"Wij zoeken met spoed een"

Ik zie dat steeds vaker: Werkgevers, ‘headhunters’, ‘bemiddelaars’ of werving en selectiebureaus die headhunten voor detacherende bemiddelaars (of vice versa), die schrijven dat ze met spoed iemand zoeken die zus en zo kan, maar degene vinden die precies is en kan waar ze naar zoeken blijken ze helemaal niet te willen. Ja, dan houdt het op hè? Als je eigenlijk helemaal niet iemand zoekt die kan wat je in je advertentie vraagt, sodemieter dan alsjeblieft op en ga je eigen tijd verpesten!
“Ben jij de persoon die wij zoeken?” Ja.
Blijkt vervolgens ergens uit dat wij jou zochten? Nee.
En maar door-adverteren met dezelfde tekst. Maanden later lees je nòg dat jij de persoon bent die ze ‘zoeken’.

Eenzelfde verschijnsel nemen we waar bij de overheid. Die blijft maar beweren dat het zo ‘goed gaat met de economie’, en dat er sprake is van ‘sterke groei’, terwijl niemand die ik ken dat ergens aan merkt. Olie is er plotseling ook weer genoeg, schijnbaar.

Leave a Reply