The Prophecy

Je zou verwachten dat overbevolking, zoals we die kennen in dit land, tot gevolg heeft dat mensen zich meer bewust worden van de ruimte die zij innemen, bijvoorbeeld op straat. Niets lijkt minder waar. Het lijkt er steeds vaker op dat men graag dood wil. Het aantal bijna aanrijdingen met mensen die niet goed uitkijken neemt met de dag toe, voor mij. Sorry, maar die mensen vragen er gewoon om, en ik betaal hun ziekbed ondertussen wel mooi elke maand mee, dus bij deze de oproep, aan vooral voetgangers, om GODVERDOMME EENS UIT TE KIJKEN! Ik rinkel al heel lang niet meer met de bel, want als ze daarvan schrikken zijn ze meestal al te laat en bewegen ze de verkeerde kant op (recht voor je wiel). Sorry’s don’t make it right, foolish idiots!

Geinig, een jaar of 15 geleden waren mijn neef en ik vastbesloten om een rookvrije discotheek in Amsterdam op te richten, dat was een gat in de horeca-markt, zo opperden wij. Dom rokend Horeca Nederland wilde niet met ons in zee, we werden voor gek verklaard. Nu echter denk ik dat veel mensen ervan balen dat er alleen maar studenten naar binnen mogen zaterdagavond in Dansen bij Jansen.
Horecaondernemers verzetten zich nu tegen het rookverbod. Hoezo hypocriet? Al in 1994 heeft het Bedrijfschap Horeca en Catering het rapport ‘Gedragsadviezen roken in de horeca’ opgesteld, hierin werd toen al bepleit horecabedrijven compleet rookvrij te maken. Ondernemers hebben dus negen jaar de tijd gehad hun bedrijf aan te passen aan de moderne tijd, waar gasten en werknemers niet meer aan kankerverwekkende stoffen (zoals asbest enzo) hoeven te worden blootgesteld. Omdat ze ziek worden van of zich storen aan tabaksrook mijden ettelijke duizenden landgenoten de plaatsen waar gerookt wordt. 72 procent van onze bevolking rookt niet en stelt het (dus) op prijs dat zij straks zonder rookoverlast uit (eten) kan gaan. Dat zal voor de horeca omzetverhogend zijn (zoals ook in Amerika gebleken is). En als er toch horecabanen verloren gaan, zoals Horeca Nederland beweert, lijkt het me veel erger dat 3000 niet-rokers jaarlijks overlijden als gevolg van ongewild meeroken. Gasten en personeel in de horeca zijn geen derderangs burgers ofzo. Horecaondernemers moeten eens een keer hun stomme vooroordelen aan de kant zetten, leren luisteren naar mensen als ik, dan hadden ze dit al 15 jaar geleden tot een groot succes kunnen maken.

Leave a Reply