Makedonikos Halvas

De echte Macedonische halva die ik altijd kon krijgen bij een marktstand op de Albert Cuyp is sinds 2002 nergens meer te vinden in mijn woonplaats, de hoofdstad van Nederland notabene. Schande, want griekse halva is, naast de originele Ovomaltine, mijn favoriete misdaad bij de thee. Deze Tahini Helvah is bij mensen die het niet lekker vinden bekend als stopverf, maar dat zijn meestal ook degenen die geen tomaat lusten. Geen enkel begrip voor die types. ;-)

Niet geheel toevallig (denk ik nu) heeft in 2002 ook het eruit trappen van aardige ingeburgerde immigranten zijn intrede gedaan. Ja, want na 11 september 2001 kon ineens alles, en was het angst aanjagen bij onschuldige burgers toegestaan middels Bush Corp. Unlimited. Sindsdien hebben we een onzinnige identificatieplicht, en een staatspolizei die preventief fouilleert en huiszoekingen doet bij mensen met recht op bijstand. En ik hoorde net nog dat zelfs Neelie “22 miljoen milieusubsidie aan Tanker Cleaning Rijnmond” Kroes al in 2002 wist dat Ayaan eigenlijk loog. Grappig dan dat iemand wèl de politiek in mag komen met grove leugens, maar dat een brave keurig opgevoede chick als Taïda op mag rotten als ze slechts een eindexamen af wil leggen. En reken maar dat de leugens om bestwil van Taïda niet in verhouding staan tot die van Ayaan.
By the way, let ook eens op Hassina, want die is men ook druk aan het wegtreiteren. Van mij mogen genoemden blijven, ze gedragen zich namelijk vrij, beschaafd, spreken en schrijven goed nederlands, hebben wat te zeggen en doen goede dingen. (En importeren Halva. Dus.) Dat is vooral wat mij stoort: Er zijn toch genoeg onbeschaafde zich misdragende nietsnutten te vinden die het méér verdienen om het land uit geschopt te worden? Maar nee, er moet zogenaamd media-aandacht zijn en ‘volgens het boekje’ gewerkt worden. Redelijkheid, logisch denken en gedogen bestaan niet meer in Nederland, angst is de bepalende factor geworden. Wat mij betreft verandert dat, trouwens.

Als u weet waar ik plain macedonian halva kan krijgen, let me know! Niet die doosjes, blikjes of bakjes, maar gewoon de grote brood-vormige blokken die ze vroeger ook op de Albert Cuyp verkochten.

En lees eens wat in nl.politiek, geweldig wat je daar nu zoal tegenkomt. Rolling on the floor laughing!

Leave a Reply