Technisch Audio/Video/Media/ICT allrounder zoekt parttime verdiensten

De huidige arbeidsmarkt is niet makkelijk voor diegenen die hier al een tijd rondlopen, vooral niet als die best wel veel kunnen en goed weten wat ze liever niet (meer) willen. Daarom dacht ik: Laat ik de procedure gewoon eens omdraaien. In plaats van dat ik alle bestaande vacatures schift, kan een werkgever (of recruiter, of headhunter) mij ook vinden via zoekmachines.

Nu doe ik eigenlijk al een heleboel, maar er moet wel (genoeg) geld verdiend worden. Ik ben bereid tot veel verschillende soorten (extra) werk, maar voor nu zal ik me beperken tot datgene wat ik het leukst vind om te doen;

Naar het schijnt kan ik wel aardig schrijven, werken aan of met muziek, audio en video (alle trajecten, multi-level) en dat alles ook in combinatie met internet en computers. Bezig zijn met beeld en/of geluid blijft me fascineren, met een lichte focus op geluid boven beeld, vanwege mijn leven tot aan ongeveer mijn 34e, waarin ik een uitzonderlijk groot aantal uren met muziek en geluid opnemen, radio, monteren, uitzenden en presenteren bezig ben geweest. Als ik voor ieder uur radio waar ik onbetaald voor verantwoordelijk ben geweest in mijn leven alsnog 1 euro zou ontvangen, dan zou ik theoretisch nu al kunnen rentenieren. Binnen media trekken mij zogenaamde root-functies, daarmee bedoel ik; opname, eindmix, eindmastering, nabewerking, processing, filtering, aanpassing, correctie, perfectionering, verbetering, restauratie. De stappen voor de finalisatie ergens van, niet alleen met audio, maar ook met tekst of vertalen, of met scripts, of met streaming. Ik ken de weg in php, mysql, javascript, zelfs c++ en perl, maar ik ben GEEN ontwikkelaar. Ik kan bestaande code implementeren, aanpassen of zelfs verbeteren, ken wat basics, maar vraag mij niet om een systeem van de grond af in code te ontwerpen, want dat kost mij teveel tijd en daarvoor mis ik eigenlijk de motivatie. HTML, XTML en CSS ken ik wel op mijn duimpje, maar dat zou ik geen programmeren willen noemen. Systeembeheer, serverbeheer en netwerkbeheer ben ik erg goed in en heb ik veel praktijkervaring in. Daarbinnen ben ik vooral sterk met Linux en Microsoft systemen, en een beetje Unix/OSX. De server die deze tekst aan u laat zien beheer ik bijv. helemaal zelf. Van de hardware tot aan dit content management systeem en de internetverbinding. Ik stel mijn eigen versies van niet nader te benoemen Operating Systems samen, en sommige van die OS-install images zijn razend populair bij kenners. Hoewel dergelijke activiteiten grotendeels worden gedoogd door de originele makers is dat is een beetje hush hush, en val ik daardoor meteen onder de categorie hacker.
Iets in een geluids- of film-studio vind ik heel leuk, live-optredens registreren of audio voor een presentatie vastleggen ook, en het werk mag heel erg technisch of zelfs vrij saai zijn (zelfs ‘operator’ in een bios bijv. zou ik best gelukkig mee zijn). Presenteren voor radio of tv zou ik wel kunnen, radio-presentatie kent voor mij geen geheimen meer, op beeld verschijnen vind ik misschien zelfs wel leuk, maar op het eerste gezicht best eng. Op de achtergrond werken trekt mij meestal net iets meer. Hoewel men mij inschaalt op “HBO niveau” vind ik dat niet zo belangrijk.

Tot slot een paar wensen:

– Maximaal 24 uur per week buiten de deur, meer is OK als het werk (deels) vanuit huis gedaan kan worden.
– Werk in Amsterdam en directe omgeving geniet mijn voorkeur. En anders zéér goede bereikbaarheid per OV, of een ‘auto van werk’ (inclusief parkeerkostenvergoeding, want dat is in A’dam een crime..).
– Bij voorkeur werk dat ook ‘s avonds en eventueel vanuit huis (op afstand/remote) verricht kan worden.

Als u nog meer wilt weten, er is een LinkedIn pagina (daar ziet u het meest zodra u met mij connected bent). Er is een formeel CV verkrijgbaar op verzoek. Tips ook welkom. Liever geen telefonische aanbiedingen als het ook per e-mail kan, en het adres wat ik voor deze gelegenheid open stel is:
hier apestaart afluisterland punt nl
Ook hang ik tegenwoordig rond op YouTube, twitter, facebook en een scala aan web-forums over zoetwater-biologie (aquaria, waterplanten, vissen etc.) en operating systems en packet-management (zoals RyanVM en MSFN), maar er zijn teveel ‘hangouts’ om ze allemaal bij naam te gaan noemen..

This Post Has 2 Comments

  1. jult

    Meen me te herinneren dat ik daar al in de klapper sta. Zal ze nog eens aanschrijven, inderdaad.

    Mensen lachen mij vast uit hierom, maar feit is dat de beste job-offers die ik ooit heb gekregen allemaal via eigen spul op internet zijn binnengekomen. Ongevraagd. Je kunt jezelf wel eindeloos bij van die profiel-sites voor de arbeidsmarkt inschrijven, deze pagina komt daar met Google nogsteeds bovenuit. Google loves me. 😉

Leave a Reply