Een prioriteiten-reboot voor de holle geest

Zo vermoeiend, die trieste moraalriddertjes met hun achterlijke ‘rechtse’ genak. Je zou ze een paar jaar zonder enig bezit middenin de Afrikaanse jungle moeten dumpen voor een prioriteiten-reboot van hun holle geesten..
De beleidsregels voor de thans ‘verplichte’ huisvredebrekerij m.b.t. het uitkeren van bijstandsgeld bevatten onder andere:

14. Begin op de begane grond. Pas als je daar klaar bent ga je naar de volgende woonlaag en zo verder. Vergeet een eventueel souterrain, zolder en afzonderlijke berging/schuur/garage niet.
15. Maak van elke aangetroffen ruimte (indien nodig) een plattegrond en/of notities en vermeld daarop eventuele bijzonderheden. Bedenk daarbij dat je vaak maar 1 keer de mogelijkheid hebt om dingen goed te bekijken. Noteer dus wat je waar hebt aangetroffen.

23. Van wie zijn de aangetroffen goederen in de woning? Vraag naar betalingsbewijzen en kijk op wiens naam en adres de nota is gesteld.

Een complete plattegrond – MET inboedelbeschrijving! Standaard! Bij elke aanvraag voor bijstand. Waar zijn ze in hemelsnaam mee bezig? Ik hoop dat de computers waarop al die gegevens zich bevinden een beetje goed beveiligd worden – inbrekers wrijven in hun handjes bij zulke lijstjes.

25. Indien zich foto’s aan de muur of op kastjes bevinden kijk dan wie erop staan afgebeeld en de wijze waarop. Vraag de klant ernaar. Waar gemaakt, wanneer, wie staan erop etc etc..

Zorg dus dat je foto’s zich niet aan de muur of op kastjes bevinden.

33. Bij het aantreffen van medicijnen. Kijk op het doosje naar de naam, de datum en de adressering van de gebruiker. Kijk ook waar de apotheek is gevestigd.

Ooit bestond er zoiets als ‘medisch geheim’. Ooit leefden we in een vrij land, waar we privacy en mensenrechten hadden. Maar ja, wat wil je als al die idioten hier op de Donner en Remkes inc. stemmen? Bush achterna hollen. Bewijst maar weer eens hoe dom ze zijn. Hebben geen ene malle moer geleerd van het misbruik dat ruim een halve eeuw geleden van persoonsgegevens werd gemaakt..
En dan lezen we nog wat tips voor de tandenborstel-tellende ambtenaren:
– Laat de klant zelf als eerste een bepaalde ruimte betreden.
– Laat de klant voorgaan bij het op- en aflopen van een trap.

Dit omdat ze bang zijn. ZIJ. Alsof jij als burger, bewoner, niet bang bent voor wat die onaangename engerds achter je rug – in je eigen huis – (zouden kunnen) doen. Ik vraag me af wat er gebeurt als je stelt: ‘u mag binnenkomen, maar enkel als u voorop loopt in mijn huis, zodat ik u en uw handen goed in de gaten kan houden.’
Laat me raden: Geen bijstand, want je werkt niet mee?
En dan durven ze het te hebben over dat er ‘geen onevenredige druk’ mag worden uitgeoefend: “(…) toestemming tot het binnentreden van de woning te worden gevraagd. Deze toestemming moet in vrijheid gegeven worden, er mag dus geen onevenredige druk op de klant worden uitgeoefend.”

Moet je ook wel gebrekkig bedeeld zijn, qua hersenen, om dát als werk te willen doen; Bij vreemden in huis rondkijken, in hun wasmanden rondsnuffelen, denigrerend inspecteurtje spelen en uit de hoogte dreigend vragen gaan stellen. ‘Als u geen antwoord geeft KAN dit gevolgen hebben’ etc. Zullen dat een lelijke impotente misbaksels zijn zeg! Met hun gore schoenen aan, jouw vloer komen bevuilen, met hun vieze parfums en deo’s jouw woning en privéruimte onderstinken. Met hun slecht gewassen poephanden aan jouw spullen zitten. Mensen die je bij voorbaat zult haten, of je ze nu binnen laat of niet. Mocht je dit lezen en dat werk inderdaad doen (zijn er nogal wat van namelijk, aan budget plotseling GEEN gebrek, trouwens), dan wens ik je al het slechte toe. Dat je bereid bent dit werk te doen is nog wel het ergste namelijk. JIJ bent er de schuld van dat de sociale zekerheid in dit land steeds minder voorstelt. Helemaal erg vind ik dat ik hier las dat het uitbetalen van een bijstandsuitkering tegenwoordig het ‘leveren van een dienst’ wordt genoemd. Dus wacht even: Wij betalen belastingen, is dat dan ook ineens een dienst die wij leveren aan de staatskas?

Leave a Reply