Thee tips

(update)
Waarom jult nooit dik wordt? Omdat hij zoveel thee drinkt ;-) Check out Jelle’s feiten over Afvallen met thee.

Bij de xenos hebben/hadden ze een Chinees type thermoskan voor 2 liter te koop. Groen, zilverkleurig of roodkleurig model, met glazen theesmaakvriendelijke binnenwand en een met stof afgewerkte dop (dus geen rubberen, houten of stalen shit). Chinezen weten hoe je thee hoort te zetten en dat merk je. Die houdt thee echt lekker en heet voor 24 uur als het moet. Voor mijn huidige favoriet, een isoleerkan, zie Thee voor watjes. Vóórdat je het theehoudend medium vult met theealtijd eerst met een weinig kokend water voorwarmen, even schudden met de dop/deksel erop, legen in je favoriete theekopjes (heb je die ook meteen voorgespoeld), en dan pas vullen met thee en de rest van het kokende water.

‘echte’ thee (dus niet uit zakjes):

– Zepis, groene jasmijn-thee. Qualité Superieure. Ik haal ‘m in Parijs, maar er zijn ongetwijfeld ook toko’s in Amsterdam die ‘m verkopen. In zakken van 500 gram. Deze thee is echt fucking awesome. Zo lekker dat ‘ie koud en een dag later gewoon ook nog te pruimen is.

Als je een luie zakjes-consumer bent:

Jasmin Delight van merk Rituals. Duur, maar echt ongekend goede smaak. Verkrijgbaar bij o.m. alle bijenkorf filialen.

– Pickwick (zowaar!) Leafs doosjes, green blossom (groen deksel), golden darjeeling (goudkleurig deksel). Die rode; niet in trappen, smaakt nergens naar.

– Earl Grey Groene Thee van merk Piramide! Top smaak, fris en toch licht smokey.

– Witte thee uit China, die is te koop van merk Zonnatura, vrij nieuw. Erg lekker!

– Groene Thee van AH eigen merk is erg goed. Eventueel 1 blaadje echte Gunpowder Tchaé (groene thee uit het bekende groene blikje) erbij doen voor extra finesse.

– Eucalyptusthee van Zonnatura (“luchtwegen”). Helaas zijn die niet meer overal te koop, en is de nieuwe variant minder lekker, omdat er bezuinigd is op de Eucalyptus. Dat is overigens een lichte aphrodesiac.

Voor bovengenoemden geldt: Deze thee-en kun je rustig langer dan 4 uur laten trekken, dat komt de smaak ten goede. Zeker als je er 2 liter uit zet natuurlijk.

– Gold Tea van merk Lipton (builtjes van touw), kan flink sterk worden dus niet te lang laten trekken.

– Lapsang Souchong van merk Twinings. Niet bij de gewone supers te koop, meestal wel bij avondmarktsuperwinkels e.d.
Drink niet teveel vóór het slapen gaan want je wordt er behoorlijk wakker van. Ook is Lapsang Souchong enigszins upsetting voor de spijsvertering, bij grote hoeveelheden dan. Zorg dat je er melkproduct bij eet/drinkt, dat neemt die effecten weg. En ja, lekkere kaas en goede melkchocolade zijn ook melkproducten ;-)

Dit segment zal zo lang als theeleut jult leeft vervolgd, verbeterd en aangevuld worden.. :-)

This Post Has 7 Comments

 1. Gerwin

  Bedankt voor de tips man. Ik ben de laatste tijd ook redelijk verzot op thee.

  Meer variatie is echter altijd welkom.
  Ga dus het eea op mn boodschappenbriefje schrijven!!!

 2. Don Juan

  Sorry voor de CAPS, zo belangrijk is mijn mededeling nou ook weer niet ha ha. Later!

 3. Michiel de R

  Met het meeste ben ik het wel eens, maar ik vind Jasmin Delight van Rituals echt niet te drinken. Ik denk dat die thee me gewoon niet ligt.

 4. Don Juan de weekendlezer

  Wat vond je eigenlijk van de thee die ik je ooit heb gegeven?

 5. JBT

  Jeetje man, da’s lang geleden!
  Dat was zo’n gezonde, beetje zoete, zuiverende, niet? Ik ben eerlijk gezegd alweer kwijt hoe die smaakte, als het niet lekker was geweest had ik het wel onthouden 😉

 6. Don Juan

  Opnieuw een flasback qua topic. Nog bedankt voor het Paaskado. Net voor mijn vertrek. 😉 Trouwens de quizvraag onder dit invoerveld is weer verdomde pittig zeg! ha ha. Laters maar weer!

Leave a Reply