Sjuul Bamie

Op veler verzoek, re-mastered uit een versleten cassette-opname van de FM uit 1982 (da’s 21 jaar oud, goddamn!) is hier de eerste te downloaden. Waarom? Wel, enige dagen geleden zijn de 39-jarige Jules Leo Jie (DJ-naam Sjuul Bamie) en zijn vriendin geliquideerd in Amstelveen. Hun Mercedes CL500 werd doorzeefd door ‘jongens op een scooter’. Bodybuilder Jie a.k.a. ‘de Chinees’ runde in de jaren tachtig samen met zijn vader een radiostation onder de naam Radio Sjuul. De uitzendstudio bevond zich bijna naast het pand van Decibel op de Amsterdamse Da Costakade. Sjuul stond bekend om zijn felle strijd met de RadioControleDienst en werd talloze keren gearresteerd. Ik heb een artikel over Radio Sjuul uit Free Radio Magazine nr. 3 (jaargang 10) mooi gescanned (pag12, pag13) aangezien dit toch wel een legendarische tijd was. Men heeft mij vaak aangezien (en aangehoord) voor Sjuul, terwijl ik er niets mee te maken had. De vergissing was wel begrijpelijk; bijna dezelfde generatie, ook illegaal met FM-zenders in de weer, ook veel disco, en mijn bijnaam, Jules Sans Scrupules was natuurlijk alleen maar extra verdacht. Iemand zonder scrupules zou vast ook wel RCD-busjes in de fik (laten) steken, of zenders van andere piraten stelen (een gerucht over Radio Sjuul wat nooit bewezen is overigens)…

Leave a Reply