"Ja, maar camera’s kunnen helpen criminaliteit tegen te gaan!" (updated)

Je KUNT ook verbieden dat mensen hun huis uit komen; Stel je voor, ze zouden toch eens terroristische of misdadige plannen maken! Nee weet je wat? We schaffen gewoon de maatschappij af, of waarom niet meteen de mens? Wat is er nu zo belangrijk aan ons mensen dat we onszelf niet even kunnen opheffen ten bate van de bestrijding van de criminaliteit?

Als je goedpraat dat je ‘ter bestrijding van de criminaliteit’ overal camera’s kunt plaatsen, en iedereen SMS-jes van de politie mag ontvangen omdat iedereen in de buurt van een paar antennes een mobieltje aan had staan, dan MAG je straks ook de prepaid telefoon, en de post in geheel wel opheffen, want daar heb je geen controle over als corporale politie, nietwaar?
Chip in je arm en op elke straathoek een detector om te bepalen waar je bent, en dat dan 4 jaar bewaren. Levert dat een nuttige bijdrage op voor het opsporen van misdadigers cq terroristen? (let wel: alleen het opsporen, niet het voorkomen ervan!) Waarschijnlijk wel. Maar doen, dan?

De redenering dat mensen die geen gebruik maken van internet (en dus niet deel nemen aan iets dat zogenaamd ‘criminaliteit‘ veroorzaakt) er voordeel bij hebben dat de gaten die internet schiet in ‘de veiligheid’ gedicht worden is onzinnig. Vanuit dat standpunt is het dan ook bespreekbaar om heel internet op te heffen. Of de hele wereld, behalve de plek waar jij woont.

Ik word echt niet goed van die meeloperige dumbo’s overal die zich al die schandalige Big Brother Acceptance laten aanpraten met volslagen lulkoek. WAKE UP!
Is het nu veiliger dan het in 1984 was? Voelt u zich veiliger dan tien jaar geleden? Stel uzelf die vraag, en ga dan eens goed na wáár u nu zo bang voor bent, en hoe dat zo gekomen is.

Ondertussen:

None of five federal agencies using electronic data mining (to track terrorists, catch criminals or prevent fraud) complied with all rules for gathering citizen information. As a result, they cannot ensure that individual privacy rights are appropriately protected. (zie hier)
en tòch gaan we alwéér ongevraagd het aantal camera’s uitbreiden in de hoofdstad, want terrorisme. Uweetwel, de vrijbrief voor alle control-freaks om elk democratisch beginsel mee de kop in te drukken.
Mocht je nogsteeds niet getekend hebben, kijk dan eens naar de teller!

Leave a Reply