"Put down your weapon!"

24 Season 6. Ouch. De extended trailer al gezien? 1 van de beste ooit ;-) Dat belooft weer flink wat traffic-pieken van wereldwijd internet-verkeer rond 15 januari 2007. Ditkeer komen er namelijk ook 720p .mkv releases van (gewoon een gigabyte per aflevering is dat), gemaakt met de geweldige x264 (free AVC H2.64) codec. De wereld kan niet meer wachten.

Ergens ben ik blij voor Kiefer, dat die serie zo’n succes is. Hij scheelt een paar maanden met mij in leeftijd, dus dan hou je zo iemand meer in de gaten. Ook hij is te oud om nog te kunnen solliciteren, volgens lvnl.nl ;-)

Populisme

Volgens van Dale’s groot Woordenboek der Nederlandse Taal uit 1970:

(Fr) richting in de Franse literatuur omstreeks 1930, die belangstelling vroeg voor het leven van de lagere volksklassen en de beschrijving daarvan in zijn eigen stijl.

Helemaal NIETS mis mee dus. Het moet eens afgelopen zijn met die vreemde demagogie rond dat woord. Betekenisvervaging waar niemand op zit te wachten. Inmiddels is populist een soort scheldwoord geworden. Schande! De populatie kiest de politici, die deze populatie ten dienste moeten staan. Alle politici behoren populisten te zijn. Zijn ze dat niet, dan hebben ze een probleem met het volk dat dit van hen verwacht. Een populist zijn is een goed iets, dus. Een goed populist is populair. Lang leve het populisme.

Populisme betekent dus niet:

populaire, oppervlakkige, enigszins demagogische betoogtrant

wat de nieuwe van Dale ervan heeft gebrouwen. Trap er niet in! Ook het woord “populair” verandert men hiermee in iets negatiefs. Wat zijn dat voor stomme demagogen die dat nieuwe woordenboek volkladderen?

Heb dit hier al eerder kort behandeld (grappig genoeg wel weer actueel).
En ik blijk niet de enige, trouwens, die dit heeft ontdekt.

WinAMP skin

OK, I have just finished my own favorite classic WinAMP skin. ;-) It is based on the old Spinner24bit skin (which for some reason is not available via winamp anymore). You can even see some spinner left-overs next to the main Pause, Play and Fast-Forward buttons.
I have removed what I didn’t like about the spinner skin, changed a couple of details and made the few colors it had a little warmer. It is mostly dark grey, and I really like it, because it has no bullshit in it and is very easy on the eyes.
You can download/install the skin from here.

Meer luizen in de pels!

Krijgt de SP wat ‘ie een beetje hoort te krijgen, gaan mensen weer zoeken naar excuses. Nu zou het ineens aan Jan Marijnissen liggen, zou er ‘op de persoon’ gestemd zijn, zou het gelegen hebben aan de campagnes en de media. Wat een onzin! Ik heb op Sadet Karabulut gestemd, maar had ook bijna op de vader van Trijntje en Tjeerd gestemd, omdat zij voor de dingen staan waar ik me het meest in kon vinden, en omdat ik via o.a. politix.nl de reeds uitgevoerde standpunten van wat partijen heb gebruikt om een besluit te vormen. Puur op inhoud dus. Niet zeuren, gewoon luisteren naar wat die SP wil.

En wat Wilders krijgt is misschien helemaal niet zo erg, in ieder geval niet waar het om “vrijheid” en ons overschot aan vuilnis vanwege de overbevolking gaat. Lijken me alleen niet de goede achterliggende argumenten, die Geert lijkt te gebruiken.

Mijn stemadvies.. ?

“First get your facts; then you can distort them at your leisure.” (Mark Twain)

Mensen die buiten het standaard denkpatroon durven te gaan, leveren vaak de mooiste dingen op. Zo zijn electriciteit, computers en het internet ook ontstaan, nietwaar? De laatste jaren lijkt de mensheid zichzelf echter vast te klampen aan een systeem wat niet heel lang meer zal blijven werken, of dat de ondergang van onze beschaving gaat betekenen als we op deze voet doorgaan. Daarom denk ik dat we zo snel mogelijk dingen moeten aanpassen zodat grote veranderingen beter mogelijk worden in de nabije toekomst. De enige manier om dat te bereiken is (nu) volgens mij door een basis te leggen, door niet op de grote partijen te gaan stemmen die alles blijven doen zoals ze het tot nu toe al deden, want dat schiet niet op. Bovendien blijken leden van die partijen in meer of mindere mate betrokken te zijn geweest bij diverse schandalen; Zelfverrijking, liegen en fraude (dus onbetrouwbaarheid) zijn daar heel gewoon en worden schijnbaar door veel stemmers getolereerd. (Ik begrijp dat niet, maar ‘t zal wel aan mij liggen.) We zijn daar volgens mij slim genoeg voor, om te zien dat het ook wel anders kan. En dus veranderingen aandurven. Te beginnen door bijvoorbeeld op een partij te stemmen die voorzichtig van de onjuist bewandelde paden af wil wijken.

