Donkere Google / Dark Google

These dark-coloured styles work quite well with the Stylish Add-on for Mozilla Firefox browser:
Facebook Dark Grey
YouTube Dark Gray
Google Dark Gray

Al die witte schermen zijn niet alleen vermoeiend voor je ogen, ze verbruiken ook nog eens meer stroom. Daarom gebruik ik al heel lang Stylish in mijn webbrowser. Als je die Add-On hebt ge-installeerd kun je witte sites zoals Google er fijn donker uit laten zien. Werkt allemaal als een trein.

Er is een interessante FAQ over waarom witte schermen niet zo slim zijn. Zo zou een donkere Google (nu) 1 GigaWatt-uur per jaar besparen, wereldwijd. Overigens lees je vaak dat voor TFT-schermen de Zwart weergave juist méér stroom kost dan Wit. Dat is niet waar, en is zelfs (duidelijk meetbaar) omgekeerd voor mijn NEC LCD-monitor (bouwjaar 2007). Is afhankelijk van het soort backlight systeem dat gebruikt wordt voor de LCD/TFT. Bij moderne panelen komt het hogere stroomverbruik bij hogere contrasten, en aangezien licht energie is, zal de balans uiteindelijk altijd minder zwaar uitvallen bij donkerder webpagina’s.

Leave a Reply