Opgooiers (chicken shit)

Sorry mensen, maar ik heb eigenlijk een hekel aan telefoon, altijd al gehad. Misschien wel dankzij de tijd dat de school kon bellen om mijn moeder te vertellen dat ik gespijbeld had, of andersoortige teenage-trauma’s. Mijn telefoonnummer is ook veel gebruikt op de radio, toen ik zelf zenders thuis had, of als ik presenteerde op vrije radio, maar ook op Radio 3 en 10 heb ik het meer dan eens genoemd als ik te gast was vanwege het 1 of ander. Nooit heb ik daar echt last van gehad trouwens, want antwoordapparaat. De laatste tijd krijg ik echter vaak telefoontjes van lui die ik helemaal niet wens te spreken, en voor nummerherkenning ben ik te lui (veel te duur ook trouwens, zoiets zou gratis moeten zijn, voor mij helemaal, ik betaal mijn stomme dure telecom-abo’s alleen nog maar omdat anderen zo graag willen dat ik ze heb), dus hangt er weer een antw.app. aan mijn telefoonlijn. Voorlopig neem ik niet meer het risico om dat ding achteloos op te pakken, voor ik het weet ben ik dan ruim een uur kwijt aan gelul in de ruimte met mensen die mij (bij gebrek aan een betere term) misbruiken. Dat zijn ook altijd de antwoord-apparaat opgooiers. De meest vervelende bellers; de stillen. Zo van: Oh ik moet nu iets inspreken, dan gooi ik maar op.. Die mensen zijn bij mij sowieso aan het verkeerde adres; Ik hou niet van stillen.
Als mensen bellen, maar eigenlijk niets belangrijks hebben, en dus maar besluiten op te gooien zodra ze dat antw.app. krijgen, dan stinkt hun zaakje. Dat klopt, zonder uitzondering, heb ik geleerd. Mijn moeder is bijv. iemand die zonder moeite het apparaat helemaal volkletst. Dat is goed, want dan loopt ze de kans dat ik op de WC zit en hoor dat ze belt en dan nòg op tijd ben om de hoorn op te pakken, en mocht ik er niet zijn dan weet ik sowieso wie er waarvoor belde. Als mensen ècht iets te zeggen hebben, me ècht nodig hebben, dan merk ik dat dus wel. Zelfs motieven als ‘zomaar’ of ‘ik wilde je stem horen’ doen het voor mij prima, als ik het maar weet! En anders klim je maar in de pen en schrijf je een ouderwetse (al dan niet liefdes)brief! Schijnt ook niemand meer te kunnen.

This Post Has One Comment

  1. Mea Culpa

    Ik zweer het je dat ik deze log niet had gelezen! *hand op hartje*

Leave a Reply