"Put down your weapon!"

24 Season 6. Ouch. De extended trailer al gezien? 1 van de beste ooit ;-) Dat belooft weer flink wat traffic-pieken van wereldwijd internet-verkeer rond 15 januari 2007. Ditkeer komen er namelijk ook 720p .mkv releases van (gewoon een gigabyte per aflevering is dat), gemaakt met de geweldige x264 (free AVC H2.64) codec. De wereld kan niet meer wachten.

Ergens ben ik blij voor Kiefer, dat die serie zo’n succes is. Hij scheelt een paar maanden met mij in leeftijd, dus dan hou je zo iemand meer in de gaten. Ook hij is te oud om nog te kunnen solliciteren, volgens lvnl.nl ;-)

Populisme

Volgens van Dale’s groot Woordenboek der Nederlandse Taal uit 1970:

(Fr) richting in de Franse literatuur omstreeks 1930, die belangstelling vroeg voor het leven van de lagere volksklassen en de beschrijving daarvan in zijn eigen stijl.

Helemaal NIETS mis mee dus. Het moet eens afgelopen zijn met die vreemde demagogie rond dat woord. Betekenisvervaging waar niemand op zit te wachten. Inmiddels is populist een soort scheldwoord geworden. Schande! De populatie kiest de politici, die deze populatie ten dienste moeten staan. Alle politici behoren populisten te zijn. Zijn ze dat niet, dan hebben ze een probleem met het volk dat dit van hen verwacht. Een populist zijn is een goed iets, dus. Een goed populist is populair. Lang leve het populisme.

Populisme betekent dus niet:

populaire, oppervlakkige, enigszins demagogische betoogtrant

wat de nieuwe van Dale ervan heeft gebrouwen. Trap er niet in! Ook het woord “populair” verandert men hiermee in iets negatiefs. Wat zijn dat voor stomme demagogen die dat nieuwe woordenboek volkladderen?

Heb dit hier al eerder kort behandeld (grappig genoeg wel weer actueel).
En ik blijk niet de enige, trouwens, die dit heeft ontdekt.

WinAMP skin

OK, I have just finished my own favorite classic WinAMP skin. ;-) It is based on the old Spinner24bit skin (which for some reason is not available via winamp anymore). You can even see some spinner left-overs next to the main Pause, Play and Fast-Forward buttons.
I have removed what I didn’t like about the spinner skin, changed a couple of details and made the few colors it had a little warmer. It is mostly dark grey, and I really like it, because it has no bullshit in it and is very easy on the eyes.
You can download/install the skin from here.