Geld over de bank

Deel zoveel. Gemeente veroorzaakt weer eens te hoge kosten. Las ik op AT5.

De hoge kosten bij de bouw van de Afvalenergiecentrale in het Westelijk Havengebied zijn het gevolg van slecht management en verkeerde aansturing door de gemeente. Dit blijkt uit het rapport van commissie-Ringeling. Er zou niet goed zijn toegezien op de bouw. Ook is er geen rekening gehouden met de risico’s en zijn signalen dat het mis ging genegeerd, zo is te lezen in het woensdag verschenen rapport. In november vorig jaar kwam naar buiten dat de kosten voor de bouw van de nieuwe afvalcentrale op 450 miljoen euro uitkomen. Dit is 90 miljoen euro duurder dan geraamd.

Krijgen de verantwoordelijken nu ook gewoon straf, zoals dat normaliter bij burgers gebeurt, of worden ze slechts op papier en in de media ‘beboet’?

Maar het is niet erg, want volgens The Feminine Touch (zo te zien een website waar het vrouwelijke tot obsessie moest worden verheven, zelfs voor een feminist een flinke kluif aan zweverige taal) kan er ook gewoon geld geschapen worden en zo een basisinkomen worden gerealiseerd. Ze moeten maar eens met Bush en Co en de banken om de tafel, dunkt mij, want de US-dollar is nog nooit zo weinig waard geweest, begreep ik van Kees.

Leave a Reply