Here comes the Sun (update)

Neptunus en Mars warmen ook op. Invloed van magnetische velden en kosmische straling op de aardse temperatuur is véél groter dan die van CO2 uitstoot van de mens. Wat mij enigszins verrast is het feit dat wij nog kunnen leven met zo weinig vrije zuurstof in de atmosfeer.

By analyzing air bubbles trapped in fossils, scientists have recently proven that the earth’s atmosphere used to have 40% oxygen. By comparison, today’s air only contains 16% to 19% oxygen. This is one half of what your body was designed for! Even more startling, analysis of the air in different parts of the world shows that this number is continuing to decline and many large cities now have oxygen levels as low as 12%. Medical researchers say that if falls below 7% the human race will perish. In 1905, virtually no one had cancer. the oxygen level at that time has been estimated to have been at 30%. In the 1940’s the oxygen in the atmosphere measured 25% and one out of twenty Americans had cancer. Today, one third of Americans now have cancer and within the next five years it has been estimated that half of the American population will have some form of cancer. There appears to be a clear relevance with the decrease in atmospheric oxygen and the increase in cancer.

Interessante discussies daarover ook hier..
China gaat zich (dus) weinig aantrekken van uitstoot-verboden en lekker hard door met fossiel verbranden. Hoe zinloos is het dan als wij ons er wel aan houden (en er zoveel geld en juist weer energie aan verspillen)? Volgens de meest recente veronderstelling dat de menselijke invloed globaal de processen zou versnellen is de invloed van Azië nauwelijks tegen te houden. Overigens zijn wij daar natuurlijk mede schuldig aan, want wij genereren nogal een vraag daar in China, Japan, Taiwan, Hong Kong, Korea. Zo krijg ik volgende week alwéér een nieuwe Samsung mobiel, terwijl mijn vorige 3 amper stuk waren, en niemand ze meer wil hebben!

Not to mention the possible impact of that asteroid in April 13, 2036.
.

Willempie jarig!

Willem-Alexander Claus George Ferdinand jongen, gefeliciteerd (of gecondoleerd, zo je wilt). Ja, ik mag tutoyeren met jou, want je bent het enige lid van het koningshuis dat op z’n tijd deze site durft te bezoeken, bij mijn weten. Mag je trots op zijn. Ik hoorde en zag vanavond een hoop gezever in de media over of de politieke macht van koning of koningin in Nederland moest worden ingeperkt, en of je wel toe was aan het koningschap. Nou, ik heb meer vertrouwen in jouw hersenpan, bestuurdersgewijs, dan in die van de man die niet goed kan praten, je bent zelfs beter dan je moeder, voor deze planeet. En van een goede generatie. ;-) Mijn advies, vanwege je leeftijd: Zorg dat je niet vast gaat roesten in gewoonten. Dat gevaar bestaat natuurlijk met al dat oranjegeld onder je.
Anyway, ik zou zo zeggen: Maak er een mooie dag van met die argentijnse chick van je! Het weer zit alvast fokking mee zeg, niet te krap. Enne, als je nog even wilt lachen, zo bij het ontbijt met je Windows laptop (ik was blij verrast te zien dat je niet meteen zo blasé met een Apple zat te pronken): Hier een leuk pdf-je, want ik begreep dat je stiekem wel een fan van Wim T Schippers bent, tot ergernis van je moeder vroeger. Niks van aantrekken, gewoon doorgaan met lachen.

Klamboe

OK, ik ben het beu. Met die muggen valt nog steeds niet te communiceren. Ik ga morgen een hele grote kělambu halen, of bestellen als ze ‘m niet hebben.
Vanmorgen zat er weer zo’n domme mug voldaan op de muur na mij een nacht leeg te hebben gezogen. Zo triest, ik ben bijna geneigd zo’n beest dan naar buiten te jagen, al die moeite voor nop als ik ‘m tot bloedvlek kapotsla op mijn muur, sweet but sour revenge. Wat een shit-uitvinding van die klote-God weer.. ;-)

Vista alternatives

updated again
Since MicroSoft has pretty much given up hope for people using other systems, I might as well give those people a helping hand. ;-)

You think Windows Vista is too much new shit? Not really your own, taking you hostage and doesn’t give you the freedom you want, but you still need to have a MS Windows based operating system, preferably one that is lightweight and up-to-date? Then Windows XP Pro Corporate – Performance Edition is the one you should try. (Yes, it outperforms Windows 2000 on older hardware.)

