Staatsgefinancierde nazi-toko’s (updated)

Samengevat is dat een goede betiteling voor diverse overheidsinstanties en hun door Den Haag opgelegde obsessief uitgevoerde controledriften. Zo heb je het Commissariaat van de Media, een soort royal pain in the ass voor alle omroepen in dit land (TV èn Radio). Want, zoals het een door oude stoffige mensen gerunde, aan de staatskas gehoorzame zooi ambtenaren betaamt, lopen ze daar ongelooflijk achter (technisch gezien), zijn ze vrij dom (koffiepauzeee!) en ontzettend lui (“nog 1 boterham met hagelslag en het is 5 uur, gaan we weer naar huis mensen!”). Echter, net als met de belastingen moeten we er ‘nu eenmaal’ aan gehoorzamen, hoe aantoonbaar onzinnig en onlogisch hun eisen en verzinsels vaak ook mogen zijn. Mooi voorbeeld uit de realiteit:
In plaats van dat ze daar zelf even de radio-uitzendingen waar ze graag iets van willen controleren goed beluisteren en vastleggen (opnemen), hebben ze de bewaarplicht verzonnen. Hoeven ze het zelf lekker niet meer te doen, en moeten al die arme radiomensen zich de pleuris werken zodat ze allemaal een stroom- en aandacht-zuipend redundant opname-systeem hebben staan, wat steekproefsgewijs dat Commissariaat der cynische mafiosi moet gaan voorzien van door henzelf op bestelling gevraagde takes uit uitzendingen. En als dat nu alles was, maar nee;
Ze neuzen ook erg graag in privézaakjes van mensen waar ze email van ontvangen, het gaat hier immers om een afgezant van Agentschap Telecom, ongeveer gelijk aan het big-brother loophondje van de Haagse wens om iedere vrije radiogolf te mogen controleren en monitoren (zowel qua inhoud als de mate van aan- of afwezigheid ervan).
Het feit dat ik (overigens buitengewoon veel, goed en betrouwbaar) werk heb verricht bij een landelijke commerciele zender hoeft nog niet te betekenen dat ik ook uit naam van die zender emails verstuur aan deze engerds. Dat ik graag een beetje vecht tegen energieverpestende werkverschaffende vastgeroeste haagse nonsenswetjes zouden ze moeten zien als bewonderenswaardig idealistisch, maar omdat ze bij die instanties niet zo houden van verandering, en al helemaal niet van waarheden, feiten en logica, is het natuurlijk pech hebben voor al die mafiabazen dat ik ze ermee confronteer, dat ik besta en mijn mond erover opentrek. Neemt niet weg dat ik het volste recht heb mijn mening erover publiek te mogen uiten. En dat doe ik hier dan ook.

Waar dit over gaat? Wel, ik heb ooit het woord NAZI gebruikt in een email aan het CvdM, en ook al schreef ik die email uit eigen motivatie, uit eigen beweging, uit eigen naam, het CvdM vond het nodig om daarover te gaan ‘klikken’ bij mijn toenmalige werkgever (bnr.fm). Ik plaats zo mijn vraagtekens bij die actie. Mag zo’n CvdM mijn email wel doorsturen aan derden, zonder dat ik daar toestemming voor heb verleend? Mijn email had namelijk niets uit te staan met eventuele schending van een geheimhoudingsplicht, ik schreef en stuurde mijn mail ZONDER ook maar ergens de naam bn of bnr te gebruiken of noemen, vanaf huis, en ik schreef ze, omdat ik van mening ben dat de technische eisen die ze stellen (aan het opslaan van radiouitzendingen) nogal ouderwets zijn, en geloof me; Dat waren ze. Ik zie net dat ze al iets zijn bijgesteld. Het had dus nog nut ook!
Inmiddels gebruikt – hoe voorspelbaar? – BNRNR die door mij aan het CvdM verstuurde email in de ontslagprocedure tegen mij, vandaar deze re-post van dit verhaal. Let the truth be known, zeg maar.

This Post Has 6 Comments

 1. Bob

  test. tralala.

 2. W.

  Wat een schoften! Hiermee bewijs je dat het inderdaad nazi’s zijn. Isn’t that ironic?
  Hier in de US heeft men het in de volksmond best vaak over ‘greedy nazi fucks’, en daar hoor je nooit iemand over zeuren. Consider moving…

 3. Don

  On the lighter side of the news: je krijgt de groeten van ……. 😉 en natuurlijk van mij

 4. jeweetwel

  hahahaha! echt prachtig jult, ik ben al een poosje weg bij die kankerzaak van bicker, nou, wees blij dat je van die harteloze stropdasbobo’s verlos bent. richt ze maar finaal ten gronde, mijn zegen heb je!!!

 5. Don

  nou nou nou, om er nou meteen een ziekte bij te slepen!

 6. jult

  Sterker nog; Ik weet niet wie jeweetwel is, dus kom op, ikweetniet, durf eens gewoon een naam te hebben. Binnenkort ook het afzender-IP bij de comments, zonder kunnen we gewoon niet meer.

Leave a Reply