? Ze hebben de beschikking over briljant entertainment, de sublimatie van vele tientallen jaren aan menselijke voorkeuren die tot uiting komen in media, winkelstraten en op internet. Maar dat vinden ze niet leuk, spannend en/of lekker genoeg? Stel verwende nesten! ;-)