De Woonmaatschappij

Eergisteren bij mijn post;
Hierbij stellen wij u een verhoging van de netto huurprijs van uw woonruimte voor.
Hoppa. Weer 3% erbij. Gaan we nu ook 3% meer merken van het feit dat ik 3% meer huur betaal, soms? Wedden van niet? Ik heb ze het afgelopen jaar niet 1 keer over de vloer gehad voor onderhoud, laat staan dat ze de indruk wekken veel zinnigs uit te vreten rond mijn woning. Toch moest vorig jaar de huur ook al flink omhoog, en zo gaat dat elk jaar weer. Die nieuwe plee die ze hier in 2001 hebben neergezet sucks, trouwens. Met name de doortrek-bak waar het water in zit, en de piepdunne plastieken buis daarvandaan naar de wc-pot toe. Zuinige goedkope troep. De waterkracht die deze set veroorzaakt is dermate laag, dat je na iedere gelegde drol meteen mag genieten van allerhande bruine strepen in de pot. Reeds. Wat dachten ze, dat alleen poesjes in die pot zouden schijten? Wat een slappe meuk zeg. En kort samengevat: Mijn inkomen gaat niet met diezelfde 3% omhoog, er is sprake van flinke inflatie (we betalen al bijna in euro’s wat het in guldens was), maar oh wat moeten die huren nodig omhoog! Als ze nou gewoon eens schrijven:
Ja, meneer, u heeft het begrepen. Wij zijn dieven, denken alleen aan ons eigen hachje, wij verzinnen elk jaar dat u ons meer moet betalen, zodat wij, de nitwits van uw woningbouwvereniging, steeds minder hoeven te werken voor steeds meer geld, en zodat wij, verwende verwaande hollanders dat we zijn, nòg vaker een vacantie kunnen doorbrengen in een ver land, en daar de lokale bevolking het bloed onder de nagels vandaan kunnen irriteren omdat we ons eigen vreten mee nemen en niks ‘lusten’.
Dan kan ik het nog wel hebben, maar hoe het nu gaat, come on, hoe dom denken ze dat we zijn?

Toeval bestaat niet, zeggen ze wel eens, maar net nu ik bovenstaande een dag online heb staan komen ze fanatiek de hele boel aan de buitenkant overschilderen. Goed, dat praat die huurverhoging nog niet direct goed, volgens mij, maar het is een begin ;-)

Leave a Reply