Om te besluiten waar je op moet stemmen zou je vooral eens in deze discussie rond moeten kijken, echt aan te raden om eens goed te zien wat men zoal over elkaar denkt, en hoe ver we al zijn ontspoord in ons meedogenloze kapitalisme. Heldere woorden van eerlijke mensen, die in veel gevallen hun tijd ver vooruit zijn, en out-of-the-box durven denken. Die mensen hebben we volgens mij hard nodig. Ik kom zelf daarom uit bij de SP, de tegenpool van de asocialen die nietsontziende economische groei als hoofddoel blijven zien. Ik zou zo zeggen: Afremmen die meuk. We leven niet in een glazen huis.
Als je wilt dat het internet van en voor jou blijft, vrij en niet te gecontroleerd, stem dan zeker niet op CDA, VVD of PvdA, want die hebben er allemaal stiekem enge plannen mee. Smoor dat vuur voordat het te groot wordt. ;-)

Iedere stem op de SP in plaats van op de PvdA leidt tot een verschuiving van het zwaartepunt van het politieke krachtenveld in de richting van echte sociaal-democratische standpunten. Zelfs indien de SP niet in de regering wordt opgenomen zullen bij een grote overwinning van de SP de andere partijen standpunten van de SP overnemen. De geëtableerde partijen, inclusief de PvdA, beschouw ik als belangenverenigingen van baantjesjagers, die in het verleden steeds, om hun macht te kunnen handhaven, concessies hebben gedaan aan het stemvee door standpunten van trendy partijen over te nemen. Dat zullen ze ook nu doen. Behalve natuurlijk het salaris van kamerleden en regeringsfunctionarissen aftoppen, zoals de SP. (uit nl.politiek)

Wat ze je niet verklappen:

Den Uyl: staatsschuld daalt van 41,6 naar 38,1 % bbp
Van Agt: staatsschuld stijgt van 38,1 naar 49,1 % bbp
Lubbers: staatsschuld stijgt van 49,1 naar 78,0 % bbp
Kok: staatsschuld daalt van 78,0 naar 50,7 % bbp
Balkenende: staatsschuld daalt een heel klein beetje van 50,7 naar 50,2 % bbp (waarbij de armoede is gestegen)

(Mathijs Bouman – journalist en macro-econoom, zie hier)

Streams

Kennen jullie deze al?
Schijnt gratis te zijn voor alle Nederlandse IP-adressen. Je hebt er Windows Media player voor nodig, of deze.

Zoiets moet je in een wiki-board gooien, zodat mensen non-stop links kunnen aanvullen en verbeteren. Bestaat dat al?

Spammen en stemmen

Ook ik ben voor een wetsvoorstel dat spammers op een vliegtuig naar Singapore zet met een kilo cocaïne aan ze vastgeplakt. Werkelijk, wat een ellendige hoeveelheden spam de laatste tijd. Niet vreemd, gezien de explosieve groei van het internet-verkeer, maar toch even wat tips om de strijd tegen de spam mee te winnen.

Er komt vaak spam door filters heen omdat die spam afkomstig is van de computers van gewone gebruikers zoals u, die fungeren als radertjes in de enorme motor van idioten die denken dat spammen werkt. Mocht u willen weten of u reeds – zonder dat u het weet – aan het spammen bent, vul dan uw IP-adres in op deze site en klik GO. Rood is dan foute boel. Wil niet meteen zeggen dat UW PC NU een spammachine is, maar de kans is groot dat er bij uw internet provider spammers op dat IP-adres hebben gezeten.
Ik help even mee met xs4all, door u te waarschuwen voor trojans:

Een trojan is een programma dat een computer binnendringt door zich voor te doen als iets anders, zoals een demo van een spelletje of een handige applicatie die u downloadt. Zelfs via een http-link kunnen trojans uw systeem binnenkomen, dus simpelweg doordat u een link aanklikt. Via een trojan kan iemand uw persoonlijke gegevens achterhalen of uw computer misbruiken voor spam. In feite valt een trojan aan van binnenuit, net als het paard van Troje waar het naar vernoemd is. Trojans worden zelden direct herkend door virusscanners. Ik raad u daarom aan voorzichtig te zijn met het aanklikken van links en uw systeem up-to-date te houden.

– Niet alle gratis virus-scanners zijn veilig, blijkt. Virusscanners die ik u kan aanbevelen zijn Anti-Vir (voor real-time access scanning) en ClamWin. Maar virus-scannen is eigenlijk een paardenmiddel. Het is beter de noodzaak ervoor zo veel mogelijk te voorkomen, door goed op te letten. En bijv. geen Outlook meer te gebruiken;
Thunderbird is echt beter, voor e-mail. Geloof mij: De overgang van Outlook Express naar Thunderbird verloopt vloeiend en feilloos. Thunderbird ziet bij installatie meteen wat er moet gebeuren.
Spampal is een heel slim freeware Windows dingetje om spam mee te filteren (vooral zinvol als uw provider uw mail niet reeds filtert). Ik gebruik het zelf niet, omdat ik mijn eigen mail-server beheer en daar al filter op spam, maar ik heb spampal vaak met groot succes op computers van anderen ingezet.
– Voor gebruik in bijv. Spampal is dit een betrouwbare selectie zwarte lijsten van foute afzenders, waar ik goede ervaringen mee heb: hosts.rbl.zonnet.net, psbl.surriel.com, dul.dnsbl.sorbs.net, sbl-xbl.spamhaus.org
– Inmiddels is Firefox versie 2.0 uit, die als browser behoorlijk veilig genoemd kan worden. Veiliger dan Internet Explorer 6 of 7 in ieder geval.

Last but not least: Spammen bestaat bij de gratie van opgedrongen consumptie, reclame en markten die allen hun basis vinden in een kapitalistische overheersing. Het helpt dus om TEGEN VVD, CDA of PvdA te stemmen. Stem blanco, of stem SP, dat is mijn advies.