Strafmaat

Cor Boonstra heeft ten onrechte 500.000 Euro ontvangen door voorkennis in aandelenhandel. Ofzoiets.* De straf daarvoor lijkt uit te komen op terugbetalen van de winst daarover en 240 uur dienstverlening aan de maatschappij. Dan houdt ‘ie nog zeker 250.000 over. 250000/240 = 1041 euro per uur. Geef mij die baan!
Omgerekend zou het stelen van een blikje cola in de supermarkt een straf op moeten leveren van 2 seconden dienstverlening. Een glimlach zou voldoende moeten zijn. In werkelijkheid is de maximumstraf: Dood worden geschopt door medewerkers van de supermarkt.

* Update: Er was zogenaamd onvoldoende bewijs, en geldhoer Boonstra gaat vrijuit. Geweldig. Vingerhakker Ferdi E. kunnen we op straat begroeten, Volkert van der G. kunnen we in 2013 weer in de natuurwinkel tegenkomen, Mohammed B. zullen we met grote waarschijnlijkheid in 2019 in zijn auto, met drugs aan boord, aantreffen ergens bij de grens tussen Frankrijk en Spanje, en Murat D. (de zwakzinnige lerarenkiller) ontsnapt over een jaar of 6 wel tijdens een verlofweekendje uit de tbs-kliniek o.i.d.

Van die dingen, ja, van die dingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *