Kabelinternet Exposed

De Internet-kosten die UPC noemt op haar website(s) en in TV-reclames zijn valse leugens en ernstig misleidend. UPC noemt er namelijk even voor het gemak niet bij dat een standaard TV/Radio-abo vereist is om de internet-link van ze te mogen krijgen. Dit maakt dat je bij alle genoemde bedragen voor internet-abonnementen minimaal €16,05 (per maand) moet tellen.

Chello Extreme internet kost dus 59.95 + 16,05 = € 76,- per maand
Chello Power internet kost dus 39,95 + 16,05 = € 56,- per maand
Chello Light internet kost dus 32,95 + 16,05 = € 49,- per maand
Chello Easy internet kost dus 22,95 + 16,05 = € 39,- per maand
Chello Starter internet kost dus 14,95 + 16,05 = € 31,- per maand

En wat UPC daarover beweert is ook nog eens een keiharde leugen;

2. Waarom het UPC standaardpakket Radio/TV nodig om te kunnen internetten?
UPC biedt Internet aan via de kabel. Teneinde van deze dienst gebruik te kunnen maken is dus een TV aansluiting op de kabel vereist.

Quatsch. Hoezo “dus”? (Wat een walgelijk misbruik van een niet uit te leggen verwijzing, trouwens.) Internet en analoge TV/Radio-toepassingen staan geheel gescheiden op de coax-kabel. Ze worden door compleet verschillende technieken aangevoerd, geleverd, gestuurd en gemoduleerd. Voor het ontvangen van analoge RF uit je coax heb je geen decoder/kastje nodig, voor het gemoduleerde internet-stuk wel. Er is geen enkele technische reden te noemen die het noodzakelijk maakt om een abonnement voor analoge tv/radio te hebben teneinde op die coax iets anders (internet/IP-telefonie) te leveren.

Het blijft jammer dat UPC zo uitblinkt in liegen, en dat ik echt geen TV meer van UPC hoef te ontvangen, anders overwoog ik serieus hun Extreme abonnement eens te proberen. Nu wacht ik liever op de fiber.

By the way, ongeveer hetzelfde verhaal voor @Home, zo is mij verteld..

Leave a Reply