nEdErLaNdScH

Best trots op mezelf, in een tijd dat ik denk dat mijn nederlands sucks big time scoor ik 14 fouten in Het Grote Dictee, en al mijn foutjes waren eigenlijk geen fouten, want de meeste woorden waar ik ze in maakte gebruik ik toch nooit. Ook lopen ze ver achter met hun verinternationaliseringstaalgevoel. hoofdletters en Kleine letters, who cares? En dat caissières niet als kassières geschreven mag worden klopt niet, dan zou het ook practisch en qualiteit moeten zijn. En geë-maild? maak er toch gewoon ge-emailed van. En vanjewelste gaat er bij mij echt niet in, het moet zijn van jewelste ! En zo zijn er nog een paar. Kunnen ze er de volgende keer niet voor zorgen dat ik mijn dictee-deelname naar ze kan mailen? Dat dan de landelijke uitslag later volgt, internet-deelnemers meetellend? Dan kunnen die ex-leraren nederlands van mij hun harten eens fijn uit gaan eten. Kun je nagaan, die NoNo’s durfden me een 6 voor Nederlands op mijn diploma te geven. Het lef!

Leave a Reply