Als u het oneens bent met dit besluit, kunt u in bezwaar gaan.

Laten ze eens optiefen met dat “in bezwaar gaan”. Alleen die taalverkrachting al; Holy shit, hoe doet een mens dat, IN bezwaar gaan? Geen weldenkend mens met hobby’s en een leven heeft zin in die debiele bureaucratenlol. Bezwaarschriften indienen is iets voor ambtenaren die zich stierlijk vervelen, niet iets voor de burger. Net als die kwijtscheld-procedures; Niemand heeft daar zin in, dus dat steken ze fijn in hun zak. Dat weten ze best. Laten ze zich zelf eens inspannen, en een fatsoenlijke website bouwen, zodat we niet die middeleeuws domme gesprekjes aan loketten, of aan (door onze belastingcenten betaalde) bureaus hoeven te voeren met onder TL verlichting werkende droogkloten die te dom zijn om zich in jouw situatie te kunnen verplaatsen. Dat we ueberhaupt nog op een kantoor langs moeten gaan, of bezoekjes moeten afleggen, terwijl we thuis met een breedband internet-aansluiting zitten die zulke ambtenarij al jaren overbodig maakt, is natuurlijk compleet belachelijk. Ze sturen geeneens antwoord op je email, als ze al weten wat dat is. Ongetwijfeld te stom de inhoud te bevatten, of te lui het te proberen. (So what’s new?) Terwijl ik van de ambtenaar in questie meestal allang doorheb dat hij/zij ook maar zijn/haar werk doet omdat hij/zij allang blij is die (stomme) baan te hebben, en we beiden weten dat hij/zij weinig meent van wat hij/zij tegen me zegt, en een hekel heeft aan ‘cliĆ«nten’ zodra die afwijken van de doorsnee meelopert, omdat die zoveel extra werk en tijd kosten. Ja, meneer is zo lastig uniek, en zo moeilijk te begrijpen, want hij rookt niet, hij drinkt zelden, hij doet niet aan drugs, hij houdt niet van voetbal, hij rijdt geen auto, hij gedraagt zich alsof hij zestien jaar jonger is, en als hij (al dan niet geestelijk) ‘ziek’ is dan heeft hij -naar eigen zeggen- geen hulp nodig want dan geneest hij zichzelf wel. Eigenlijk is alles aan deze cliĆ«nt ongewoon, en dus vereist hij een ongewone behandeling. Een behandeling waar de ambtenaar in questie echter niet voor is opgeleid. Ze steken hun invulformuliertjes maar daar waar het donker is, anders steek ik er de open haard (die ik -nog- niet heb) wel mee aan. Samen met mijn al dan niet peer-to-peer identificatiebewijs en die fucking softwarepatenten.

Ja, dit is er weer 1 uit het hoofdstuk “jult is losin’ it”, en dat zonder paddo’s, pilletjes of andere geestverruiming.

Leave a Reply