The People versus Anti-P2P

Werkelijk te spannend voor woorden, wat er allemaal gaande is. Mocht je het gemist hebben;
De door de entertainment industrie in het leven geroepen anti-piracy club genaamd MediaDefender was niet veilig genoeg met de interne e-mail. Je kunt torrents van de ongecensureerde mbox files van dit bedrijf downloaden, maar ze staan ook al leesbaar online. Alle mails van de laatste 9 maanden, inclusief attachments. ROFLOL, echt waar. ;-)) Heb hardop moeten lachen tijdens het lezen van de hele gang van zaken. Uit die gelekte mails blijkt namelijk ook dat MediaDefender het niet zo nauw neemt met de wet. Daarom klaagt The Pirate Bay de betrokken partijen nu aan, en eerlijk gezegd staan ze gewoon sterk: “The charges are infrastructural sabotage, denial of service attacks, hacking and spamming, all of these on a commercial level.” De bewijzen vliegen je inderdaad om de oren in hun e-mails.
De anti-peer-to-peer clubs mogen dan wel over een ongelimiteerd budget beschikken, maar zoals ik reeds eerder voorspelde: Zit je aan The Scene dan kom je aan de core van internet, dan verklaar je de oorlog met een heleboel mensen die root-toegang hebben (of kunnen krijgen) tot ook jouw server. Zoals de groep die zich nu -={ MediaDefender-Defenders }=- noemt. Uit goed ingelichte bron (#irc) heb ik vernomen dat de FBI nog steeds geen enkel concreet aanknopingspunt heeft wat naar deze internet Robin Hoods wijst.
Er zijn trouwens ook wel degelijk goede argumenten t├ęgen het copyright, waar de peer-to-peer wereld zich veelal achter schaart..

Leave a Reply