Ratio Bullshit

Tijden veranderen, en die ratio-idioterie in de bittorrent-wereld is volkomen uit de tijd. De Fiber-To-The-Home internet abonnees schieten als paddestoelen uit de grond (ook al in Nederland). Per etmaal komen er wereldwijd ongeveer 500 bij, schijnt. En laat me je verzekeren:
Als je 10 tot 100 Mbit/sec upstream hebt, dan moet je ineens oppassen voor het fenomeen ‘overseeding’, waar ze je dan voor ‘bannen’ op de ratio-obsessed indexers, omdat je zogenaamd de mogelijkheid tot ratio-verbetering van langzamere abonnees wegvreet. Dat krijg je ervan. Het belangrijkste bij bittorrent is niet ratio, maar seeding time, de tijd dat de content geheel aanwezig blijft. Het gaat er niet om dat je een 1:1 ratio haalt, het gaat er om dat je ervoor zorgt dat de torrent niet afsterft. Dat bereik je door zo veel mogelijk mensen te betrekken in de download ervan. Iets wat je niet voor elkaar krijgt als je gesloten privĂ© torrents indexeert, waar je bij voorbaat kleine groepjes mee bedient. De torrents met open tracking, zonder afscherming, hebben dan ook gegarandeerd het langste leven op internet.

Anyway, mocht je in de Amsterdamse Jordaan wonen, schrijf je dan ook even in als ge-interesseerd in glasvezel thuis. Het is geheel vrijblijvend, en er komt geen spam door binnen! Men wil alleen maar zien dat ook bewoners van de Jordaan fiber thuis willen. Hoe meer mensen uit de Lindenstraat dit doen, hoe eerder ik het thuis krijg ;-)

Leave a Reply