The only downside to that release is that it isn’t an XP x64 Edition. If you really want 64 bit, I recommend a XP Corporate x64. Based on the 2003 kernel, and the best MS OS around today if you ask me. No DRM, no obligations, no WPA hassle. No spying on you, and no silly useless fancy 3D stuff.

Need to update your Windows system, without contacting the Redmond offices?
Try one of these (great) options:
Autopatcher (highly recommended), or
WinDizUpdate (I recommend the extension for Moz Firefox).

You can use µTorrent to get the iso’s, and if you’re new to bittorrent see their guide and f.a.q..
To unpack .rar files use winrar, and to burn your .iso files I recommend ImgBurn.

You could also blame Vista for leaving Microsoft once and for all, and go with Linux or BSD! In that case, if you can stand the Gnome desktop (I hate it), go with Mint, if you’d rather use the KDE stuff, go with PCLinuxOS or CentOS. If your hardware isn’t all that new, you might like the BSD backing, and try pc-BSD.

Droomwereld

Een vrouw in een recente droom van me leek op de jonge Kelly Preston, maar of het haar was, dat was niet helemaal duidelijk. Bovendien sprak ze Nederlands, in de droom. Dus toen ik uit die droom wakker werd bleef de vraag (of het haar was) me bezig houden. Ik moest even zeiken (dat doe je de hele tijd, hoor ik je zeggen ;-)), en ben daarna weer ingeslapen. Toen verscheen dezelfde droom-setting zowaar opnieuw, de ‘Kelly’ gelijkende kwam zelfs op een gegeven moment naast me zitten in een soort kerk bij een trouwerij of iets dergelijks. Ik herinner me dat ik IN die droom mijn vraag met zekerheid kon beantwoorden en dacht: “Aha, het is dus toch NIET Kelly Preston.” Maar na uit deze vervolgdroom wakker geworden te zijn wist ik helaas niet wie het dan wel was, of waardoor ik zeker wist dat het niet Kelly Preston kon zijn, maar wèl dat het nog steeds belangrijk was dat ik te weten kwam wie het was, omdat ze nogal interesse toonde. Wordt vervolgd, dus?
Hoe mevrouw Preston nou in mijn droom verwerkt kan zijn is niet zo vreemd, als je bepaalde films in de tachtiger jaren hebt gezien. Ik kan me ook heugen dat ik het ooit wel jammer vond dat Kelly met die Travolta ging trouwen, maar goed, het kon erger.. ;-)

Over slapen gesproken, wat is het toch lastig dat de bid-houding van handen, zo’n aangenaam passende fysieke overbodigheid der mensch is. Vervelend dat religie het alleenrecht op die verwoven handen heeft geclaimed; Telkens als ik met mijn vingers in elkaar geschoven ergens zit, moet ik daar rekening mee houden (als anderen het zien; “oh, jult is toch In De Here?”), of moet ik er aan denken als ik bijv. op mijn rug in bed lig; “Sorry, God, ik ben nu niet aan het bidden.”

UWV

Problemen met het UWV? Geef de hoop niet op, er werken echt nog wel goede mensen, die daadwerkelijk het beste met je voor hebben (zo heb ik vandaag geleerd). De sleutel tot succes bij het UWV blijkt gewoon openheid van zaken, met wat hulp van de macht van internet natuurlijk. Zorg dat je het e-mail adres van de aan jou toegewezen persoon te pakken krijgt, en leg hem/haar je probleem voor. Wees zo eerlijk mogelijk, dan komt het goed. Zelfs als je al maanden niets meer met dat UWV te maken hebt.
Heden was ik namelijk jarig, en schijnbaar weten ze dat stiekem bij het UWV, want toevallig is men daar vandaag over de brug gekomen met herstel van een financieel foutje. Er lagen maar liefst 3 enveloppen van het UWV bij mijn post. De primaire reactie bij het zien van dat blauwe logo is doorgaans “oh jee”, maar dat bleek geheel ten onrechte. En ik moet zeggen, naast alle andere leuke verjaardagscadeaus was dit toch wel de leukste verrassing.