Lekker radicaliseren

Mijn internet-provider XS4All moet dus gaan betalen voor het verplicht meedoen aan de veiligheidskwakzalverij die ooit is gesticht door Bush & Co, en die de JP Bakellende Inc. (schijterig als altijd) klakkeloos heeft overgenomen. (En net als bij Bush; Je kunt vandaag wel allemaal op de SP stemmen, die gristenen blijven er kennelijk toch gewoon op los regeren, regentenstyle..)
Wat mij betreft kan die hele bewaarplicht fijn de tering krijgen. Niks loggen, passief proben, spiegelen of checken van hetgeen er over mijn lijn gaat, s.v.p. Dan loopt het verkeer ook een stuk soepeler. Ik zal toch nooit terrorist zijn of worden. En als men mij daar ooit van verdenkt, bijv. omdat ik ‘radicaliseer’, dan vergist men zich. Bekenden van mij ‘beschuldigen’ elkaar al voor de lol van radicalisering, radicalisatie. Want radicaliseren is leuk en spannend.

Wat mij betreft bouwt XS4All voor straf een bewaarplicht-disclaimer in hun online service-center, waarbij deze opties standaard voor alle klanten zijn aangevinkt:

[x]   Ik ben volgens mij geen terrorist, en ik beloof nooit een ander te belasten met mijn radicaliseringsfun.

[x]   Het zal nooit zin hebben mijn verkeer te ‘loggen’ of ‘tappen’ want ik ben te slim om me door een AIVD/KLPD, of ander derderangs I(C)T onderzoeks-bureau te laten snappen.

[x]   Het is niet interessant om bij te houden welk en hoeveel verkeer er naar mijn IP-adres toe gaat, want als het ‘te ver’ gaat gebruik ik dit IP-adres niet, of verberg ik het verkeer in niet te kraken gecodeerde tunnels.

[x]   Ik heb geen idee waar deze opties over gaan, maar ik klik op alle checkboxjes die ik zie want het zijn vast Ubergave opties die ik ook wil activeren.

[x]   Als ik bovenstaande checkbox aan heb gevinkt loop ik het risico (door toezichthouders, AIVD en consorten) voor dom, makkelijk en veiligheids-onbewust aangezien te worden. Middels het óók aanvinken van deze checkbox geef ik aan dat dit slechts een afleidings-tactiek mijnerzijds kan zijn. Ik kan ook doen alsòf ik domme gebruiker ben, zodat de aftappenden en handhavenden mij niet verdenken, terwijl ze dat wel zouden doen als ik mij niet dom hield.

De overheid maakt ons allemaal verdacht, en wij mogen aan onze toekomstige veroordeling meebetalen. Die internetcontrole (zij het taps, databewaring, of wat er nog meer verzonnen is) wordt ons aangesmeerd als zijnde goed tegen terrorisme, kinderporno, tuberculose, jicht, en algehele fysieke maladie. Met andere woorden, de internet-gebruikers betalen de zogenaamde veiligheid van de rest van de samenleving. Dat Jan Peter’s Miraculeuze Nostrum je reinste veiligheidskwakzalverij is doet er even niet meer toe. De overheid wil ons aan deze controle omdat zij beweert dat het goed is tegen het terrorisme, dus goed voor de hele maatschappij. Laat ze dan ook consequent zijn, en diezelfde gehele maatschappij mee laten betalen aan haar wondermiddeltje. Het Internet is immers geen door de overheid opgezet of gesubsidieerd gebeuren, althans niet hoe wij het (zijn gaan) gebruiken. Het is niet zo dat wij internet via de gemeente krijgen. Hoe kan men dan ineens doen alsof dit wel als ‘algemeen middel’ mag worden beschouwd, en het derhalve mag opdraaien voor andermans problematiek? Dan kunnen gebruikers stellen dat ze niet langer wensen mee te betalen aan een gefingeerde problematiek, zo lang de geldvragende partij (de overheid) niet ook in het gebruik van het medium voorziet. Dit is, kortom, vreselijk hypocriet van de overheid;
Enerzijds niet mee willen betalen (anders hadden we nu allemaal allang fiber aan huis gehad, zoals de Zweden dat massaal hebben), anderzijds wel graag mee profiteren van hetgeen onafhankelijken zonder overheidssteun hebben opgezet.

Leave a Reply