De Circus-Cam

En alweer een nostalgische meel die het daglicht nu (in 2007) maar eens moet zien :-)

Beste Michiel,

Toch nog met enige verbazing kennis genomen van de inhoud van je schrijven aangaande de webcam.
Bij Talkradio mocht ik nog veel minder, en ik zie geen verband tussen het installeren van een webcam en het feit dat ik voor TalkRadio werkzaam ben geweest. Zonder excuserend te willen overkomen;
Het gaat om beeldjes die eigenlijk enkel door personeel bekeken en begrepen werden, daar is ‘ie zelfs op gemaakt en te beveiligen (als de publiciteit het probleem is). Het nut daarvan heeft zich voor technici en systeembeheer al vaak bewezen, trouwens. De pagina had maximaal 5 ‘outside’ bezoekers per etmaal, meestal waren die dan terugkerend, waaruit kan worden opgemaakt dat men de pagina als positieve spin-off ervaarde van het kille nieuwsgebeuren op de radio en het stille (puur om geld draaiende) bn.nl

De webcam zelf komt van Carlo, en heb ik -uitvoerend- in samenspraak met, met medeweten van de afdeling techniek en systeembeheer van nut gemaakt. Overigens was jij ten tijde van de installatie op vakantie (mei/juni?), maar sowieso zijn er bij het idee mensen van de overkant op de hoogte gebracht, en wilde men kleine plaatjes ervan zelfs graag op bn.nl gaan gebruiken. Dat is wegens tijdgebrek niet in uitvoering gebracht, maar men was (toen) unaniem positief, en is dat tot op de dag van vandaag nog altijd, bij mijn weten.

Wat betreft het naar buiten treden over BN (in nieuwsgroepen) heb ik niets gelezen of getekend waaruit zou blijken dat ik dat niet mag. Meestal verdedig ik het bedrijf, op internet, en gebruik ik daarbij notabene exact dezelfde argumenten die jij gebruikt naar Klaas de Vriezen toe e.d. Dus, inderdaad: Waar blijft mijn contract? Daarin hoort dan een alinea waarin staat dat ik me in generlei vorm negatief mag uitlaten over het bedrijf BN, ook niet als het gaat om discussies met radiovrienden op internet :-)
Meeste mensen die over hun eigen werkgever ‘kritiek’ leveren, of sowieso hun eigen reputatie verpesten middels schrijfsels op het web doen dat anoniem of onder een valse naam, ik weiger dat te (gaan) doen. Past niet bij mij als mens. Ik zie internet als mijn persoonlijke FNV, wat dat betreft 😉
Veel mensen hebben een signature met disclaimer onder hun schrijfsels op internet, ik hou daar dus niet van.

Ook denk ik dat je de luisteraars niet moet onderschatten in hoe/wat zij van/over mij en BN vinden en denken, met of zonder die webcam of nieuwsgroep-berichtjes want die maken in die luistercijfers – volgens mij – alleen maar verschil in positieve zin.

Tot slot, en dat heb ik al heel vaak gezegd;
Bij mij krijg je het 1 niet zonder het ander. Je kunt onmogelijk van mij verwachten dat ik (zonder dat ik dat behoor te doen) het geluid voor de draaggolf in de lucht houdt ‘s nachts, maar tegelijkertijd hier geen lol aan beleef en zo nu en dan eens een grapje maak, zoals een webpagina met alleraardigste aangezichten van studio 1 tot leven wekken, of “god@bn.nl” als afzender gebruiken. Ik ben vooral bezorgd dat als ik me te streng in moet binden, dit te merken zal zijn aan afnemende inzet/motivatie van mij als mens.

Groeten,

Julius

Leave a Reply